Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz
50 dkg mascaropne
áfonyadzsem
1 csomag zselatin
5 dl tej
5 ek. barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 ek. porcukor
1 citrom héja
1 narancs héja
vaj
Elkészítése:
Először elkészítjük a keksztésztát. A kekszet összetörjük apró
darabkákra és tejjel illetve egy csomag vaníliás cukorral és
barnacukorral összekeverjük. Majd egy kivajazott hőálló tálba
belesimítjuk, és 180 fokon 15 percig sütjük.
Egy tálban összekeverjük a mascarponét porcukorral, vaníliás cukorral,
citrommal és narancs héjával. Ezeket az alapanyagokat habosra keverjük
ki.
Az elkészült krémet a keksztésztára kenjük rá. A csomag zselatint
kiöntjük egy lábosba, és feloldjuk vízben. Lassan felmelegítjük, és
közben hozzáadjuk az áfonya dzsemet. Ha másmilyen ízesítésű dzsem van
otthon, az is jó. Mikor jól összeállt a zselatin a dzsemmel, de még nem
dermedt meg, akkor hozzá öntjük a mascarponehoz. A tálat fedjük le, és
egy éjszakára vagy pár órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen a krém.
Mikor megdermedt a krém, akkor kivesszük, és felszeleteljük. Tálaláskor
áfonyaszósszal vagy más gyümölcsszósszal öntjük le, mint pl. meggy,
ribizli.
Forrás: HölgyFórum
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
CSIGA TORTA
CSOKI FONDÜ
SAJTOS KEKSZ - NAGYON FINOM!
GYÜMÖLCSÖS ŐRGERINC - SÜTÉS NÉLKÜL