Recept: Így készül a zöldborsós, csirkés rizottó

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Hozzávalók
(4 fős adag)

30 dkg arborio rizs

20-25 dkg apróra vágott csirkemellfilé

1 pohár fehérbor

1-2 evőkanál olaj

1 fej hagyma

1 nagy bögre mirelit borsó

1-2 maréknyi reszelt sajt

diónyi vaj

1 liter zöldség alaplé

2 gerezd fokhagyma

só, bors

(esetleg 1-2 szelet húsos szalonna)


Az alaplevet elkezdem melegíteni, hogy mire szükség lesz rá, felforrjon. A felhevített olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a rizst és az áttört fokhagymát, majd miután opálossá válik a rizs, ráöntöm a bort. Miután a rizs magába szívta az összes bort, mellédobom a csirkehúst, átforgatom, és elkezdem merőkanalanként adagolni az alaplevet, és állandó keverés mellett addig főzöm a rizst, amíg a belseje még kicsit roppanós marad.

Amikor az alaplének már kevesebb, mint a fele van már csak meg, hozzáadom a rizshez a borsót. Miután a rizs megfőtt, leveszem a tűzhelyről, belekeverem a vajat és a sajtot, sóval, borssal ízesítem, és lefedve 10 percig állni hagyom.

 

Forrás: Női Lapozó, Wittner Lilla

Címkék: csirke rizotto rizs zöldborsó

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Pongrácz Lászlóné üzente 14 éve

szuper jó lehet, én bevallom még sohasem csináltam rizottot, de a kedv megjött.

Válasz

fekete lajos üzente 14 éve

köszönöm kiprobáltam pulyka mellel finom üdv

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm Virág,ez a recept most ismét segít abban,hogy mit főzzek! Minden nap főzök,és mindig örülök egy új elkészítési módszernek,szeretem az új,és változatos ízeket.
Üdv Ili

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok!!
Azt hiszem,meg van,hogy mit főzök hétvégére !!A családnak is ízleni fog,az biztos!!Köszönöm szépen!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu