Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A süteménylaphoz:
25 dkg vaj
fél kg liszt
3 evőkanál víz
3 tojássárgája
csipet só
A krémhez
fél l tej
1/2 cs. vaniliás cukor
12 dkg cukor
3 evőkanál liszt
1 csipet só
6 tojás sárgája
Vastagon kivajazunk két db 20- 22 cm-es sütőlapot és félretesszük.
A lisztet a sóval és a vajjal összemorzsoljuk. A
vizet és tojássárgáját összekeverjük, és belekeverjük a lisztbe. Nem
kell összegyúrni. A tésztát két részre osztjuk, és belenyomkodjuk a
tepsikbe. Közepes hőfokon(160 fok) 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk
kihűlni. Ha kihűlt, kivesszük tésztalapokat a tepsiből.
Melegítsük fel a tejet a vaníliával. Egy lábosban
keverjük össze alaposan a cukrot, lisztet, sót és a tojássárgákat,
apránként adjuk hozzá a tejet, majd takarékon főzzük krémmé,
folyamatosan keverve, hogy le ne tapadjon a krém a lábos aljára.
Forrástól számítva 3 percig főzzük, majd a krémet öntsük ki egy tálba,
és hagyjuk kihűlni. Ha egy darabka vajat keverünk a krémbe, illetve ha
gyakran kevergetjük, akkor nem fog bebőrösödni.
Ha a krém kihűlt, tegyük rá az egyik
süteménylapra. Ha a krém túlszalad a süteménylapon, akkor tegyük vissza
a lapot a tepsibe, annak a peremem megtartja a krémet.
Takarjuk be a másik sütemény lappal. Szórjuk meg porcukorral. Tegyük egy kis időre hűtőbe, hogy a krém rendesen megdermedjen.
Mézesmaci receptje
|
|
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!