Recept: GORDON RAMSAY - A POKOLI KONYHAFŐNÖK

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A valóságshow-k új generációja szívesen választ olyan témát, ahol egy-egy állás, pozíció betöltésére keresik a legrátermettebb személyt. Ehhez nemcsak szakmai tudásról kell számot adni, hanem igazi nyomáspróbát kell kiállnia a jelentkezőnek. És vajon mire képes a jelölt álmai eléréséért?


 









 







Gordon Ramsay nevére már itthon is sokan felkapják a fejüket, hiszen évek óta játsszák műsorait a különböző tévécsatornák. A Pokol konyhája (Hell’s Kitchen) című sorozat egy jól felépített szimulációs játék. Két tökéletesen felszerelt konyha és egy hatalmas étterem várja a séfjelölteket, hogy bizonyítsanak Gordon Ramsay, a konyhafőnök előtt, aki úgy ordítja le a szereplők haját, hogy eszembe sem jutna velük helyet cserélni.

A kiválasztottakból két csapatot alkotnak, majd napról napra újabb kihívások elé állítják őket. Így döntik el, ki állta meg legjobban a helyét adott napon, amiért az illető jutalmat kap, és kiválaszthat két embert, akik közül egyet végül Ramsay hazaküld. Ahogy fogy a létszám, úgy nő a feszültség, hiszen csapatként kell együtt dolgozniuk egy olyan versenyben, ahol csak egy személy győzhet. A tét pedig nagy: minden séf álma, egy saját étterem.


A napi kihívás után, szúrópróbaként egy-egy estére kinyit a Pokol konyhája nevű étterem is. A vendégek vagy kapnak enni, vagy nem. Az asztalra kerülő étel vagy ehető, vagy nem. A konyhát esetleg bezárják a csapnivaló teljesítmény miatt, vagy mehet végig a műszak. A vendég pedig jobban teszi, ha nem megy a konyha környékére sem méltatlankodni, mert megkaphatja a magáét. Ramsay-től a legenyhébb sértés, ha lehülyézi a kedves vendéget.

Nem elég, hogy a jelölt elszúr valamit és ezért le is tolják (nem úri modorban), az étel a ruháján landol. A vendégek lebarmolása is a séfjelöltek füle hallatára történik, a nyomás ezáltal is egyre nő. Az egész egy gondosan megkomponált színjáték. Ramsay stratégiája elég egyszerű: minél nagyobb terhelés alá venni a séfjelölteket, hogy kiderüljön, a stressz kiből mit hoz ki. Ha ehhez üvölteni kell, akkor Ramsay megteszi. A rendelést is szemrebbenés nélkül dobatja a kukába. Ez a módszer első, sőt második pillantásra is hagy némi kívánnivalót maga után. Nem adnánk a Pokol konyhájának az év munkahelye címet, ha munkánk értékelését kötőszavakként használt trágár megjegyzésekkel tarkítják. (Az emelt hangerő pedig ráadás.)

Csak később, a reakciók és értékelések után lesz világos, hogy másképp nem derülne ki, mennyire elszánt valaki. Továbbá a jelölt képes-e a csapatszellemet meg az egyéni érdekeket a megfelelő arányban hasznosítani a kitűzött cél eléréséért. Ramsay a legjobb mesterszakácsot szeretné faragni az arra alkalmas jelöltből, ehhez pedig sokat kell tenni.

A nyertes díja egy saját étterem, ahová azzal a tudattal foglalhat asztalt a vendég, hogy az egyik legjobb séf vezeti a konyhát. A műsor megbízható referencia és nagyszerű reklámkampány egy még nem is létező étterem számára. A több országban vetített sorozat nézettségét és a kapcsolódó bevételeket nem is említve. Az üzlet eleve sikerre van ítélve.

Gordon Ramsay szerint a színvonal egyenlő a tökéletességgel és a minőséggel. Ami ettől akár egy hajszálnyival is eltér, az szemét. A skót származású mesterszakács igen magasra tette a mércét, saját magát állítva etalonnak.

Hogy ezt megtehesse, keményen tanult és dolgozott, tökélyre fejlesztve főzőtudományát. 1993-ban az újonnan nyitott Aubergine nevű étterem séfje lett, és három év múlva már kettő Michelin-csillaggal növelte hírüket.

1998-ban Ramsay első saját éttermét nyithatta meg Chelsea-ben, és ettől az évtől kezdve hol egy újabb Michelin-csillag, hol pedig egy újabb étterem igazolta Gordon Ramsay tökéletességbe vetett hitét.

Ramsay tévés karrierje 2004-ben indult, több, nálunk is vetített sorozata lebbentette fel a fátylat a konyhák és a főzés titkairól. Ezáltal a napjainkra kissé túlmisztifikált vendéglátós világba pillanthattunk be. Pedig a szabály itt is nagyon egyszerű: a vendég szava szent, a minőség és a tökéletesség az első.

A mesterszakács durvaságig nyers modora már-már védjegye lett. Saját elmondása szerint nagyon könnyen dühbe tud gurulni, ha az emberi lustaság és trehányság miatt elmarad a tökéletes végeredmény.
Ezt meg is lehet érteni, nem?

Forrás: netriport

Címkék: gordon ramsay sztár sztárséf séf tévé valóságshow

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 15 éve

Tulajdonképpen ők vállalták el ezt a szenvedést.
És nem kicsi a győztes jutalma.
Valamit valamiért. :)

Válasz

Csillag Virág üzente 15 éve

Igen, meg lehet érteni.
De én biztosan nem tudnék elviselni egy ilyen főnököt.
Ugyanakkor nézem a műsoraiban, hogy a gyerekeivel milyen kedvesen bánik. Remélem, hogy inkább a durvaság a szerep nála, és nem a családjához való kedvesség!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Sziasztok!!János vagyok és amikor csak tehetem,nézem ezt a műsort!!Nagyon szeretem , de néha inkább más csatornára kapcsolok,mert nem tudom nézni,ahogy azok a szerencsétlen szakácsok szenvednek a "présben"!!Igazi , kemény és néha kegyetlen próba , de nagyon szerethető !!!Gordon Ramsay egy zseni és éppen ezért megbocsájtható neki,ha néha egy kicsit "elmebeteg" módon viselkedik!!/no jó,nem kicsit,hanem nagyon!!/ Tisztelettel:János

Válasz

BOLDIZSAR ILDIKO üzente 15 éve

meg lehet erteni

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2195274_5426_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194935_3265_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu