Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kb
20 dkg jó minőségű aszaltszilvát beáztatunk finom vörösborba. Azért,
hogy alaposan megszívja magát nedvességgel. Legalább 1 napig hagyjuk
érlelődni.
1 kg pulykamellfilét felszeletelünk, kiklopfolunk. Kb 12 szelet lesz.
Az egyik oldalukat a szeleteknek megsózom, beborsozom.
A másik felénk lévő oldalukat is megsózom, beborsozom és megszórom egy kevés őrölt fahéjjal.
Az egyik szeletre rárakok 2-3 aszaltszilvát egymás mellé szépen.
Majd ráhajtom a szelet szélét, összefogom a szilvákat, hogy ne csússzanak ki. És feltekerem őket.
Végül mindegyik tekercset kívülről betekerem egy-egy szelet előre felszeletelt baconbe.
Egy yénai aljára kevés vizet öntök és szépen egymás mellé rakom a tekercseket szorosan.
Ha mindegyik tekercs készen van, szórok köréjük a maradék aszaltszilvából.
2 almát megmosok, félbevágok, megtűzködöm szegfűszeggel, és rárakom a tekercsekre.
Pár gerezd fokhagymát is megpucolok, felaprózom, és ezt is rádobom az egészre.
A yénai tetejét vagy alufóliát teszek a tetejére, és berakom sülni.
Kb 1 -1,15 óra kell neki. Ha közben túl sok levet eresztene, le kell kanalazni, hogy azért picit süljön is, ne csak párolódjon.
Nagyon finom. Bármilyen köret illik hozzá.
MÉZESMACI RECEPTJE
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!