Recept Blog: 2009. szeptember

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei - 2009. szeptember

network.hu

 

Forrás: http://dibbuk.blogter.hu

 

Halat fogyasztani módfelett egészséges, rendkívül finom, és bónuszként vannak olyan halak is, amelyek elkészítése annyira egyszerű, hogy az ember szinte szégyelli.

A pisztráng a klasszikus példa arra, hogy milyen is az, amikor egy hozzávalónak már önmagában is annyira jó íze van, hogy gyakorlatilag csak elrontani nem szabad. Kevés són és borson kívül nem igényel semmit ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. (Parafrázis: Maximum íz, max egy kis só.)

Szóval beszerzünk egy tisztított pisztrángot, amit akár csomagolva is árulnak egyes közértekben, de a halasnál meg biztosan kapunk.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

A pisztráng nagyon finom.
Nem, nem túl szálkás. Igazából sütés után egyben ki lehet venni a gerincével együtt a szálkáit.

Tovább 

 

network.hu


Hozzávalók:
8 szelet karaj
20 dkg szalonna
6-8 db savanyú uborka
1 dl vörös bor

 

só, őrölt bors, liszt



Elkészítés:

A szalonnát apróra szeljük, kisütjük a zsírját, majd beletesszük a hosszú vékony csíkokra szelt savanyú uborkát. Ezt addig sütjük, amíg jól átsül, kicsit meg is pirul. Kiszedjük a szalonnás sült uborkát, majd a lében - ha kell, kicsit vízzel felengedve - puhára főzzük-sütjük a sózott, borsozott, lisztben megforgatott hússzeleteket.

Utolsó hozzászólás

Todorov EMILIA üzente 15 éve

EL FOGOM KÉSZÍTENI KÖSZÖNÖM

Tovább 

 

network.hu

 

Hozzávalók :
1,50  kg csirkecomb
50 dkg (lehetőleg kézi) tarhonya
4-5 db  nagy tv paprika
2 db vöröshagyma
3 db közepes paradicsom
aki szereti a csípőset: 1 db erős zöldpaprika

2 - 3  evőkanál őrölt pirospaprika        

10 dkg füstölt szalonna
50 dkg negyedbe feldarabolt burgonya
2 evőkanál zsír  vagy olaj
3 gerezd törött fokhagyma
víz

 

Elkészítés:

A felaprítjuk vöröshagymát és a tv paprikát, szalonnát, csípős paprikát, és a zsíron/olajon üvegesre pirítjuk, aztán belerakjuk a combokat, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, aztán felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje,  és hagyjuk forrni egyet.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt

25 dkg jó szaftos lekvár
10 dkg kristálycukor
1 egész tojás
1 evőkanál vaj
1 zacskó sütőpor
ízlés szerint pici fahéj, citrom héja
3 evőkanál darált dió

 

Elkészítés:

A cukrot a tojással a vajjal habosra keverjük. Beleöntjük a lekvárt az ízesítőket a darált diót. Végül a lisztet, amibe előzőleg belekeverjük a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát. Közép meleg sütőbe megsütjük. Hamar megsül, ízletes illatos sütemény.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Nagyon szépen köszönöm, hogy szóltál!
Két sor egybecsúszott. Kijavítottam.
Nagyon nagy szerencse, hogy ilyen figyelmes vagy!
Még egyszer köszönöm!

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

1,5 kg pulyka szív
2 db vöröshagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 db kisebb paradicsom (héját távolítsuk el )
1 db zöld paprika
1 kiskanál őrölt köménymag
2 evőkanál zsír vagy olaj

1 gerezd fokhagyma

bors

víz

 

Elkészítés:

A pulyka szívet összedaraboljuk és hideg vízbe kiáztatjuk, jól átmossuk. 
A hagymákat apróra vágjunk, és zsíron vagy olajon üvegesre sütjük, meghintjük pirospaprikával.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:
2 piskóta lap
14 dkg cukor
14 dkg  sárgabarack lekvár
2 e. k. rum
fél deci víz
1 db citrom héja és leve
kevés mazsola
rózsaszínű fondant

 

Elkészítés:

A  piskóta széleit vágjuk le és kockázzuk fel. Egy lábosba tegyük bele a cukrot és vizet és a citrom héjat és a levét és rumot, felforraljuk.
Lehűtjük, majd a felkockázott piskótára ráöntjük és fele lekvárral elkeverjük. A lekvár másik felével megkenjük a lapokat.

A tölteléket (a piskótakockákat, a lekvárt, a felforralt rumos szirupot, a mazsolát) összekeverjük, és az egyik tésztalapra kenjük.

Utolsó hozzászólás

Boros Andrea üzente 15 éve

jaj dejó mindig is ezt a sütit kerestem de még nem találtam rá eddig köszi

Tovább 

network.hu


Hozzávalók:
A tésztához: 1 kg alma, 6 tojás, 35 dkg cukor, 2 dl víz, 40 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor
 
Elkészítés:
Egy nagy tepsit alufóliával kibélelünk. 1 kg almát meghámozunk, s a tepsi aljára szeleteljük. A tojásfehérjéket habbá verjük. A cukrot, a vizet és a tojások sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből készült habot óvatosan belekeverjük. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe 2 evőkanál kakaóport teszünk, és az almára öntjük, majd pedig a sárga tésztát is ráöntjük.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

25 dg félzsíros tehéntúró, 2 dl kefir, 2 dl tejszín, 4-5 ek porcukor, 2 cs vanilincukor, 2 ek zselatinpor, 1 dl tej, 4 ek bármilyen gyümölcs, kimagozva vagy befőtt kockára vágva, 1 csomag babapiskóta

 

Elkészítés:

Kis lábosban áztassuk tejbe a zselatint (ne ijedjünk meg, ha kocsonyás lesz, ez az állapot melegítéskor elmúlik!), majd lassan melegítve, folytonos keverés mellett oldjuk fel (ne forraljuk!).

A tehéntúrót törjük át, keverjük össze a kefirrel, a porcukorral, a vanilincukorral és az összevágott gyümölccsel.

Tovább 

Hozzávalók:

1 csomag háztartási keksz
50 dkg mascaropne
áfonyadzsem
1 csomag zselatin
5 dl tej
5 ek. barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 ek. porcukor
1 citrom héja
1 narancs héja
vaj

 

 

Elkészítése:

Először elkészítjük a keksztésztát. A kekszet összetörjük apró darabkákra és tejjel illetve egy csomag vaníliás cukorral és barnacukorral összekeverjük. Majd egy kivajazott hőálló tálba belesimítjuk, és 180 fokon 15 percig sütjük.

