Recept: SÖRÖS RIZOTTÓ

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg pancetta (húsos császárszalonna) apró kockákra vágva,
6 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma finomra vágva,
40 dkg rizottó rizs (például Arborio),
2,5 dl szobahőmérsékletű Guinness sör,
1,3-1,5 liter felmelegített és leszűrt csirke vagy tyúkhúsleves,
1 kávéscsészényi (körülbelül 60 ml) frissen reszelt parmezán,
3 kávéscsészényi frissen reszelt Asiago sajt,
15 dkg főtt zöldborsó,
só, bors.


Elkészítés:

Egy kényelmes méretű lábosban odatesszük a vajat, és felolvasztjuk. Amikor kezd habosodni, beletesszük a pancettát és a hagymát. Amikor a hagyma üvegesedni kezd (körülbelül 4-5 perc), hozzáadjuk a rizst, és egy-másfél percig kevergetjük, majd felöntjük a Guinness-szel, és lassú tűzön folyamatosan kevergetjük mindaddig, amíg a sör felszívódik. Ezt követően – állandó keverés közben – merőkanalanként adagolva hozzáadjuk a melegen tartott húslevest, mindaddig, amíg a rizs „krémes állagúvá” válik, de még „al dente” marad (15-20 perc). Ha kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a zöldborsót és a kétféle sajtot, sóval, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Előmelegített tányérokon azonnal tálaljuk. Opcionálisan adhatunk mellé még egy kis frissen reszelt parmezánt.

Ez a fogás önmagában is megállja a helyét, de nem sértődik meg,ha egy szép marhasült is társul hozzá.

 

Forrás: hvg.hu

Fotó: img.timeinc.net

Címkék: parmezán risotto rizs sör

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu