Recept: Pehelytorta cseresznyés tejszínnel

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 12 szelet, kb. 1055 kJ

(250 kcal) szeletenként 4,3 9 fehérje, 19,2 9 zsiradék, 16,5 9 szénhidrát, 1,7 9 rostanyag

 

 

network.hu

 

Hozzávalók:

120 g búzaliszt,

40 g vaj,

1/2 l víz,

csipet tengeri só,

2-3 tojás,

vaj a forma kenéséhez,

500 g sötétszemű cseresznye,

75 g hársvirágméz,

1/4 kávéskanál vaníliapor,

3 lap zselatin,

1/2 l tejszín.

 

Őröljük finomra a búzát, a korpát szitáljuk ki. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet. Te­gyük vissza a tűzre, és addig keverjük, amíg a tészta ös­szeáll és az edény alján vé­kony réteg képződik. Öntsük a tésztát tálba és keverjünk bele egy egész tojást. Állan­dó keverés közben hűtsük testhőmérsékletűre. Ekkor keverjük bele a második to­jást, a harmadikat pedig csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már teljesen felvet­te. Alaposan keverjük át a tésztát. Akkor jó, ha a kanálon megáll. Kenjünk ki vajjal és szórjunk be kevés korpával egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Tölt­sük bele a tészta harmadát, és 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőnél 3-as fokozat), középmagasra ál­lított rácson 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Sütés közben a tészta pehelysze­rűen felemelkedik. A sütési idő első 10 perce alatt a sütő ajtaját tilos kinyitni! A torta­lapot rácson hűtsük ki. A másik két lapot ugyanúgy készítjük el. Közben mossuk, tisztítsuk meg, és magozzuk ki a cseresznyét. Melegítsük fel a gyümölcsöket 50 g mézzel és vaníliaporral, hogy a méz teljesen felol­vadjon. Áztassuk hideg víz­be a zselatint, csöpögtessük le, melegítve oldjuk fel és ad­juk a cseresznyéhez. Tegyük a masszát hűtőszekrénybe. Amíg hűl, verjünk kemény habot a tejszínből, közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék mézet is. Keverjük a habot a lehűlt cseresznyé­hez. Két tortalapot kenjünk meg a cseresznyés tejszínnel, a harmadikat daraboljuk fel és szórjuk a torta tete­jére. Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.

Másképpen: Cseresznye helyett készíthetünk pehelytortát párolt és szeletelt barackból vagy körtéből is.

                        (Én ananász & felezett barackkompótból is készítettem már)

Címkék: sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194935_3265_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu