Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 szelet, kb. 1055 kJ
Hozzávalók:
120 g búzaliszt,
40 g vaj,
1/2 l víz,
csipet tengeri só,
2-3 tojás,
vaj a forma kenéséhez,
500 g sötétszemű cseresznye,
75 g hársvirágméz,
1/4 kávéskanál vaníliapor,
3 lap zselatin,
1/2 l tejszín.
Őröljük finomra a búzát, a korpát szitáljuk ki. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet. Tegyük vissza a tűzre, és addig keverjük, amíg a tészta összeáll és az edény alján vékony réteg képződik. Öntsük a tésztát tálba és keverjünk bele egy egész tojást. Állandó keverés közben hűtsük testhőmérsékletűre. Ekkor keverjük bele a második tojást, a harmadikat pedig csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már teljesen felvette. Alaposan keverjük át a tésztát. Akkor jó, ha a kanálon megáll. Kenjünk ki vajjal és szórjunk be kevés korpával egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Töltsük bele a tészta harmadát, és 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőnél 3-as fokozat), középmagasra állított rácson 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Sütés közben a tészta pehelyszerűen felemelkedik. A sütési idő első 10 perce alatt a sütő ajtaját tilos kinyitni! A tortalapot rácson hűtsük ki. A másik két lapot ugyanúgy készítjük el. Közben mossuk, tisztítsuk meg, és magozzuk ki a cseresznyét. Melegítsük fel a gyümölcsöket 50 g mézzel és vaníliaporral, hogy a méz teljesen felolvadjon. Áztassuk hideg vízbe a zselatint, csöpögtessük le, melegítve oldjuk fel és adjuk a cseresznyéhez. Tegyük a masszát hűtőszekrénybe. Amíg hűl, verjünk kemény habot a tejszínből, közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék mézet is. Keverjük a habot a lehűlt cseresznyéhez. Két tortalapot kenjünk meg a cseresznyés tejszínnel, a harmadikat daraboljuk fel és szórjuk a torta tetejére. Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.
Másképpen: Cseresznye helyett készíthetünk pehelytortát párolt és szeletelt barackból vagy körtéből is.
(Én ananász & felezett barackkompótból is készítettem már)
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
DESSZERT SZALON
SZERELMES LEVÉL
SUGAR!
BÁLINT SÜTEMÉNYE BÁLINT-NAPRA