Recept: BAGOLYSZEM, ELEFÁNTKÖNNYCSEPP

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás, 10 dkg porcukor,4 dkg kakaó, 1 mokkáskanál szódabikarbóna

A TÉSZTÁBA LISZT NEM KELL !!

A krémhez:

3 dl tej, 3 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 2 vanillin cukor, 1 evőkanál kakaó

A bevonathoz: 1 tábla étcsoki (10 dkg), és 5 dkg vaj

A töltelékbe: 2 db banán

 

Elkészítés:

Tésztához a 6 tojássárgáját a 10 dkg porcukorral kikeverni, hozzáadni a kakaót és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét felverni és a tojásos masszával összekeverni óvatosan.

A sütő nagy tepsijébe sütőpapírt vágni és alaposan kikenni vajjal, majd a fenti masszát beleönteni. 180 fokos sütőben 8 percig sütni. Sütőpapíron hagyni kihűlni.

A krémhez a 3 dl tejet a 3 evőkanál liszttel sűrű péppé főzni és kihűteni. A 20 dkg vajat a porcukorral habosra keverni, majd hozzáadni a kihűlt tejes pépet. Ha már jó habos a krém, két részre osztani, az egyik felébe tenni  a 2 cs. vanillin cukrot a másik felébe az 1 evőkanál kakaót.

A kikevert krémeket a kihűlt tésztára kenni, először a sárga krémet, majd a tetejére a barna krémet. A tészta magad felé eső, alsó szélére egymás mellé tenni 1-1 banánt, és a sütőpapír segítségével feltekerni (mint a piskótatekercset), és tálcára tenni.

Be lehet vonni csoki mázzal, de anélkül is nagyon finom és mutatós lesz.

Máz: a csokit gőz felett felolvasztani, majd 5 dkg vajat belekeverni  és ráönteni a tekercsre.

 

Darázs Ilona recepje és fotója

Címkék: banán csoki csokoládé krém piskóta piskótatekercs rolád tekercs vanília

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu