Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2157 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2157 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2157 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2157 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

GLUTÉNMENTES RÁNTOTT HÚS? LÉTEZIK ÉS FINOM!

A gluténérzékenység, ha egy családtagunkról kiderül, fenekestül felforgatja a táplálkozási szokásainkat. Joggal esünk kétségbe, ha a gluténérzékenység okán azt feltételezzük, hogy nem tudjuk elkészíteni az általunk imádott tradicionális ételünket, mint például a rántott húst. Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen egyszerű praktikák bevetésével egyáltalán nem kell lemondanunk erről a finomságról.

Gluténmentesen is finom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comGluténmentesen is finom

A gluténérzékenység elsősorban a vékonybelet érintő autoimmun betegség, amely sajnos ma még nem gyógyítható, de diétával nagyon jól kezelhető.

Tovább 

LEGYEN EZ A MESTERMŰVED: CITROMOS TORTÁCSKA TEJ- ÉS GLUTÉNMENTESEN

A helyes életmód egészségmegőrző szerepe mellett egyre több embernek az ételintoleranciát is számításba kell vennie. A tej- és gluténmentes ételek azonban bárki számára fogyaszthatók, így biztosan nem lövünk mellé, ha „vegyes társaságot” szeretnénk elkápráztatni süteményünkkel!

Citromos tortácska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comCitromos tortácska

A különböző textúrákat felvonultató, réteges és elképesztően finom citromos tortácska a megszólalásig hasonlít az eredetileg megalkotott süteményhez.

Tovább 

 

FINOMAT GYORSAN? ERRE IS VAN VACSORA ÖTLETÜNK!

Mikor lesz már kész a vacsora? Éhes vagyok! – Ugye, milyen sokszor elhangzik ez a mondat egyes családtagunk szájából? Mit szólnál, ha azt tudnád válaszolni, hogy fél óra múlva? A legjobb pedig az, hogy tényleg 30 perc alatt finom étel kerülhet az asztalra, most éppen sertéshúsból.

4 szelet sertéshús a serpenyőben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com4 szelet sertéshús a serpenyőben

A recept pedig a következő: Dobj bele minden alapanyagot a serpenyőbe és süsd meg! Na jó, részletes útmutatót is adunk ☺

10 perc alatt előkészülhetünk a sütéshez, miközben látni fogjuk, hogy a vacsorafőzés egésze minimális eszközhasználattal jár, azaz kevés lesz a mosogatni való.

Tovább 

EPERLEKVÁR - VÁLTOZATOK EGY TÉMÁRAEperlekvár, darabosan

A mennyiségek egy kilogramm eperből kiindulva: 1 kg eper 85 dkg cukor 1 citrom leve

Mossuk meg és daraboljuk fel az epret, bár elég, ha csak a nagyobbakat vágjuk félbe, negyedbe. Egy edényben adjuk hozzá a citromlevet és a cukrot, keverjük át és hagyjuk állni hűtőben egy éjszakát. Ne fémtálat válasszunk, inkább műanyagot vagy kerámiát. Másnap forraljuk fedő nélkül egy fazékban vagy serpenyőben, míg bugyogni kezd, majd vegyük le a tűzről, és öntsük vissza a pihentető tálba, hagyjuk kihűlni.

Tovább 

EGÉSZSÉGES ZÖLD FINOMSÁG - KÉSZÍTS CHIPSET SPENÓTBÓL ÉS NASSOLJ KEDVEDRE!

 

Egyrészt közeleg a nyár, és vele együtt a bikiniszezon. Másrészt meg első az egészség minden évszakban. Úgyhogy bármennyire is csábítóak a boltok polcain kacérul ránk kacsintó chipses zacskók, próbáljunk ellenállni! Inkább készítsünk mi magunk egészséges rágcsát, egészséges hozzávalókból!

Spenót - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comSpenót

Minden más zöldségchips mellett a spenót chips pont ilyen! Szerezd be hozzá a hozzávalókat és így készítsd el!

Tovább 

SÜSSÜNK VALAMI FINOMAT! – TOJÁS NÉLKÜL!

Nem egy recept kezdődik úgy: „Végy két tojást!” De mi van akkor, ha ételallergia, divatos étkezési irányzatok, vagy egyéb okokra hivatkozva nem fogyasztunk tojást? Esetleg nincs otthon a receptnek megfelelő mennyiség? Szerencsére, van lehetőség ezen alapanyag helyettesítésére.

Tojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comTojás

Vannak olyan receptek, amik eleve nélkülözik a tojást, mint például ez a pofonegyszerű muffin. Ám ha gyorsan kell a tojáshelyettesítő egy tojást igénylő receptbe, a következőket használhatod.

Tovább 

HA NEM BÍBELŐDSZ A KOVÁSSZAL, VÁLASZD AZ ÉLESZTŐT! – ÉS HASZNÁLD HELYESEN!

Ugyan az elmúlt 1 évben bőven megismerhettük a kovászkészítés és -használat minden csínját-bínját, azért sokunk nem merte bevállalni az azzal való bíbelődést (jelen!), és maradt inkább a jó öreg élesztőnél. Pedig ennek használata sem „veszélytelen”!

Friss élesztő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comFriss élesztő

Az igazán lazák a szárított élesztőre teszik a voksukat, a „hagyománytisztelők” maradnak a jó öreg „gyurmás” verziónál.

Tovább 

TÚLZÁSBA ESTÉL? – ÍGY HASZNÁLD FEL A MARADÉK HÚSLEVEST!

Tény: kisadag húslevest főzni nem lehet. Ha egy-egy fazéknyi elkészül, a hét első felére is megvan a leves. De mi van, ha kedden már nem kívánjuk, esetleg még szerda, csütörtökre is jutna. Kidobni már-már bűn. Gondoljuk tovább, használjuk fel a maradékot!

Finom húsleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comFinom húsleves

Szerencsére rengeteg megoldás létezik, ha maradék húslevesről van szó.

  • Ha főzőcskézni nincs kedved, öntsd több kisebb edénybe és fagyaszd le kis adagokban.

Tovább 

AZ ELLENÁLLHATATLAN TAVASZI TEKERCS

Tudtad, hogy a tavaszi tekercs a kínai chūn juǎn szó szerinti fordítása? Nem ismerünk olyan kínai büfét vagy éttermet, ahol ezt ne tudnánk megvásárolni, ugye? Mi azonban elhoztuk nektek az igazi tavaszi tekercs receptjét, ha magad szeretnéd megcsinálni ezt az igazán imádnivaló és egyszerűen elkészíthető ételt.

Tavaszi tekercs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comTavaszi tekercs

A tavaszi tekercs azért is nagyszerű választás, ha különlegesebb falattal szeretnéd meglepni a családod, mert sokféleképpen kivitelezhető.

Tovább 

KEVERT MEGGYES SÜTI

 

 

HOZZÁVALÓK
  • 2üvegmeggybefőtt
  • 6dbtojás
  • 25dkgcukor
  • 1csomvaníliás cukor
  • 30dkgmargarin
  • 45dkgliszt
  • 1csomsütőpor
  • 2dltej
  • ELKÉSZÍTÉS
    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük.
    2. A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).
    3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukrokkal, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu