Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg májkrém
5 db paradicsom
1 db ajóka,
2 dkg kaviár
1 db paprika,
1 tubus halpástétom
5 dkg vaj
1 cs. petrezselyemzöld
1 db friss uborka
salátalevél
A franciasalátához:
20 dkg burgonya
1 db alma
10 dkg sárgarépa
10 dkg ecetes uborka
10 dkg zöldborsó
2 dl tartár
Először az uborkát kockázzuk fel, nyomkodjuk ki a levét, s ehhez tegyük
hozzá a meghámozott és felkockázott almát, hogy ne barnuljon meg. A
burgonyát, a sárgarépát egészben megfőzzük, majd egyforma kockákra
vágjuk. A zöldségeket szárazon összekeverjük, így nem törjük annyira
össze. A franciasalátából talapzatot készítünk a töltött tojásnak,
paradicsomnak. Sűrű majonézt keverünk hozzá úgy, hogy formázhassuk.
Üveg- vagy porcelántálra halmozzuk fel. A félbevágott kemény tojás
sárgáját vegyük ki, besamellel sűrítsük. Ízesítsük fehér borssal,
sóval, kevés mustárral. Adjuk hozzá a vajat, s ebből keverjünk krémet.
A kaszinókrémhez szardellapasztát is tehetünk, vagy azt díszítésként
tesszük rá. A paradicsomot félbevágjuk, kivájjuk, sóval-borssal
ízesítjük. Májkrémmel betöltjük, illetve a májkrém többi részét habosra
keverjük, s habzsákba tesszük, s a salátatalapzatra rózsákat nyomunk
ki. A paradicsomot paprikacikkekkel, petrezselyemzölddel díszítjük. A
tojást célszerű csak a talapzaton betölteni, mert ha előbb töltjük meg,
eldeformálódhat. Kaporral, kapribogyóval, kaviárral díszítjük.
Tipp: Először a tojássárgájának a helyét töltsük ki, majd ezután nyomjuk rá a többi tölteléket a habzsákból.
Blikk Receptmagazin
|
|
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
RAKOTT ZÖLDBAB - cukorbetegeknek is ajánlott, alacsony szénhidráttartalmú étel
KRUMPLIS LEPÉNY GOMBÁVAL
SZENDVICS ARCOK
SZÍNES FASÍRT