Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: (30 darabhoz)
5 dkg vaj
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3-4 ek. tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
a töltelékhez:
3 dl tej
6 dkg búzadara
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
kb. 15 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz
fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Majd ha egy picit meghűlt, a
lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
Négy részre osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként
kinyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán
előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A
töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú
tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a
cukorral habosra kevert margarint, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A
lapokat egyenként lekvárral vékonyan megkenjük, majd krémet simítunk
rájuk, és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral meghintjük, és néhány
órányi pihentetés után szeleteljük.
Elkészítési idő: 1 óra
Forrás: Hölgy Fórum
|
|
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
GYÜMÖLCSÖS ŐRGERINC - SÜTÉS NÉLKÜL
HABOS GESZTENYÉS KRÉMES
DESSZERT SZALON
SZERELMES LEVÉL