Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 közepes burgonya
2 kiskanál só
1 friss élesztő fele
kb. 2-3 dl langyos víz
A tetejére:
kb. 30 dkg húsos szalonna
1 nagy doboz tejföl
2 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. 17 dkg trappista sajt
Elkészítés:
1. A burgonyákat meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, ha kész, leszűrjük.
2. A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk és ebbe a
mélyedésbe nyomjuk bele burgonyanyomón a megfőtt krumplit. Itt hagyjuk
kihűlni.
3. Az élesztőt belemorzsoljuk a 2 dl langyos vízbe (ez lehet a burgonya
főzőleve is), elkeverjük jól és amikor feloldódott, hozzáadjuk a kihűlt
burgonyás liszthez. Hozzáadjuk a sót is és kb. 5-10 perc alatt rugalmas
tésztává dolgozzuk. Nem biztos, hogy minden esetben kell hozzá, de
nekem még elbírt 1 dl vizet és egy marék lisztet, így tudtam ruganyos
tésztát dagasztani belőle. Az a jó, ha az edény faláról szépen leválik,
nem ragad, de nem is kemény.
4. Konyharuhával letakarjuk és langyos helyen kb. duplájára kelesztjük.
5. A kelesztés utolsó fél órájában beizzítjuk a sütőt 250-300°C-ra
(nekem 250°C a véghőmérséklet). Fél óra elteltével, ha a tésztánk is
már megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kezünkkel óvatosan tepsi
méretűre nyújtjuk/igazgatjuk/húzogatjuk. Én a tepsit nem liszteztem ki,
de a recept szerint ki kellene. A tésztát óvatosan a tepsibe helyezzük.
A forró sütőbe toljuk és 5-10 perc alatt elősütjük.
6. Kivesszük a sütőből, egyenletesen megszurkáljuk villával (hogy sütés
közben ne púposodjon hepe-hupásra), bőségesen megkenjük az apróra
vágott fokhagymával elkevert tejföllel. Rászórjuk a kockákra vágott
szalonnát, a félfőre és kb. 0.5 mm csíkokra vágott hagymát, majd a
legvégén a reszelt sajtot. (Aki "zsírosabban" szereti az kis
olívaolajjal meglocsolhatja/zsírral megpettyezheti.)
7. Visszatoljuk a forró sütőbe és addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.
Forrás: macskafalatok.blogspot.com
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
PAPRIKÁS KRUMPLI GAZDAGON
BOGDÁNYI APRÓPECSENYE
TÖLTÖTT KRUMPLI SZALONNA KÖNTÖSBEN
RAKOTT KRUMPLI VARIÁCIÓK