Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hogyan készítsük el a tökéletes görög salátát
Konstantin Spachis fő divatigazgató számára a hagyományos görög saláta íze otthoni. A MADAME.de tartalmazza a kulináris élvezetek receptjét
Valahogy mindig is ott volt: a Choriatiki Salata, a klasszikus görög saláta, amióta csak emlékszem, otthon volt az asztalon. Talán nem jelentéktelen megemlíteni, hogy görög vagyok, apám és anyám részéről egyaránt. Hogy ez mit jelent kulináris szempontból, nagyon jól látható a "Nagy kövér görög esküvőm" című filmben. Tévednek, akik ezt a komédiát a túlzás képzőművészetének értékelik . Sajnálatos módon. Mert a görög (családi) valóság pontos ábrázolása.
Ennek megfelelően a szüleim házában mindig a következő kérdések keringtek, amelynek szinte szent jelentése volt: „Mit lehet enni ma?”, „Jön-e valami édes?” És talán a legfontosabb: „Mit fogunk főzni holnap? ” A„ More is more ”maximum szerint a főételt mindig számtalan köret (és sok kenyér) kísérte. Az élen: hagyományos görög saláta a család saját termesztésű olívaolajjal és a szüleim faluból származó friss oregánóval, amelyet bőröndjeink minden nyári vakáció után szagoltak.
Amikor később elhagytam a fészket, a görög saláta olcsó diákétel lett. Ma ezt szertartásként ünnepelem. Bár élvezem azt a kiváltságot, hogy munkával kapcsolatos okokból külföldi országokba utazhatok, és megismerkedhetek az egzotikus konyhákkal, aligha lehet jobb számomra, mint egy hosszú üzleti út után hazajönni és egy görög salátát enni. Egyébként még mindig sok, a helyi mezők gyümölcséből készült olívaolajjal, amelyet apám rendszeresen nagy dobozokban küld Münchenbe. És természetesen a folyékony aranyat a legutolsó cseppig kenyérrel mártogatják - akárcsak egy igazi görög.
Két-három adag:
3-4 közepes méretű szőlős paradicsom (vagy 2 érett marhahús paradicsom nyáron)
1 uborka, 2 zöld hegyes paprika
1 marék fekete kalamata olívabogyó
1 lilahagyma
1 csomag feta sajt
tengeri só
oregano
natív olívaolaj
Készítmény:
1. Vágja a zöldségeket és a feta sajtot harapás nagyságú darabokra, és tegye egy tányérra. Opcionális: A modern görög konyha nagy kapribogyó-almát ad hozzá, amelyek szépen harmonizálnak a feta sajt sós ízével.
2. Ízlés szerint ízesítsük sóval, oregánóval és olívaolajjal, és friss kenyérrel vagy pitával tálaljuk.
Ezt a cikket Konstantin Spachis írta, és eredetileg a MADAME 07/2020-as számában jelent meg.
Forrás: https://www.madame.de/rezept-griechischer-salat-1283519.html
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
AZ ELLENÁLLHATATLAN TAVASZI TEKERCS