Recept: TÖLTÖTT TOJÁS ÉS TÖLTÖTT PARADICSOM

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg májkrém
5 db paradicsom
1 db ajóka,
2 dkg kaviár
1 db paprika,
1 tubus halpástétom
5 dkg vaj
1 cs. petrezselyemzöld
1 db friss uborka
salátalevél

A franciasalátához:
20 dkg burgonya
1 db alma
10 dkg sárgarépa
10 dkg ecetes uborka
10 dkg zöldborsó
2 dl tartár

Először az uborkát kockázzuk fel, nyomkodjuk ki a levét, s ehhez tegyük hozzá a meghámozott és felkockázott almát, hogy ne barnuljon meg. A burgonyát, a sárgarépát egészben megfőzzük, majd egyforma kockákra vágjuk. A zöldségeket szárazon összekeverjük, így nem törjük annyira össze. A franciasalátából talapzatot készítünk a töltött tojásnak, paradicsomnak. Sűrű majonézt keverünk hozzá úgy, hogy formázhassuk. Üveg- vagy porcelántálra halmozzuk fel. A félbevágott kemény tojás sárgáját vegyük ki, besamellel sűrítsük. Ízesítsük fehér borssal, sóval, kevés mustárral. Adjuk hozzá a vajat, s ebből keverjünk krémet.

A kaszinókrémhez szardellapasztát is tehetünk, vagy azt díszítésként tesszük rá. A paradicsomot félbevágjuk, kivájjuk, sóval-borssal ízesítjük. Májkrémmel betöltjük, illetve a májkrém többi részét habosra keverjük, s habzsákba tesszük, s a salátatalapzatra rózsákat nyomunk ki. A paradicsomot paprikacikkekkel, petrezselyemzölddel díszítjük. A tojást célszerű csak a talapzaton betölteni, mert ha előbb töltjük meg, eldeformálódhat. Kaporral, kapribogyóval, kaviárral díszítjük.

Tipp: Először a tojássárgájának a helyét töltsük ki, majd ezután nyomjuk rá a többi tölteléket a habzsákból.

Blikk Receptmagazin

Címkék: francia saláta hidegtál paradicsom tartár tojás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu