Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

Hogyan készítsük el a tökéletes görög salátát

 

Konstantin Spachis fő divatigazgató számára a hagyományos görög saláta íze otthoni. A MADAME.de tartalmazza a kulináris élvezetek receptjét

görögsalátaSoul Food: Hogyan készítsük el a tökéletes görög salátát Fotó: iStock

Valahogy mindig is ott volt: a Choriatiki Salata, a klasszikus görög saláta, amióta csak emlékszem, otthon volt az asztalon. Talán nem jelentéktelen megemlíteni, hogy görög vagyok, apám és anyám részéről egyaránt. Hogy ez mit jelent kulináris szempontból, nagyon jól látható a "Nagy kövér görög esküvőm" ​​című filmben. Tévednek, akik ezt a komédiát a túlzás képzőművészetének értékelik Sajnálatos módon. Mert a görög (családi) valóság pontos ábrázolása.

Tovább 

Készítsük elő a hozzávalókat:

A tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás (1 db a tésztába, 1 db a tetejére), fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin vagy zsír (lehet keverni is a zsiradékokat, oszthatjuk 10 dkg margarinra és 5 dkg zsírra), 1-2 dl 20%-os tejföl

A töltelékhez: körülbelül 2 kg alma (a lényeg, hogy meghámozva és lereszelve másfél kilót kapjunk!), 15 dkg-30 dkg cukor (a cukor mennyisége ízlés és almafajta szerint változó), 10-15 dkg darált keksz (helyettesíthető zsemlemorzsával is), egy kávéskanálnyi fahéj

Készítsünk ki egy 35X30-as tepsit, ebben fogjuk majd megsütni a piténket.

Tovább 

 

 

 

Édes banán és Nutella rakott recept
Édes banán és Nutella rakott recept

SSokolov - Shutterstock

 

 

összetevők
  • 2 banán
  • 2 evőkanál Nutella
  • 20 g mogyoró (apróra vágva)
  • 200 g mascarpone
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 250 ml tej
  • 150 g liszt
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
készítmény

  1. Az édes banán és Nutella sütéshez először hámozzuk meg a banánt, és villával pépesítsük.
  2. Ezután keverje hozzá a Nutellát és a mogyorót. A mascarponét jól összekeverjük a tojással és a porcukorral. Egy serpenyőben kis vajjal megsütjük a palacsintákat.

Tovább 

ELŐ A SÖRÉLESZTŐVEL A KONYHÁBAN!

A sörélesztőt nem csak tablettaként vihetjük szervezetünkbe, és bár kétségkívül kellemes, a sörivás sem a leghatékonyabb módszer. Választhatjuk a sörélesztőpelyhet is, amivel finomabbnál finomabb, igény esetén vegán ételeket készíthetünk. De miért is jó nekünk sörélesztővel főzni?

Sörélesztő pehely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comSörélesztő pehely

A sörélesztő egy olyan gombaféle, amit többek közt a sörgyártásnál is alkalmaznak időtlen idők óta – hát erről is kapta a nevét.

Tovább 

 Bejgli.( Ezt a receptet Erikától kaptam)



                                               



1,5 deci tejben 3 kis kanál cukrot teszünk,és ezt meglangyítjuk (Ne legyen forró!).Beletesszük az élesztőt,és felfuttatjuk.(2,5 deka élesztő kell hozzá).1 csomag puha margarint;60 dkg liszttel elmorzsolunk.Hozzá adjuk a 2 darab tojást (a tojásokat jól felverjük),a tejet az élesztővel,és ezeket jól összedolgozzuk.Ha szükséges tehetünk még hozzá lisztet,hogy ne ragadjon a tészta.

Tovább 

Debreceni sertéstokány!

Elkészítése itt:

https://deko.blog.hu/

Fánk minden mennyiségben.

Farsang idején még az is tanulmányozni kezdi a fánk sütés rejtelmeit,aki különben a pékségben veszi meg a kávé mellé való fánkot.
A farsangi fánk története egyes források szerint Bécsben kezdődött.
Amikor egy Krapfen nevű pék meghalt,a felesége vette át a finom kenyeréről híres pékség vezetését.Egyik nap a kenyér nem készült el idejében.A vásárlók addig zúgolódtak,míg a pékné kijött a sodrából,és valakinek a fejéhez akarta vágni egy kenyértésztát ám elvétette a célt,és a tészta a kályhán lévő,forró zsírral teli lábasba pottyant,majd pár perc alatt aranybarnára sült.

Tovább 

EGÉSZSÉGESEN FINOM: ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES VÖRÖSLENCSÉVEL

 

Az édesburgonya - más néven: a batáta - antioxidáns tartalma lenyűgöző, továbbá vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag zöldség, illetve a rendkívül alacsony zsírtartalma okán nagyon finom és egészséges ételek készíthetők belőle.

Édesburgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comÉdesburgonya

Ma már szerencsére itthon is beszerezhetjük ezt a remek vitaminbombát. Te tudtad, hogy a szervezetünknek oly fontos béta-karotin tartalma is magasabb, mint a sárgarépának?

Tovább 

Töltött karalábé

Főzd a gyenge kalarábét sós vízben, míg félig puha nem lesz, vágd le a tetejét, szedd ki a belsejét, s töltsd meg a következő töltelékkel: végy egy darab sült vagy fojtott borjúhúst, egy keveset a kalarábénak kiszedett beléből, fél téjben áztatott zsemlyét, egy kis zöldpetrezselymet s mogyorónyi nagyságú vereshagymát, aprítsd mindezt jól öszve; rákfarkakat vagy zöldborsót is vehetsz hozzá; tedd mindezt medencébe, adj hozzá egy egész tojást, két tojásszéket, két kanál téjfelt, egy kevés tört borsot, sót s egy kis szerecsendió-virágot, keverd jól öszve, töltsd meg ezzel a kalarábét, s tedd reá a tetejét.

Tovább 

Karalábé:egész évben az asztalon.



Néhány éve még a tavaszi primőr volt a karalábé,ma már szinte egész évben kapható.
Már az ókorban kedvelt alapanyagnak számított,a kor leghíresebb szakácsa,a római ínyenc Marcus Gavius Apicius receptes könyvében karalábérecepteket is felfedezhetünk.
A karalábé európai elterjedése Nagy Károlynak,Európa atyjának köszönhető,ugyanis a 8.században a frank császár döntése nyomán kezdték el az általa vezetett birodalom minden szegmensében termeszteni a karalábét.A 16.században eljutott Észak-Indiába is,később megjelent Afrikában,a Közel-Keleten,valamint Kínában,és más kelet-ázsiai országokban is.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2195274_5426_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194935_3265_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu