Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
3 dl tej, 10dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 dkg vaníliás cukor, 1 dkg só, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola, 3 dkg kakaópor
Elkészítés:
2 dl tejet meglangyosítok,
hozzáadok 1 evőkanál cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt, majd
hozzákeverek 20 dkg lisztet, ezt kb. 20-25 percig, kelesztem.
Vajat
a maradék cukorral, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral habosra
keverem, és ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot. Az
egészet jól kidolgozom, és 20 percig kelesztem, majd átkeverem és újból
20 percig, kelesztem.
A megkelt tésztát kétfelé osztom és az
egyik, felébe belegyúrom a kakaót. Pár percet pihentetem és a két
tésztát henger alakúra, formázom, és lazán összefonom, majd vajazott,
lisztezett kuglófformába helyezem.
Vigyázok, hogy a kuglófformát csak kétharmadig töltsem, nekem nagyméretű formám van, így pont jó a méret.
A formába helyezett tésztát, még 30 percig kelesztem és 200 fokra melegített sütőben, sütöm, kb. 40 perc alatt kész.
A kisült kuglófot vaníliás porcukorral megszórom, vagy bevonom csokival.
Forrás: Recept 1x1
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KAKAÓS CSIGA
ALMÁS KAKAÓS KUGLÓF
KAKAÓS CSIGA
DESSZERT SZALON