Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
5 darab tojás, 15 dkg cukor, 16 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 dkg mandula (őrölt), 4 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 darab vaníliarúd, só, 40 dkg étcsokoládé, 12 dkg tejszín, 3 dkg cukor, 40 dkg sárgabaracklekvár.
Elkészítés:
A
tojássárgákat keverjük ki 10 dkg cukorral, csipetnyi sóval, majd
óvatosan dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és habverővel keverjük
simára. Hasítsuk ketté a vaníliarudat, és a belsejét adjuk a
tojásokhoz. A maradék cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét. A
hab felét apránként dolgozzuk a kikevert tojássárgákhoz. Keverjük össze
a lisztet a kakaóporral meg a sütőporral, és szórjuk bele a mandulát.
Ezt a keveréket szitáljuk a tojásokhoz, végül a hab másik felét is
adagoljuk a tésztához. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük
bele a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 C-on 45-50 percig süssük.
A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapra, és mindegyik
réteget kenjünk meg baracklekvárral.
A máz elkészítéséhez törjük
össze, és gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét. Egy evőkanál vízzel
főzzünk szirupot a cukorból, és öntsük hozzá a tejszínt. Melegítsük
össze, de ne hagyjuk felforrni. Öntsük a frissen felolvasztott
csokoládéhoz, és gyorsan keverjük össze. Néhány percig hagyjuk hűlni a
mázt, míg elkezd sűrűsödni. Öntsük a torta közepére, egy széles, lapos
késsel simítsuk el, és hagyjuk lefolyni a széleken is. Tálalás előtt
tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Ha díszíteni szeretnénk, habzsákba tett mázzal mintázhatjuk a csokoládés felületet.
Forrás: Recept 1x1
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!