Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Forrás: http://dibbuk.blogter.hu
Halat
fogyasztani módfelett egészséges, rendkívül finom, és bónuszként
vannak olyan halak is, amelyek elkészítése annyira egyszerű, hogy
az ember szinte szégyelli.
A pisztráng a
klasszikus példa arra, hogy milyen is az, amikor egy hozzávalónak
már önmagában is annyira jó íze van, hogy gyakorlatilag csak
elrontani nem szabad. Kevés són és borson kívül nem igényel semmit
ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. (Parafrázis: Maximum íz,
max egy kis só.)
Szóval beszerzünk egy tisztított pisztrángot, amit akár csomagolva is árulnak egyes közértekben, de a halasnál meg biztosan kapunk. Alaposan megmossuk, kívül belül sózzuk, borsozzuk. A hasüregbe teszünk egy kis vajat, és egy kevés petrezselymet, de ez utóbbi el is hagyható.
A hal bőrén kis tasakokat vágunk egy éles késsel, ebbe pedig szalonnacsíkokat szorítunk. Én ezúttal a nemrég felfedezett hófehér, márványszerű és omlós sózott mangalicaszalonnát használtam. (Az utóbbi időben mindenhez egyébként.) Amíg ezt készítjük, krumplit is főzünk, akár héjában, akár anélkül.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, és a hal mindkét oldalát piros ropogósra sütjük. Közben a krumplit is felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajdban kisütjük a korongokat. Végén meghintjük petrezselyemmel és a hallal együtt tálaljuk. Citromot, majonézt illik hozzá tálalni.
Nem kell mindig mindent agyonbonyolítani. Még a konyhában sem.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
MANDULÁS PISZTRÁNG
GOMBÁS HALFILÉ
MANDULÁS HAL