Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
25 dg félzsíros tehéntúró, 2 dl kefir, 2 dl tejszín, 4-5 ek porcukor, 2 cs vanilincukor, 2 ek zselatinpor, 1 dl tej, 4 ek bármilyen gyümölcs, kimagozva vagy befőtt kockára vágva, 1 csomag babapiskóta
Elkészítés:
Kis lábosban áztassuk tejbe a zselatint (ne ijedjünk meg, ha kocsonyás
lesz, ez az állapot melegítéskor elmúlik!), majd lassan melegítve,
folytonos keverés mellett oldjuk fel (ne forraljuk!).
A
tehéntúrót törjük át, keverjük össze a kefirrel, a porcukorral, a
vanilincukorral és az összevágott gyümölccsel. A tejszínből verjünk
kemény habot.
Mire eddig eljutunk, a tejes zselatin már kihűlt
annyira, hogy nyugodtan hozzákeverhetjük a tejszínhabhoz (óvatosan,
hogy ne nagyon törjön össze), majd a túrós, gyümölcsös keverékkel
együtt az egészet keverjük egyenletes masszává. Ha meggyet rakunk bele,
azzal ne keverjük, mert megfesti.
Közepes nagyságú
őzgerincformát béleljünk ki folpackkal vagy alufóliával úgy, hogy be is tudjuk takarni. Ebbe töltsük bele a masszát, a tetejét rakjuk ki babapiskótával, takarjuk
be folpackkal, majd legalább egy napig tegyük hűtőszekrénybe.
Másnap
tálcára kiborítva, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel. Tetejét
díszíthetjük csokireszelékkel vagy gyümölccsel, esetleg dióval,
mogyoróval.
Tipp: praktikus, ha előkészítjük a folpackkal vagy
alufóliával kibélelt őzgerincformát, és csak ekkor kezdünk a
szöszmötöléshez.
Recept: Stop.hu
Fotó: bkrisztika
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
BARACKOS MUFFIN
HELLO KITTY TORTA LÁNYOKNAK
BÁLINT SÜTEMÉNYE BÁLINT-NAPRA
TÚRÓ GOMBÓC