Tovább 

A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/hazi-kremes

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Nálam működik. Ha nálad nem, egyszerűen másold be a keresődbe ezt a sort:

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/hazi-kremes

network.hu

 

Hozzávalók:

1 ananász-konzerv (körszeletes), 3 ek barna cukor, 15 dkg vaj, 5 tojás, 22 dkg liszt, 10 dkg cukor, csipet só


Elkészítés:

A barna cukrot egy jénai tálba szórjuk, majd szépen elhelyezzük az lecsepegetett ananászkarikákat. A maradék ananászt apróra vágjuk. A megolvasztott vajat egy tálban a cukorral és a tojásokkal összekavarjuk, majd hozzákavarjuk a sóval elvegyített lisztet és végül a maradék ananászdarabokat. Rásimítjuk az ananászkarikákra és 180 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Tovább 

 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

50 dkg gesztenyemassza, 12,5 dkg vaj, 25 dkg darált keksz, kicsi rum
9 dl tej, 3 csomag vaníliapuding, 6 ek cukor, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 4 dl tejszín, kb. 18-20 db babapiskóta

 

Elkészítés:

A gesztenyemasszát 12,5 dkg vajjal, a darált keksszel, a rummal összedolgozzuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk.
A pudingot a tejjel, a 6 ek cukorral felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral simára keverjük, majd a pudinghoz adjuk.

Utolsó hozzászólás

Ezt kiprobáloma hétvégén!Nagyon jól hangzik igy elolvasva is!/hamis gesztenyés krémes/

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

Hozzávalók:

krumpli, kétféle sajt (trappistát és karavánt használtam), bacon szalonna

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, három felé vágjuk, majd "összerakjuk" krumpli-sajt-krumpli-sajt-krumpli, és a szalonnával áttekerjük, fogpiszkálóval "összetűzzük". Tepsibe rakjuk, és addig sütjük míg a sajt megolvad, a szalonna megpirul.

 

Forrás: Csibe a konyhában

network.hu

 

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás, 10 dkg porcukor,4 dkg kakaó, 1 mokkáskanál szódabikarbóna

A TÉSZTÁBA LISZT NEM KELL !!

A krémhez:

3 dl tej, 3 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 2 vanillin cukor, 1 evőkanál kakaó

A bevonathoz: 1 tábla étcsoki (10 dkg), és 5 dkg vaj

A töltelékbe: 2 db banán

 

Elkészítés:

Tésztához a 6 tojássárgáját a 10 dkg porcukorral kikeverni, hozzáadni a kakaót és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét felverni és a tojásos masszával összekeverni óvatosan.

Tovább 

A képen látható pogácsa receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):

 

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/sajtos-pogacsa

 

network.hu

A képen látható sós sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):

 

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/sajtos-hajtovany

 

network.hu

A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):

 

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/hokifli

 

network.hu

 

network.hu

 

Hozzávalók:

 

  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,5 dl tej
  • 1 db sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 zacskó vaniliás cukor + 1 db vaniliarúd
  • 25 dkg cukor + 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 db alma



Elkészítés:

 

1. A bevonót durvára aprítjuk, és megolvasztjuk forró vízfürdőben. Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük, majd a húsát durvára kockázzuk, és meglocsoljuk a citromlével.

Tovább 

network.hu

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1-2 db étkezési keményítő
  • 1/2 dl fehérbor
  • 2 dkg cukor
  • 8 dkg ribizli
  • 10 dkg málna
  • 8 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 db vaniliarúd
  • 1 dl tej
  • 1+1/2 db zselatin

 



Elkészítés:

 

1. A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat a kikapart velővel együtt a tejbe tesszük, és 2 dl tejszínnel felöntjük. Habverővel kevergetve felforraljuk, majd átszűrjük. Alacsony hőfokon, tovább kevergetve, 10 perc alatt a harmadára besűrítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

80 dkg sertésborda
3 fej vöröshagyma
5 dkg sertészsír
piros paprika
1 gerezd fokhagyma
zöldpetrezselyem
25 dkg burgonya
3 dl tejföl

 

Elkészítése:


Lesütjük a sertésbordákat. A megmaradt zsiradékon pedig lepirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Ha megpirult, adjunk hozzá pirospaprikát, és öntsük fel vízzel. A krumplit megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, majd a sütőtálba helyezzük. A hagymás lével felöntjük.

Tovább 

network.hu

 

 

 

Hozzávalók 12 szelethez
1 készen kapható kakaós piskóta korong, 60 dkg fehér szőlő, 1 csomag Váncza főzni való vaníliaízű pudingpor, 1 evőkanál Váncza zselatinpor, 4-5 evőkanál cukor, 2 csomag Váncza tejszínhabpor, a díszítéshez 1 csomag Váncza tejszínhabpor, maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula, 5 dkg tejcsoki, néhány szem szőlő


Elkészítés
A piskótakorongot lapjában kettévágjuk, az egyiket tortaformába tesszük. A szőlőt turmixoljuk és lábasba szűrjük.

Utolsó hozzászólás

Karko Irén üzente 15 éve

Igy igen ez már jo hogy itt a recept!

Tovább 

A pogácsa receptjét itt találod meg (kattint a következő szövegre!):

 

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/tepertos-pogacsa

 

 

 

network.hu

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A receptet itt találod meg (kattints a következő szövegre!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/darazsfeszek

 

 

 

 

network.hu

 

 

A darázsfészek a rétes nyersen felszeletelt változata, amelybe diót és kakaót raktak, ízlés szerint. Később a darázsfészek élesztővel lazított leveles vajastésztából is készült. A legegyszerűbb darázsfészek alapja kelt tészta.

 

Hozzávalók:
tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, csipetnyi só + 2 dkg, cukros tejben felfuttatott élesztő, 2 tojás sárgája.

töltelékhez: 2 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, reszelt citromhéj.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt; 25 dkg margarin; 4 dkg élesztő; 1 dl tej; 4 kockacukor; 2 dl tejföl;1 tojás sárgája, 20 dkg juhtúró. A tetejére: 1 egész tojás; reszelt sajt.

 

Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, a tojás sárgával, a cukros tejben megfuttatott élesztővel, a tejföllel. Két óra hosszat kelesztjük, közben többször hajtogatjuk, újnyi vastagra kinyújtjuk. A tészta tetején vékony rétegben felvisszük a villával összetört juhtúrót, újra hajtogatjuk, fél órát pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg májkrém
5 db paradicsom
1 db ajóka,
2 dkg kaviár
1 db paprika,
1 tubus halpástétom
5 dkg vaj
1 cs. petrezselyemzöld
1 db friss uborka
salátalevél

A franciasalátához:
20 dkg burgonya
1 db alma
10 dkg sárgarépa
10 dkg ecetes uborka
10 dkg zöldborsó
2 dl tartár

Először az uborkát kockázzuk fel, nyomkodjuk ki a levét, s ehhez tegyük hozzá a meghámozott és felkockázott almát, hogy ne barnuljon meg.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
Krumpli
Búzadara
Libazsír
Fokhagyma


A krumpli szeleteket 4 percig előfőzőm sós vízben, majd kiszedem, és lehűtöm. Egy serpenyőbe grízt szórók, majd beledobálom a krumplikat, és addig rázogatom a serpenyőt, amíg mindenhol rátapad a krumplira a búzadara.
Egy tepsiben kevés libazsírt olvasztok, abba teszem a krumplikat, és a sütőben félig megsütöm. Ekkor megforgatom a krumplikat, a zsírba pedig beledobok egy összezúzott fokhagymát.

Utolsó hozzászólás

szabó anita üzente 13 éve

elmegy

Tovább 

Hozzávalók

80 dkg csirke-, pulyka-
vagy libazúza
2 közepes vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál édes-nemes
pirospaprika, 1 kiskanál só
2-2 paprika és paradicsom
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
30 dkg frissen kifejtett zöldborsó

A zúza tisztításával kezdjük: ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a benne lévő szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk, és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon kevergetve üvegesre sütjük.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Nagyon jó lehet.

Tovább 

network.hu

 

Londoni szelet
Tészta:
Mikróban megpuhítok 14 dkg margarint. Egy tálba teszem és hozzáöntök 8 dkg cukrot, 21 dkg lisztet 1/2 kávéskanál szódabikarbónát és hozzáütöm 3 tojás sárgáját. Ezt az egészet fakanállal összedolgozom, amíg bírom utána pedig néhány mozdulattal könnyen összegyúrom. Nagyon könnyen összeálló tészta. Kézzel egy kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletes rétegben belenyomkodom. (Én a szokásos kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm ezt a receptet. Gyermekkoromat idézi. Régóta keresem, de egyik szakácskönyvben sem találtam meg. Valóban nagyon finom. Lenne azonban egy kérdésem, lehet szódabikrabóna helyett esetleg sütöport is használni?

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók:

A süteménylaphoz:

25 dkg vaj
fél kg liszt
3 evőkanál víz
3 tojássárgája
csipet só

A krémhez

fél l tej
1/2 cs. vaniliás cukor
12 dkg cukor
3 evőkanál liszt
1 csipet só
6 tojás sárgája

Vastagon kivajazunk két db 20- 22 cm-es sütőlapot és félretesszük.

A lisztet a sóval és a vajjal összemorzsoljuk. A vizet és tojássárgáját összekeverjük, és belekeverjük a lisztbe. Nem kell összegyúrni. A tésztát két részre osztjuk, és belenyomkodjuk a tepsikbe.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók (4-6 személyre):
1 csomag réteslap
30 dkg finommetélt

 

50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg
margarin
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 dkg
vaníliáscukor
reszelt citromhéj
Az
áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá és óvatos keverés mellet ezt is add a masszához.

Tovább 

 

Kb 20 dkg jó minőségű aszaltszilvát beáztatunk finom vörösborba. Azért, hogy alaposan megszívja magát nedvességgel. Legalább 1 napig hagyjuk érlelődni.
1 kg pulykamellfilét felszeletelünk, kiklopfolunk. Kb 12 szelet lesz.
Az egyik oldalukat a szeleteknek megsózom, beborsozom.
A másik felénk lévő oldalukat is megsózom, beborsozom és megszórom egy kevés őrölt fahéjjal.
Az egyik szeletre rárakok 2-3 aszaltszilvát egymás mellé szépen.
Majd ráhajtom a szelet szélét, összefogom a szilvákat, hogy ne csússzanak ki.

Tovább 

Hozzávalók:

egész pulyka
25 dkg vegyes aszalt gyümölcs
15 dkg fehér kenyér
5 dkg vaj
1 dl tej
1 tojás
1 dl tejföl


Elkészítése:

Áztassuk be az aszalt gyümölcsöket, hogy megpuhuljanak. A megtisztított pulykát sóval, borssal megszórjuk. A kenyeret pedig kockázzuk fel. A kenyeret felforrósított vajban megpirítjuk. Az aszalt gyümölcsöt felvágjuk apróra, a kenyérhez adjuk, majd a felforralt tejet hozzá öntjük. Ekkor ráütjük a tojást, s besűrítjük.

Utolsó hozzászólás

Faragó Judit üzente 15 éve

Biztos nagyon-nagyon finom lehet, de gondolom, kicsit hosszadalmas az elkészítése, de szerintem megéri bíbelődni vele. Én még el tudom ilyen módon elkészítve képzelni kacsából, vagy libából is.

Tovább 

  

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Karko Irén üzente 15 éve

Hát ezt kiprobálom ,nagyon guszta!

network.hu

 Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 db alma
  • 1 póréhagyma
  • 2-3 ek. méz
  • 2 db húsleveskocka
  • só, bors, szerecsendió, curry
  • 5 dkg vaj

 

Elkészítése:

A sütőtököt vágd félbe, magját kapard ki, és tedd be sütőbe. Kb. 200 fokon, 40-45 perc alatt lesz kész. Közben a vajjal párold meg a hagymát, majd csorgass rá 2-3 evőkanál mézet, és kicsit karamellizáld. Öntsd fel 1,2 vízzel, dobd bele a húsleveskockákat és a már megpucolt-felkockázott almát. Amikor megpuhult, kapard a puhára sült tök húsát a levesbe.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók: (4 főre)

4 szelet sertéskaraj

1 evőkanál olvasztott vaj

1 nagy kaliforniai paprika

10 dkg. kemény sajt (emenzáli, vagy gouda)

mokkáskanálnyi örölt, édesnemes piros paprika

4 vékony szelet vaj

 

Elkészítés:

Kapcsoljuk be a sütőt 220 fokra, hogy felmelegedjen, mire elkészülünk a hússal.

A hússzeleteket mossuk meg, szárítsuk le törlőpapírral, dörzsöljük be kevés sóval és borssal. (Vigyázzunk a sóval, mert a sajt is sós!). A kaliforniai paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk kb.

Tovább 

 12 szelet, kb. 1055 kJ

(250 kcal) szeletenként 4,3 9 fehérje, 19,2 9 zsiradék, 16,5 9 szénhidrát, 1,7 9 rostanyag

 

 

network.hu

 

Hozzávalók:

120 g búzaliszt,

40 g vaj,

1/2 l víz,

csipet tengeri só,

2-3 tojás,

vaj a forma kenéséhez,

500 g sötétszemű cseresznye,

75 g hársvirágméz,

1/4 kávéskanál vaníliapor,

3 lap zselatin,

1/2 l tejszín.

 

Őröljük finomra a búzát, a korpát szitáljuk ki. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet!

Tovább 

A képen szereplő péksütemény részletes, az elkészítés fázisait is bemutató fotókkal itt találod meg:

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/sajtos-kalasz

 

network.hu

network.hu

 Hozzávalók:

40 g orsótészta
150 g cukkini

10 dkg sonka vagy bacon

2 evőkanál étolaj
1 leveskocka
0,5 dl főzőtejszín
1 citrom leve
4 szál petrezselyem

 

Elkészítés:

A cukkinit és a sonkát felkockázzuk, megpirítjuk az olajon. A megpuhult cukkinire ráöntünk 2 dl vizet, majd rátesszük a leveskockát, az apróra vágott petrezselymet és a kifacsart citrom levét. Ízlés szerint sózzuk. Végül tejszínnel felengedjük és főzzük még 5 percig. Sós vízben kifőzött orsótésztával tálaljuk.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg pancetta (húsos császárszalonna) apró kockákra vágva,
6 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma finomra vágva,
40 dkg rizottó rizs (például Arborio),
2,5 dl szobahőmérsékletű Guinness sör,
1,3-1,5 liter felmelegített és leszűrt csirke vagy tyúkhúsleves,
1 kávéscsészényi (körülbelül 60 ml) frissen reszelt parmezán,
3 kávéscsészényi frissen reszelt Asiago sajt,
15 dkg főtt zöldborsó,
só, bors.


Elkészítés:

Egy kényelmes méretű lábosban odatesszük a vajat, és felolvasztjuk.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:

 

1 megtisztított csirke

1 nagyobb fürt szőlő

2 nagy alma

2 dl fehérbor

     

     

    Elkészítése:


    Tedd egy nagy tűzálló tálba a csirkét. Sózd meg alaposan. Az egyik alma felét dugd a csirke hasüregébe. Szemezd le a szőlőt, és egy keveset dugj a csirkébe az alma mellé. A többi szőlőszemet szórd a csirkére, illetve köré. A maradék almát vágd cikkekre, és szórd a csirke köré. A bort öntsd rá, majd alufóliával vagy a tűzálló tál tetejével lefedve, 160 fokon süsd másfél-két órán át, közben pedig locsolgasd a saját levével.

    Utolsó hozzászólás

    Száz Istvánné üzente 15 éve

    Ez a recept nagyon tetszik,biztos finom lehet.

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók:

    • 1 pulykaszárny
    • 3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 zellergumó
    • 1 karalábé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 szem paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 10 szem egész fekete bors

     

     

    Elkészítése: a pulykaszárnyat tedd fel főni annyi vízzel, amennyi kétujjnyira ellepi. Közben pucold meg a zöldségeket, és a répát karikázd fel, a zellert, a fehérrépát, a karalábét vágd nagyobb darabokra, a többit pedig hagyd egészben. Ha a víz forr, szűrőkanállal szedd le a tetejéről a habot, majd add hozzá a zöldségeket és a fűszereket.

    Utolsó hozzászólás

    Karko Irén üzente 15 éve

    Én is mindig pulykaszárny vagy pulyka nyakbol ,illetve vegyesen fözöm.En kuktában teszem fel és mindent bele teszek söt még sáfránybol egy kicsit és szerecsendiobol is egy kicsit. Nem kell lehabozni és gyorsabban kész van.A kuktában az izek jobban megmaradnak,én nagyon szeretem használni mindenre.És még egy szelet kelkáposztát is teszek bele.Családnak nagyon izlik.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    5 dkg búzadara
    1,5 dl tej
    4 dkg vaj
    20 dkg porcukor
    10 dkg háztartási keksz
    mandula aroma
    kakaópor

    Elkészítése:

    Kis lángon a búzadarát keverjük el a tejjel és kevergessük addig, amíg fel nem szívja a tejet a dara. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tejet, a vajat, a darált kekszet, a porcukrot és az aromát. Jól gyúrjuk össze a tésztát, s ha összeállt a tészta, formázzunk belőle gombócokat, amiket forgassunk meg kakaóporban.

    Tovább 

     

    network.hu

    Hozzávalók:

     

    A zöld részhez: 30 dkg darált keksz, fél margarin, 10 dkg porcukor, kis rum, 0,75dl víz, zöld ételszínezék.

    A piros részhez: 30 dkg darált keksz, fél margarin, 10 dkg porcukor, kis rum, 0,75dl víz, piros ételszínezék.

     

    Elkészítés:

    A zöld és a piros összetevőket külön összegyúrjuk. Az tésztákból mandarin nagyságú golyókat gyúrunk. A zöldet tenyérben nyomkodva kilapítjuk és a piros golyókat belecsomagoljuk. 5-6 óra hűtőben tárolás után négyfelé vágjuk.

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók:

    5 darab tojás, 15 dkg cukor, 16 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 dkg mandula (őrölt), 4 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 darab vaníliarúd, só, 40 dkg étcsokoládé, 12 dkg tejszín, 3 dkg cukor, 40 dkg sárgabaracklekvár.

     

    Elkészítés:

    A tojássárgákat keverjük ki 10 dkg cukorral, csipetnyi sóval, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és habverővel keverjük simára. Hasítsuk ketté a vaníliarudat, és a belsejét adjuk a tojásokhoz. A maradék cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét.

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók:

    3 dl tej, 10dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 dkg vaníliás cukor, 1 dkg só, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola, 3 dkg kakaópor

     

    Elkészítés:

    2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1 evőkanál cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt, majd hozzákeverek 20 dkg lisztet, ezt kb. 20-25 percig, kelesztem.

    Vajat a maradék cukorral, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral habosra keverem, és ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:

    60 dkg darált marhahús 2 doboz konzerv vörösbab 1 vöröshagyma 2 sárgarépa 1 zeller 4 paradicsom 2 chilipaprika 1/4 teáskanál chilipor csipetnyi bors csipetnyi pirospaprika só 4-5 ek. olaj 1 petrezselyemgyökér

     

    Elkészítés:

    A húst olajban megpirítjuk, majd a felkockázott hagymát hozzáadjuk, és megsózzuk, borsozzuk, chiliport és pirospaprikát szórunk rá. A répát, a zellert, a gyökeret felkockázzuk, ezeket is a húshoz adjuk, végül a babot tesszük bele.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók
    (4 fős adag)

    2,5 dl búzadara
    
2,5 dl liszt
    
5 dl tej
    
4 tojás
    
2 csomag vanillincukor

    10 dkg cukor
    (rumba áztatott mazsola)

    a sütéshez:
    vaj

    a tálaláshoz:
    porcukor

    sárgabaracklekvár


    A búzadarát a lisztet és a tejet egy tálban összekeverem, és pár órán át állni hagyom, hogy a dara megszívja magát. A mazsolát kb. ugyanekkor rumba áztatom. Sütés előtt a tésztához keverem a kétféle cukrot, a leszűrt mazsolát, a tojássárgájákat és a habbá vert tojásfehérjéket.

    Utolsó hozzászólás

    Kiss Judith üzente 15 éve

    Ez egy egszerűbb recept.
    Hozzávalók:
    20dkg vaj, 10dkg cukor, 20dkg liszt, 5 tojás, 3dl tej, 2 vaniliás cukor, 5kdg mazsola
    Elkészítés:
    A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá. 14dkg vajat a cukorral és a tojássárgájával habosra keverünk. Hozzáadjuk a tejt, a van. cukrot, a mazsolát és a lisztet. Majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét. Közepes tepsi aljába beleöntjük a maradék olvasztott vajat. Előmelegített sűtőben (200 fokon) megsütjük. A kész tészta elmorzsolódik.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók 

    25 dkg liszt
    
1-2 csomag vanillin cukor

    1 csipet só
    
3,5 dl tej

    3 dkg olvasztott vaj
    
2 tojás
    
kevés olaj a sütéshez


    A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, és összekeverem a cukorral és a sóval. A vajat mikróban megolvasztom, és villával elhabarom a tojással és a tejjel. A tejes keveréket apránként a liszteshez adom, és csomómentesre keverem, ha szükséges, habverővel.

    A gofrisütőt kicsit beolajozom, felmelegítem, és a sütő méretétől függően 6-8 adagban megsütöm.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók (4 fős adag)

    20 dkg hosszúszemű rizs
    
20-25 dkg csiperkegomba
    
2 piros kaliforniai paprika
    
2-3 gerezd fokhagyma

    1 hagyma

    40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
    
petrezselyem
    
só, bors
    
1-2 evőkanál olívaolaj
    
4,5 dl zöldség alaplé

    1 teáskanál kakukkfű


    A paprikát csíkokra, a hagymát kis kockákra, a gombát szeletekre vágom. Az olajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a gombát, a zúzott fokhagyma gerezdeket, a kakukkfüvet, és még öt percig párolom. 

    Belekeverem az átmosott rizst, átforgatom, hogy mindenhol érje az olaj, majd hozzáadom a paprikát, az alaplevet és a paradicsomkonzervet.

    Tovább 

    network.hu

     

     

    Hozzávalók:

    50 dkg finomliszt
    2 közepes burgonya
    2 kiskanál só
    1 friss élesztő fele
    kb. 2-3 dl langyos víz

    A tetejére:

    kb. 30 dkg húsos szalonna
    1 nagy doboz tejföl
    2 nagy vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    kb. 17 dkg trappista sajt


    Elkészítés:

    1. A burgonyákat meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, ha kész, leszűrjük.

    2. A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk és ebbe a mélyedésbe nyomjuk bele burgonyanyomón a megfőtt krumplit.

    Tovább 

    network.hu

      Hozzávalók:

    1 közepes nagyságú csirkemell, 1/4 kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, 2 szelet sajt, só, gyömbérpor


    Elkészítés:

    A csirkemellet lebőrözzük, és két darabba vágjuk. Az ananászból néhány barabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra helyezzük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:

    2 kg padlizsán,

    1 kis fej vöröshagyma,

    1 kis kávéskanál só,

    100-150 ml majonéz ízlés szerint


    Elkészítés:

    A padlizsánokat rezsón vagy tárcsán addig sütöm (sem a konyhai tűzhely, sem a rostély nem adja vissza ugyanazt az ízt, és mellesleg nagyon füstöl, így csak szabadban érdemes csinálni), amíg minden oldala és alja feketére nem szárad/ég, rétesszerű rétegekben kezd felválni a húsról.

    Ha kihűlt, meghámozom, az égett héjáról is minden húst lekaparok.

    Tovább 

    network.hu

     

    Csőben sült burgonya- roppanós sajttetővel


    Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 3 dl tej, 1,5 dl főzőtejszín, csipet őrölt szerecsendió, só, bors, 3 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, vaj.

     

    Elkészítése: A tejet felforraljuk a fűszerekkel és a meghámozott, közepesen vékony karikákra vágott burgonyát 10 percig főzzük benne. Hozzáöntjük a tejszínt is és 10-15 percig lassú tűzön pároljuk. Egy lapos, tűzálló tálat bedörzsölünk a félbevágott fokhagymával, és kikenjük vajjal. Beleöntjük a tejszínes burgonyát, és a tetejét megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük (kb.

    Tovább 

    network.hu

     Reggeli
    - 10 dkg szőlő, 10 dkg feta sajt, 1 szelet barna kenyér
    vagy
    - 4 dkg műzli, 2 kockára vágott szilva, 10 dkg szőlő, 1/2 reszelt alma, 1,5 dl tej
    vagy
    - 1 narancs húsa, 2 mentalevél, 3 dkg műzli, 1 pohár kefír
    vagy
    - 1 szelet barna kenyér, 10 dkg natúr túró, evőkanál retekcsíra, örölt bors, 1,5 dl frissenfacsart narancslé


    1. nap

    Ebéd
    Héjában főtt krumpli kukoricás-borsós öntettel
    Sikáljon meg alaposan 60 dkg krumplit, majd főzze meg héjában.

    Tovább 

    network.hu

    Hogyan kerül a tej a dobozba? Zacskóban terem-e a kenyér? - sok gyerek számára megválaszolhatatlan kérdések ezek.

     

    Sokat javíthatna a helyzeten, ha az iskolások szervezett iskolai programok keretében közelebbről is megismerkedhetnének a falusi gazdaságok mindennapjaival.

     

    A londoni Kingston Egyetem legfrissebb kutatása szerint a mai gyerekek nem sokat tudnak arról, honnan és hogyan kerül a tej, a kenyér, a gyümölcsök és zöldségfélék az üzletek polcaira.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    1 zacskó makaróni tészta
    25 dkg marhahús
    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    só, bors, kakukkfű
    2 ek. paradicsomszósz

    Elkészítés:

    Tegyünk fel vizet forrni, amibe megfőzzük a makaróni tésztáját. Miközben fő a tészta, készítsük el a feltétet. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat, amin a felaprított hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá az összetört fokhagymát is. Ha már jól összefonnyadt a hagyma, akkor tegyük rá a darált húst, illetve a paradicsomszószt.

    Utolsó hozzászólás

    adam marta üzente 12 éve

    szoktam készíteni nagyon szeretem!

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók (négy főre):

    60 dkg sertés szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 2-2 húsos zöldpaprika és paradicsom, 10-15 dkg gyulai kolbász, 1 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor, 1,2 kg burgonya, olaj a burgonya sütéséhez.

     

    Elkészítés:

    A szűzpecsenyéről a hártyát lefejtjük. Ezután a húst kisujjnyi vastagra fölszeleteljük, tenyerünkkel kissé ellapítjuk.

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók: 500 g rétestészta, 3/4 csésze olvasztott, sótlan vaj, 2 csésze finomra vágott dió, 1 csésze finomra vágott mandula, 1/4 csésze cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1/8 teáskanál darált szegfűszeg, 2 evőkanál méz

     

    Elkészítés: Vajazzunk ki egy közepes tepsit és rakjunk az aljára 9 réteslapot. Mindegyiket kenjük meg olvasztott vajjal. Keverjük össze a diót, a mandulát a cukorral és a fűszerekkel és a keverék felét öntsük a réteslapokra.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    Tészta:
    6 db tojás
    6 ek. cukor
    1 dl olaj
    6 ek. liszt
    1 csomag sütőpor
    1 ek. kakaó és 1 kiskanár instant kávé

     


    Krém:
    2 csomag puding
    1/2 l tej
    15 dkg vaj
    20 dkg porcukor

    Díszítésnek: olvasztott cskoládé



    Elkészítése:

    Egy tálba verjük fel a tojások sárgáját cukorral és az 1 dl olajjal. A liszthez keverjük hozzá a sütőport és a kávét és a kakaót. Majd öntsük össze a lisztet a tojássárgájával, s a végén adjuk hozzá a felvert tojásfehérjéket is.

    Tovább 

     

     

    network.hu

     

     

     

    Hujber Ferenc (35) mindig a győzelemre játszik, nem volt ez másképp az RTL Klub Vacsoracsata műsorában sem, ahol mindent bevetett azért, hogy az ő estéjét ítéljék a legjobbnak vendégei. Így még attól sem riadt vissza, hogy a gatyájából kapja elő a hozzávalókat.

     

    – A gyömbér igazi afrodiziákum. Ezt nagyon-nagyon sok könyv megemlíti, többek között a Káma-szútra is, hogy ez egy betyáros növény – mondta az előkészületek alatt a színész, aki a gatyájából húzta elő az említett fűszert.

    Tovább 

    Hozzávalók: (30 darabhoz)

    5 dkg vaj
    1 tojás
    15 dkg kristálycukor
    3-4 ek. tej
    6 dkg méz
    40 dkg liszt
    1 kiskanál szódabikarbóna

    a töltelékhez:
    3 dl tej
    6 dkg búzadara
    20 dkg kristálycukor
    20 dkg margarin
    1 citrom reszelt héja
    kb. 15 dkg baracklekvár

    Elkészítése:

    A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Majd ha egy picit meghűlt, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Négy részre osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük.

    Utolsó hozzászólás

    Vartek Szabina üzente 15 éve

    Nagyon jól néz ki,meg is csinálom vasárnap,köszi a receptet.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    5 dkg tejpor
    25 dkg kókuszreszelék
    25 dkg porcukor
    25 dkg margarin

     

    Elkészítés:


    Forraljunk fel 1,5 dl vizet, és adjuk hozzá a tejport. Hagyjuk kihűlni, és adjuk hozzá a vajat, porcukrot és kókuszt. Mikor jól összedolgoztuk, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen, és utána lehet gombócokat formázni belőle. A gombócok közepébe pedig egy-egy mandulát tegyünk, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.

     

    Forrás: HölgyFórum

    network.hu

    Tiramisu gyümölcsökkel

    Sági Szilárd receptje

    Hozzávalók: 250 g mascarpone, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 3 evőkanál instant kávé kevés vízben feloldva, 1/4 l tejszín, vanília, 3 evőkanál rum, kakaópor, 1 fürt szőlő, 1 őszibarack, 5 dkg tejszínhab


     

    Elkészítés: A tojássárgáját cukorral, vaníliával felverjük, majd hozzáadjuk a rumot. A feléhez kávét adunk. A tojásfehérjét habbá verjük. A mascarponét, fehérjehabot, sárgájahabot lazán összeforgatjuk.

    Tovább 

    network.hu

    Szeptember elején ugyan sokan megfogadják, hogy csak finom, egészséges és változatos tízóraival indítják útra csemetéiket. Pár nap, aztán marad a szokásos szalámis zsemle, felvágottas kenyér. Aztán rájövünk, hogy praktikusabb zsebpénzzel ellátni a gyerkőcőt, s különben is, mire való az iskolai büfé meg a sarki közért. Pedig magunk is tudjuk, hogy a forintok így minden bizonnyal csokira, chipsre, mozijegyre váltódnak. Mi meg legfeljebb időnként szörnyülködünk sarjaink borzalmas ízlésén.

    Utolsó hozzászólás

    Pongrácz Lászlóné üzente 15 éve

    Igen, a gyerkőcök jobban esznek ha kicsit más a megszokottnál. Az unokáimnak már régóta igyekszem ilyen szendvicseket kreálni, és nagy öröm mikor jönnek és kérik " tudod mama milyen szendvicset kérek..."A krémeknek nagyon örülök, gazdagithatom a repertoárt. Köszönöm.

    Tovább 

    network.hu

    Több generációs kedvenc. Megénekelték, díjakat zsebelt be, tüntettek érte, nemzetközi rajongótábora van, recepteket ihlet. Pedig nem is követi a divatot.

     

    A Túró Rudi kihívó pöttyeivel már 40 éve ingerkedik a boltok polcain. A korából még így is letagad jó néhány esztendőt, hiszen a kezdetek kezdete 1954-re datálandó.

    A nagy és legyőzhetetlen Szovjetunióban kezdődött. A Magyar Tejipari Kutató Intézet három szakembert küldött ki kéthetes tanulmányútra, a szocialista tejipar tanulmányozására.

    Utolsó hozzászólás

    Varga Henriett üzente 15 éve

    Köszönöm!
    Ki fogom próbálni!Biztos nagyon ízletes

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók
    (4 fős adag)

    30 dkg arborio rizs
    
20-25 dkg apróra vágott csirkemellfilé
    
1 pohár fehérbor

    1-2 evőkanál olaj
    
1 fej hagyma

    1 nagy bögre mirelit borsó

    1-2 maréknyi reszelt sajt
    
diónyi vaj
    
1 liter zöldség alaplé
    
2 gerezd fokhagyma

    só, bors

    (esetleg 1-2 szelet húsos szalonna)


    Az alaplevet elkezdem melegíteni, hogy mire szükség lesz rá, felforrjon. A felhevített olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a rizst és az áttört fokhagymát, majd miután opálossá válik a rizs, ráöntöm a bort.

    Utolsó hozzászólás

    Pongrácz Lászlóné üzente 15 éve

    szuper jó lehet, én bevallom még sohasem csináltam rizottot, de a kedv megjött.

    Tovább 

     

    network.hu

    65 éves korában elhunyt a sajátos főzési stílusáról és életigenlő temperamentumáról ismert sztárséf, Keith Floyd.

     

     

    „Keith nemcsak az egyik legjobb volt, ő volt a legjobb televíziós szakács. Egy hihetetlen ember, aki teljesen kiélvezte az életet, inspirációt jelentett nekem és másoknak is" - mondta róla Jamie Oliver.

     

    Floyd nemcsak televíziós műsoraival ért el sikereket, de számtalan szakácskönyvet is írt, amelyek közül 20 bestseller lett.

    Tovább 

    network.hu

    Hurrá itt a szőlőszezon.

    Szebbnél szebb szőlőfürtök kínálják magukat a zöldséges pultokon, használja ki a szőlő szezont, amíg lehet. Íme, három finom őszi szőlős recept a konyhába!

     

     

    Szőlőleves:


    Hozzávalók: 50dkg szőlő piros fehér, 4 dl kefir, 15 dkg porcukor, 1 kanál főzés nélküli vaníliás pudingpor, só.

    A szőlőt mossuk, meg majd szemezzük le. A szőlőszemeket tegyük bele egy turmixgépbe, és a cukorral együtt turmixszoljuk össze.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:

    • 250 g mirelit leveles tészta,
    • 3-4 evőkanál tejföl,
    • 15 dkg juhtúró,
    • 5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom,
    • 10 dkg mozzarella

     

    A leveles tésztát olvaszd fel és nyújtsd ki vékonyra. Bélelj ki vele egy tepsit. Kend meg tejföllel, szórd rá a juhtúrót és az aszalt paradicsomot. Fűszerezd oregánóval, bazsalkikommal és fedd be mozzarella sajttal! Előmelegített sütőben süsd pirulásig!

    Utolsó hozzászólás

    Csillag Virág üzente 15 éve

    Jó lenne, ha beírnád a receptjét és föltennéd a képét. Biztosan nagyon finom lehet.

    Zsidek László, az Ízvadász, kedvence a tradicionális magyar konyha, amelynek rangjáért igyekszik minden fórumon sokat tenni. Legutóbbi ízélményét Berekfürdőn, egy főzőversenyen szerezte, ahol egy páratlan birkapörköltet kóstolt. Ebből is kiderül, nem a puccos, különleges kreációkat keresi, hanem azt, ami eredeti.

     

    "Nemrég Máltán jártam, ahol olyan házikenyeret ettem, amit valaha az Alföldön sütöttek az asszonyok - mondta Zsidek László. - Egy ilyen valódi íznek akkor is igazán örülni tudok, ha az csak egy egyszerű kenyér, kevés paradicsommal, kapribogyóval és olívával.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 15 éve

    Sziasztok!!
    Szívből gratulálok és nagyon sok sikert kívánok Tisztelt Zsidek László úrnak ehhez a nagyon nemes munkához!!Való igaz,hogy az alapanyagok változása,ha úgy tetszik a minőség romlása sokat tett annak érdekében,hogy a Magyar konyha ne a megérdemelt helyen legyen!!Rajtunk is múlik,hogy ez ne legyen így!!A rohanó élet sem tesz jót a hírnevünknek,de ez egy másik téma lehetne!!
    Tisztelettel és Szeretettel:János

    Tovább 

    Mindenki, aki külföldre indul, vagy érdeklődik más népek étkezési szokásai iránt, vagy csak egyszerűen szeretne egy szórakoztató olvasmányt az éjjeliszekrényre, szerezze be Quentin Crewe Nemzetközi étlapkalauz című gasztronómiai utazását.

     

     

    Quentin Crewe angol író, újságíró és utazó, de főképp szellemes és kíváncsi ember, aki haláláig megőrizte jó kedélyét és optimizmusát. 16 évesen kissé csalódottan vette tudomásul, hogy semmi változás nem történt az életében, pedig egy Harley street-i specialista izomsorvadást diagnosztizálva ennyi időt jósolt neki – és elhatározta, hogy író lesz.

    Utolsó hozzászólás

    Csillag Virág üzente 15 éve

    Eszembe nem jutott volna, hogy éppen a tökfőzelék ízlik egy külföldinek. :DDD

    Tovább 

    Új saját gyártású műsort készít a TV Paprika Casting – Ki lesz a TV Paprika új szakácsa? címmel. A tehetségkutató műsor végigköveti és bemutatja azt a folyamatot, ahogy közel hatszáz jelentkező közül kiválasztják a csatorna új képernyős szakácsát.

     

    Itt nem elég, ha a jelentkezők jól tudnak főzni, a kamerák előtt is helyt kell állniuk, és szellemességüket, humorukat is bizonyítaniuk kell.
     
    Amellett, hogy a játékosoknak ízletes és látványos ételeket kell készíteniük (akár adott alapanyagokból egy meghatározott ételt, akár saját a fantáziájukra bízzák, hogy mit hoznak ki egy kosár hozzávalóból, vagy bizonyos alapanyagokból), a zsűri tagjai a lehető legkülönfélébb módokon tesztelik a versenyzőket. 
     
    A verseny:
     
    A műsorban már csak a legjobb 12 versenyző vehet részt.

    Tovább 

    A skót sztárszakács nálunk is látható tévéműsoraiban mindig úgy tűnik, mintha pontosan tudná, mitől lesz egy étterem sikeres, milyen menüsorral lehet vendégeket fogni, és hogy kell kinéznie egy kulináris élvezeteket nyújtó létesítménynek. Nagy-Britanniában azonban nemrég megjelent egy étteremkalauz, amiből az derül ki, hogy Ramsay éttermei közül négy is a szigetország tíz legkiábrándítóbb vendéglője közé tartozik.

     

    A káromkodásokkal és látványos üvöltözésekkel tarkított éttermátalakítós reality, a Kitchen Nightmares vagy a Pokol konyhája címre hallgató szakácsképző valóságshow műsorvezetője nem ma kezdte a szakmát, első éttermét, a Gordon Ramsay at Royal Hospital Roadot 1998-ban nyitotta Londonban.

    Tovább 

    Már a majmok is betörtek a vendéglátóiparba - legalábbis egy japán étterem majom pincért fogadott fel.

     

    A Tokiótól nem messze található Kajabuki városka egyik éttermében nagyon fellendült az üzlet: az egyik pincér ugyanis egy majom, és a vendégek csak úgy özönlenek, hogy megtekintsék a szokatlan munkaerőt.

     

    A Fuku-Chan nevű majom rendkívül elegáns, és nagyon otthonosan mozog az étteremben. Roppant udvariasan üdvözli a vendégeket, és japán szokás szerint ő visz nekik forró kéztörlőt az étkezés végén.

     

    Teljesen véletlenül derült ki, hogy a pöttöm makákó pincérként is megállja a helyét, a tulaj csak úgy kíváncsiságból a kezébe adott egy meleg kendőt, Fuku-Chan pedig annak rendje s módja szerint egyből kivitte az egyik vendégnek.

     

    A rendhagyó személyzet természetesen hatalmas vonzerőt jelent, az étterem még soha nem ment ilyen jól: minden helyet már hetekkel előre lefoglalnak a kíváncsi vendégek.

    Tovább 

    A csatorna  korábbi  gasztronómiai műsorai – A nagy étteremalakítás,  Gordon  Ramsay  sorozatai    után egy, már több országban nagy sikert aratott realityt indít október végén.

     

    A heti négy adással, főműsoridőben jelentkező tehetségkutatóban 12 önjelölt szakács ragad fakanalat, és méri össze a tudását, a sok millió értékű főnyeremény megszerzésének reményében. Az egyes epizódokban különböző feladatokat kapnak a játékosok.

     

    A Viasat képernyőjén heti négy adást lehet majd látni, főműsoridőben.

    Tovább 

    network.hu

    A valóságshow-k új generációja szívesen választ olyan témát, ahol egy-egy állás, pozíció betöltésére keresik a legrátermettebb személyt. Ehhez nemcsak szakmai tudásról kell számot adni, hanem igazi nyomáspróbát kell kiállnia a jelentkezőnek. És vajon mire képes a jelölt álmai eléréséért?


     









     







    Gordon Ramsay nevére már itthon is sokan felkapják a fejüket, hiszen évek óta játsszák műsorait a különböző tévécsatornák.

    Utolsó hozzászólás

    Csillag Virág üzente 15 éve

    Tulajdonképpen ők vállalták el ezt a szenvedést.
    És nem kicsi a győztes jutalma.
    Valamit valamiért. :)

    Tovább 

    A világ leghíresebb lakberendezési áruházlánca a világ különböző országaiban 14 ezer embert kérdezett meg konyhai szokásairól - mint kiderült, minden harmadik magyar megkérdezett a konyhában tölti a legtöbb időt.



    A nők számára a konyha fontosabb a nappalinál, hiszen 31 százalékuk itt tölti a legtöbb időt, míg a férfiaknak mindössze 10 százaléka vallja ugyanezt. Mi minden történik a konyhában?

     

    Az erre a kérdésre adott válaszokból kiderült, hogy sokszor itt zajlanak a családi beszélgetések, a viták, a főzés mellett a hobbi tevékenységek, a tévénézés, a házi feladat készítés, a játék, a munka, az internetezés - nem utolsósorban a "romantika" és a szex is.

    Tovább 

     

    A környezettudatos életmód a konyhában sem elérhetetlen! Egy kis odafigyeléssel és apró trükkök bevetésével saját háztartásunkban is sokat tehetünk azért, hogy megfékezzük az éghajlatváltozást.


    Bolygónkra nézve egyre komolyabb veszélyforrást jelent a klímaváltozás, egyre gyakrabban kongatják a vészharangot a globális felmelegedés miatt, amelynek a háztartásokból kibocsátott káros vegyi anyagok is okozói. Az őserdők területének mintegy 80 százalékát már kiirtották, pedig az erdők növényzete megszűri a levegőt, tisztítja a vizet és szabályozza az éghajlatot azáltal, hogy egyensúlyban tartja a csapadék mennyiségét és a talajvíz párolgását.

    Tovább 

    "Jó néhány évvel ezelőtt, mint minden öregedő férfi, rádöbbentem, hogy a konyhában elég jó az élet, ha elkezdünk kotyvasztani. Azután kiköltöztünk Olaszországba a párom munkája miatt, és ott megismerkedtem az olasz konyhával" - mesélte lelkesen Csiszár Jenő, aki hazatérve rendszeresen próbált itáliai ételeket főzni.

     

    "Van egy régi barátom, Alessandro Arena, alias Sandro, aki Európcsiszár jenõa-hírű séf, néhány éve Magyarországon él. Sűrűn kértem tőle telefonos segítséget. Egyszer tele lett a hócipője, és azt mondta: menjek vele Olaszországba, ott megtanít mindenre" - elevenítette fel az indulás nehézségeit a mára kitűnően főző Jenő. Egyébként Sandro nemrégiben elnyerte az olasz szakácsművészet egyik rangos díját, és barátjával megbeszélték, együtt utaznak az átadó ünnepségre. Az Olasz meló ötlete pedig már jött magától, lemennek autóval, utaznak, szórakoznak, főznek, Jenő pedig tanul, és ha már így van, legyen velük egy-két kamera is.

    Tovább 

    A rettegett sztárséf rigorózus, kíméletet, tapintatot nem ismerő konyhafőnökként vált ismertté. Az utóbbi napokban azonban azzal a váddal kellett szembenéznie, hogy a magánéletben is könyörtelenül viselkedik.

    Gordon Ramsay öccsét nemrégiben az utcán látták, egy hálózsákban szunyókálva Plymouth-ban. A sajtó kiderítette, hogy a séf testvére hajléktalan, és újságárusításból él. Ronnie-t évekkel ezelőtt kitaszította a Ramsay család, mivel notórius drogfüggő volt.

    Tovább 

    Fűszernövények, amelyek nélkülözhetetlenek a főzésben, illatosak, és jól mutatnak a munkapulton és az ablakban.



    Bazsalikom
    Az aromás fűszernövénynek a meleg és világos hely ideális. Folyamatos öntözést igényel, de mindig csak alulról, vagyis a cserépalátétből kapjon vizet. Remekül illik paradicsomhoz, paradicsomos fogásokhoz és tésztákhoz, valamint olaszos salátákhoz.

    Kakukkfű
    A közvetlen napfényt kimondottan kedveli. Ügyeljen rá, hogy ne öntözze túl, és csak havonta kapjon tápoldatot!

    Tovább 

    Shirley Corriher biokémikus volt, mielőtt elkezdett foglalkozni a főzés művészetével. Szerinte aki egy kicsit járatosabb a kémiában, a főzéssel is tökéletesen elboldogul.

    A biokémikus azt állítja, a főzés egyszerűen kémiai folyamatok összessége, tehát nem árt pár alapot ismerni. Például a mélyzöld spárgát, ha sokáig hagyjuk forró vízben, a szürke árnyalatát veszi fel, mivel a szerkezete kitágul és így összeesik.

    Shirley Corriher nemzetközileg elismert biokémikus és szakács.

    Tovább 

    Semmilyen konyhai robotgépet és egyéb elektromos ketyerét nem használ  Clara Cannucciani, amikor főzni kezd. Olyan szimpla fogásokat tálal, mint zöldborsós tészta vagy sült paprikás rántotta, mégis milliónyi szempár követi minden mozdulatát. Great depression cooking with Clara a címe a Youtube-on futó online főzőműsorának, amelynek epizódjait unokája, Christopher készíti, és teszi fel az internetre. A mostani gazdasági válság nem az első Clara életében.

    Utolsó hozzászólás

    Csillag Virág üzente 15 éve

    Nagyon helyes néni lehet. :)

    Tovább 

    Elsötétültek a Liszt Ferenc téren lévő vendéglők és szórakozóhelyek, miután kedden 22 órakor életbe lépett a terézvárosi "csendrendelet", igaz csak percekre, mert a vendéglátóipari egységek üzemeltetői öt perc elteltével újra felkapcsolták a fényeket és folytatódott a kiszolgálás.

    A téren működő éttermek és kávézók asztalára elhelyezett kétnyelvű tájékoztatók szerint a kerületi vendéglátósokat tömörítő Broadway Egyesület által szervezett akcióval azt demonstrálták, hogy milyen "szomorú, élettelen és üres térré" válna a Liszt Ferenc tér a rendelet hatására.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 15 éve

    A vendéglősök,étterem tulajdonosok számára biztos szomorú lenne,mert sok bevételtől esnének el. Az ott lakó pihenni vágyó embereket meg ki a fene érdekli.
    Menjenek ők is mulatni,enni,inni.
    Hol van itt nehéz gazdasági helyzet.
    Ha inni kell akkor van pénz.Ez katasztrófa.

    Tovább 

    Ez történt a közösségben:

    Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

    Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2195274_5426_s

    Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

    Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194935_3265_s

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu