Recept: LENGYEL KRÉMES

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Hozzávalók:

A süteménylaphoz:

25 dkg vaj
fél kg liszt
3 evőkanál víz
3 tojássárgája
csipet só

A krémhez

fél l tej
1/2 cs. vaniliás cukor
12 dkg cukor
3 evőkanál liszt
1 csipet só
6 tojás sárgája

Vastagon kivajazunk két db 20- 22 cm-es sütőlapot és félretesszük.

A lisztet a sóval és a vajjal összemorzsoljuk. A vizet és tojássárgáját összekeverjük, és belekeverjük a lisztbe. Nem kell összegyúrni. A tésztát két részre osztjuk, és belenyomkodjuk a tepsikbe. Közepes hőfokon(160 fok) 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kivesszük tésztalapokat a tepsiből.

Melegítsük fel a tejet a vaníliával. Egy lábosban keverjük össze alaposan a cukrot, lisztet, sót és a tojássárgákat, apránként adjuk hozzá a tejet, majd takarékon főzzük krémmé, folyamatosan keverve, hogy le ne tapadjon a krém a lábos aljára. Forrástól számítva 3 percig főzzük, majd a krémet öntsük ki egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Ha egy darabka vajat keverünk a krémbe, illetve ha gyakran kevergetjük, akkor nem fog bebőrösödni.

Ha a krém kihűlt, tegyük rá az egyik süteménylapra. Ha a krém túlszalad a süteménylapon, akkor tegyük vissza a lapot a tepsibe, annak a peremem megtartja a krémet.

Takarjuk be a másik sütemény lappal. Szórjuk meg porcukorral. Tegyük egy kis időre hűtőbe, hogy a krém rendesen megdermedjen.

 

Mézesmaci receptje

Címkék: krÉm krÉmes sÜtemÉny

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu