Recept: SACHER TORTA

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Hozzávalók:

5 darab tojás, 15 dkg cukor, 16 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 dkg mandula (őrölt), 4 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 darab vaníliarúd, só, 40 dkg étcsokoládé, 12 dkg tejszín, 3 dkg cukor, 40 dkg sárgabaracklekvár.

 

Elkészítés:

A tojássárgákat keverjük ki 10 dkg cukorral, csipetnyi sóval, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és habverővel keverjük simára. Hasítsuk ketté a vaníliarudat, és a belsejét adjuk a tojásokhoz. A maradék cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét. A hab felét apránként dolgozzuk a kikevert tojássárgákhoz. Keverjük össze a lisztet a kakaóporral meg a sütőporral, és szórjuk bele a mandulát. Ezt a keveréket szitáljuk a tojásokhoz, végül a hab másik felét is adagoljuk a tésztához. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 C-on 45-50 percig süssük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapra, és mindegyik réteget kenjünk meg baracklekvárral.
A máz elkészítéséhez törjük össze, és gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét. Egy evőkanál vízzel főzzünk szirupot a cukorból, és öntsük hozzá a tejszínt. Melegítsük össze, de ne hagyjuk felforrni. Öntsük a frissen felolvasztott csokoládéhoz, és gyorsan keverjük össze. Néhány percig hagyjuk hűlni a mázt, míg elkezd sűrűsödni. Öntsük a torta közepére, egy széles, lapos késsel simítsuk el, és hagyjuk lefolyni a széleken is. Tálalás előtt tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Ha díszíteni szeretnénk, habzsákba tett mázzal mintázhatjuk a csokoládés felületet.

 

Forrás: Recept 1x1

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu