Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1 napja | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Készítsük elő a hozzávalókat:
A tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás (1 db a tésztába, 1 db a tetejére), fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin vagy zsír (lehet keverni is a zsiradékokat, oszthatjuk 10 dkg margarinra és 5 dkg zsírra), 1-2 dl 20%-os tejföl
A töltelékhez: körülbelül 2 kg alma (a lényeg, hogy meghámozva és lereszelve másfél kilót kapjunk!), 15 dkg-30 dkg cukor (a cukor mennyisége ízlés és almafajta szerint változó), 10-15 dkg darált keksz (helyettesíthető zsemlemorzsával is), egy kávéskanálnyi fahéj
Készítsünk ki egy 35X30-as tepsit, ebben fogjuk majd megsütni a piténket.
Édes banán és Nutella rakott recept
SSokolov - Shutterstock
összetevők
|
|
ELŐ A SÖRÉLESZTŐVEL A KONYHÁBAN!
A sörélesztőt nem csak tablettaként vihetjük szervezetünkbe, és bár kétségkívül kellemes, a sörivás sem a leghatékonyabb módszer. Választhatjuk a sörélesztőpelyhet is, amivel finomabbnál finomabb, igény esetén vegán ételeket készíthetünk. De miért is jó nekünk sörélesztővel főzni?
A sörélesztő egy olyan gombaféle, amit többek közt a sörgyártásnál is alkalmaznak időtlen idők óta – hát erről is kapta a nevét.
3 hónapja | Czudor Viktor | 0 hozzászólás
3 hónapja | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Fánk minden mennyiségben.
Farsang idején még az is tanulmányozni kezdi a fánk sütés rejtelmeit,aki különben a pékségben veszi meg a kávé mellé való fánkot.
A farsangi fánk története egyes források szerint Bécsben kezdődött.
Amikor egy Krapfen nevű pék meghalt,a felesége vette át a finom kenyeréről híres pékség vezetését.Egyik nap a kenyér nem készült el idejében.A vásárlók addig zúgolódtak,míg a pékné kijött a sodrából,és valakinek a fejéhez akarta vágni egy kenyértésztát ám elvétette a célt,és a tészta a kályhán lévő,forró zsírral teli lábasba pottyant,majd pár perc alatt aranybarnára sült.
EGÉSZSÉGESEN FINOM: ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES VÖRÖSLENCSÉVEL
Az édesburgonya - más néven: a batáta - antioxidáns tartalma lenyűgöző, továbbá vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag zöldség, illetve a rendkívül alacsony zsírtartalma okán nagyon finom és egészséges ételek készíthetők belőle.
Ma már szerencsére itthon is beszerezhetjük ezt a remek vitaminbombát. Te tudtad, hogy a szervezetünknek oly fontos béta-karotin tartalma is magasabb, mint a sárgarépának?
3 hónapja | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Töltött karalábé
Főzd a gyenge kalarábét sós vízben, míg félig puha nem lesz, vágd le a tetejét, szedd ki a belsejét, s töltsd meg a következő töltelékkel: végy egy darab sült vagy fojtott borjúhúst, egy keveset a kalarábénak kiszedett beléből, fél téjben áztatott zsemlyét, egy kis zöldpetrezselymet s mogyorónyi nagyságú vereshagymát, aprítsd mindezt jól öszve; rákfarkakat vagy zöldborsót is vehetsz hozzá; tedd mindezt medencébe, adj hozzá egy egész tojást, két tojásszéket, két kanál téjfelt, egy kevés tört borsot, sót s egy kis szerecsendió-virágot, keverd jól öszve, töltsd meg ezzel a kalarábét, s tedd reá a tetejét.
3 hónapja | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Karalábé:egész évben az asztalon.
Néhány éve még a tavaszi primőr volt a karalábé,ma már szinte egész évben kapható.
Már az ókorban kedvelt alapanyagnak számított,a kor leghíresebb szakácsa,a római ínyenc Marcus Gavius Apicius receptes könyvében karalábérecepteket is felfedezhetünk.
A karalábé európai elterjedése Nagy Károlynak,Európa atyjának köszönhető,ugyanis a 8.században a frank császár döntése nyomán kezdték el az általa vezetett birodalom minden szegmensében termeszteni a karalábét.A 16.században eljutott Észak-Indiába is,később megjelent Afrikában,a Közel-Keleten,valamint Kínában,és más kelet-ázsiai országokban is.
3 hónapja | szilasi ilona | 0 hozzászólás
szilasi ilona 1 napja új blogbejegyzést írt: Így készül az isteni almás pite – Ficsor Zoltán cukrászmester tippjei
szilasi ilona 2 napja új blogbejegyzést írt: Édes banán és Nutella rakott recept
szilasi ilona 2 napja új blogbejegyzést írt: ELŐ A SÖRÉLESZTŐVEL A KONYHÁBAN!
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu