Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Így készül a legfinomabb grízgaluska!
Csak 1 titkos hozzávaló kell bele!
Nem mindenki tudja,hogyan készül a jó grízgaluska,amilyet a nagyi készít.Segítünk felidézni az emlékeket-és ízeket.
Hozzávalók:2 tojás,7 evőkanál gríz,1 késhegynyi szódabikarbóna,pár csepp olaj,só.
Elkészítése:A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval,majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is.Ezután a grízt lassanként szórjuk bele,és addig kavargatjuk,míg tejfölszerű állaga lesz.Amikor a leves megfőtt,belemártunk 1 kanalat és beleszaggatjuk vele a masszát.Az edényre teszünk egy fedőt,és alacsony lángon legfeljebb 10 percig továbbfőzzük,hogy megfőjön a grízgaluskánk is.
Melegedjünk gazdag levesekkel!
A hideg napok beköszöntével egyre jobban vágyunk a tartalmasabb,melengető fogásokra-húzódjunk be a lakásba,főzzünk forró levest,és máris szép lesz az élet!
Zsályás csicsókakrémleves sonkás tekerccsel.
Hozzávalók: 4 személyre;60 dkg csicsóka,1 fej vöröshagyma,1 közepes krumpli,1 gerezd fokhagyma,5 dkg vaj,8-10 szál friss vagy 1 evőkanál szárított zsálya,só,bors,1 dl főzőtejszín,25 dkg leveles tészta,liszt a nyújtáshoz,10 dkg szeletelt szárított sonka.
|
|
Adjon a párjának fekete kenyeret!
Nemrégiben kiderült,hogy az oroszok hagyományos fekete kenyere kifejezetten gátolja a prosztatabetegségek kialakulását.A sötét rozskenyér a rozsliszten kívül rozsmalátát is tartalmaz,tehát nemcsak egészséges élelmi rostokban gazdag,de rengeteg lignánt is tartalmaz.Utóbbi egy antioxidáns és gátolja az abnormális sejtek kialakulását,illetve szaporodását.Habár ízre a fekete kenyér nem nagyon veheti fel a versenyt a finom házi búzakenyérrel,ám az egészségre gyakorolt jótékony hatása folytán célszerű a férfiak étrendjébe illeszteni.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Kelkáposzta főzelék.
Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta,1 evőkanál liszt,2 dl tejföl,köménymag,3-4 gerezd fokhagyma,majorana,só.
Elkészítés:A torzsájával együtt apróra vágjuk a kelkáposztát.3 dl hideg vízzel,az apróra vágott fokhagymával,1 mokkáskanál köménymaggal,1 mokkás kanál majorannával feltesszük főni.Ha felforrt ízlés szerint sózzuk.Ha a káposzta megpuhult,akkor tejföllel elkevert liszttel a káposztába tesszük,amit átkeverünk a káposztával.Így még főzzük 10-15 percig.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Melengető diéta.
Egyszerűen ki nem állhatjuk a hideget?Ne csak pulóverrel és kabáttal próbáljuk legyőzni ezt a cudar időjárást,hanem olyan ételekkel is,amelyek belülről melegítenek,sőt,még fogyasztanak is!
Zöldséges fűtés.
Nem véletlen,hogy ilyenkor még jobban kívánjuk a különböző zöldségekben gazdag leveseket és ragukat,mert a legnagyobb kedvenceink bizony segítenek legyőzni a hideget is .Ilyen a cékla és az édesburgonya,de a fehér és lilakáposzta is hatásos.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Vörös gumók.
Habarás,rántás-egészségesen!
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Fasírt.
Ha ön is szeretne ízletes és kiváló állagú fasírtot sütni,az alábbiakat mindenképpen tartsa be!
A legfontosabb,hogy ne spórolja ki belőle a sót!A fasírt ugyanis akkor lesz ízletes,ha elegendő sót adagolunk hozzá:500 gramm húshoz 1 teáskanálnyit.És nyugodtan adjunk minél többféle fűszernövényt a fasírthoz:petrezselymet,bazsalikomot,mentát,oregánót.És egy csipet szerecsen diót is,mert az különleges ízt ad neki.
Sokan ott rontják el,hogy túl sok tojást tesznek bele.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Egy egyszerű recept sikere.
Egy orosz eredetű sült palacsintával,a bilincsiki sonka receptjével lett a legjobb egy csorvási háziasszony.A Békés Megyei Hírlap receptversenyében az első helyezést ért el Parai Katalin.
A megyei újság szakácskönyve,a Kárpát-medencei ízek olvasóinktól című kötet az olvasók legjobb receptjeit és ételeit kínálja a családoknak,a gasztronómia kedvelőinek.A beküldök feladták a zsűrinek a leckét,hiszen 1800 receptből kellett az albumba kerülő több mint 150-et kiválasztaniuk.Parai Katalin először küldött be receptet,a bilincsiki sonka osztatlan sikert aratott a zsűri körében.Mint mondja,a régi családi receptek egyike ez,gyakran készíti a családnak,ő maga nem is tudja megmagyarázni a sikerét.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Évente több mint 600 millió adag élelmiszert pazarolunk el a háztartásainkban Magyarországon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kutatása szerint. A veszteség pénzben kifejezett értéke fejenként 18 000, összességében pedig több mint 170 milliárd forint. A Nébih az élelmezési világnap alkalmából arra hívja fel a figyelmet, hogy az élelmiszerpazarlás nem csak gazdasági, de környezetvédelmi és erkölcsi probléma is.
Ezt az elképesztő mennyiségű élelmiszert kidobjuk a szemétbe, a feleslegnek ugyanis mintegy 99%-a nem jut el a rászorulókhoz.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
6 KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ KÖRET A KRUMPLI ÉS A RIZS HELYETT
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
HOKKAIDO KENYÉR TANGZHONG - EGY ALTERNATÍV KENYÉRSÜTÉSI MÓDSZERHogy micsoda mivel? :) Jogos a kérdés, és hidd el érdemes megismerned a választ is, majd pedig lelkesen kipróbálni! Hidd el, nem fogod megbánni, sőt, ezentúl csak ilyen kenyeret akarsz majd enni. Ilyen vajpuha kenyeret még biztosan nem ettél!
Tangzhong hozzávalói:2 dkg liszt 1 dl tejA hideg tejjel keverjük simára a lisztet, majd állandó keverés mellett, főzzük olyan sűrűre mintha puding lenne.Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt felhasználnánk.Tipp:Az elkészült Tangzhong-ot pl.
SPENÓT ÉS TÜKÖRTOJÁS ÚJRAGONDOLVA
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Sült Csicseriborsó.
A sült csicseribordó ideális nassolnivaló, egészséges, tele van fehérjével és rosttal, könnyedén a saját ízlésünkre hangolhatjuk a fűszerezéssel, pofonegyszerű és olcsó, és akár magunkkal is vihetjük útravaló gyanánt, munkába, suliba, piknikre vagy strandra, de partikon, baráti beszélgetéseken is nagy sikere van, és akár többféle ízben is készíthetjük.Mivel a csicseriborsó semleges ízű, így bármilyen ízvilágba elvihetjük ezt a zseniális nassolnivalót.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
ZÖLD DIÓ? KÉSZÍTS LEKVÁRT, BEFŐTTET!
ZÖLDSÉGES LASAGNE – ROPOGÓS NYÁRI FINOMSÁG
Nem kétség, hogy ilyenkor nyáron igyekszünk minél több zöldséget magunkhoz venni, hiszen a hosszú tél, az idei furcsa tavasz után még jobban vágyjuk a napsütötte finomságokat. Ezt egy jól ismert klasszikus formájában talán még könnyebben meg is tesszük!Gombakrémleves ahogyan én csinálom.
Hozzávalók:
1 konzerves gomba(400 g),
2 erőleves kocka,
10 dkg vaj,
5 dkg liszt,
2 dl tej,
1 dl tejszín,1 fej vöröshagyma,ízlés szerint só-bors.
Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítás után apróra vágjuk.
Vajon megfonnyasztjuk(én a vajhoz öntök egy kevés olajat,hogy a vaj ne égjen meg).
Ha a vöröshagyma megfonnyadt rá öntjük a gombát levével együtt.
Amikor már forr hozzáöntünk 1 liter vizet,ha újból felforrt beletesszük a két erőleves kockát.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Tojáspörkölt.
Hozzávalók:
10 db tojás,
kevés liszt,
1 tejföl,
1 kis fej vöröshagyma,
kevés olaj,
10 dkg vaj,
kevés őrölt pirospaprika,
1 db babérlevél,
2-3 szem egész kariander,
ízlés szerint só-bors.
Elkészítés:
Egy edénybe tegyünk fel vizet forralni,amibe teszünk egy teáskanál sót,és egy babér levelet.
Ha a víz felforrt tegyük bele a tojásokat főni(nem pukkad ki a tojás a főzés során,ha előzőleg hegyes hústűvel vagy varró tűvel az alsó,szélesebb felét átszúrjuk a héját.Ne féljünk nem törik el,nem reped meg,azonban a tojásban felforrósított levegő buborék formájában távozik,és nem feszíti szét a meszes héjat.Ne friss tojást főzzünk mert azt nehezebb megpucolni).
Paradicsomos burgonya-4 személyre.
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
1 üveges sűrített paradicsom( 300 g),
Ha valaki nem sűrített paradicsomot használ az 50 dkg paradicsomot használjon fel,
ízlés szerint cukor-só,
5 dkg liszt,
fél deci olaj.
Elkészítés:
A megpucolt,hosszúkásra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.
A sűrített paradicsomot felöntjük 1-2 dl dl vízzel,felforraljuk sóval-cukorral ízesítjük.
Beletesszük a megfőtt burgonyát s ha szükséges akkor öntsük fel annyi vízzel,hogy a burgonyát ellepje.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu