Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A darázsfészek a rétes nyersen felszeletelt változata, amelybe diót és kakaót raktak, ízlés szerint. Később a darázsfészek élesztővel lazított leveles vajastésztából is készült. A legegyszerűbb darázsfészek alapja kelt tészta.
Hozzávalók:
tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, csipetnyi só + 2 dkg, cukros tejben felfuttatott élesztő, 2 tojás sárgája.
töltelékhez: 2 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, reszelt citromhéj.
citrommázhoz: három evőkanál citrom leve, 15 dkg porcukor, annyi víz, hogy mázszerű masszát kapjunk.
Elkészítés:
Lisztet, vajat gyúrjuk össze egy pici sóval, tojássárgájával és a
cukros tejben felfuttatott élesztővel. Amíg a tészta pihen, elkészítjük
a tölteléket.
A tojásfehérje keményre vert habjába keverjük el a cukrot, a diót és
citromhéját. A tésztát késfoknyira nyújtjuk, és felhordjuk a
tölteléket. Szorosan feltekerjük, 2 cm széles darabokra vágjuk, és
vajjal kikent tepsiben állítjuk. Majd letakarva kelesszük mintegy
háromnegyed órát. Végül 200 fokon süssük meg.
Fél citrom levében keverjük ki a porcukrot. Ha a sütemény már kihűlt, öntsük rá a mázt. Minél tovább áll, annál jobb.
tipp:
Ha a tekercseket magas falú tepsibe rakjuk, akkor a tészta felfelé
növekszik. Ilyenkor elmarad a legkülső kérges réteg. A behelyezett
tésztadarabok oldalát olvasztott vajjal kenjük meg, így a tekercsek nem
ragadnak össze, és lehűlés után kés nélkül is el tudjuk választani őket
egymástól.
A citrommáz el is maradhat. Ekkor mielőtt a tészta készre sülne,
kivesszük a sütőből, megöntözzük vaníliás porcukorral ízesített tejjel,
majd visszatesszük, és készre sütjük. A kész csigákat porcukorral
meghintjük.
Forrás: Kertpont.hu
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KAKAÓS CSIGA
HÓKIFLIK
KAKAÓS CSIGA
SUGAR!