Recept: SÜSSÜNK, SÜSSÜNK VALAMIT! (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 2067 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 2067 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 2067 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5799 fő
  • Képek - 2067 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

SÜSSÜNK, SÜSSÜNK VALAMIT! - [szavazás]

Ezt a témát Csillag Virág indította 8 éve

Torták, sütemények, édességek...

SZOKTÁL CUKRÁSZDÁBA JÁRNI?

2% HETENTE TÖBBSZÖR

5% HETENTE

13% HAVONTA

69% NAGYON RITKÁN

11% SOHA

0% AZ ÉDESSÉG MÉREG, SOHA NEM ENNÉK ILYESMIT

0% CSAK KOCSMÁBA JÁROK

Hozzászólások eddig: 157

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Gyirán Krisztina üzente 10 hónapja

Egy egyszerű, élesztő nélkül készülő fánkot mutatok be.
Hihetetlennek tűnik, de onnan, hogy kiveszed a lisztet a szekrényből,
addig, míg kiveszed az utolsó fánkot az olajból ÖSSZESEN 20-25 perc!
És nagyon finom, gusztusos!
https://www.youtube.com/watch?v=fCZIXoegnek

Válasz

Csillag Virág üzente 7 éve

Lehet, hogy a többség fagyit is otthon készít.

Válasz

kiss lászló üzente 7 éve

SZERINTEM A NAGYON RITKÁN NEM VALÓS MERT A FAGYI IS CUKRÁSZ TERMÉK

Válasz

Csillag Virág üzente 7 éve

Szia!
Engem mindenképp érdekel.

Válasz

Buda Józsefné üzente 7 éve

Ha valakit érdekel,a zebra szeletről van fotóm és ha kell akkor felrakom!! Nagyon finom én is már többször megsütöttem!!

Válasz

Csillag Virág üzente 7 éve

KEKSZ HÁZIKÓ

3 dl tej
3 evőkanál
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
25 dkg túró
4 kávéskanál kakaópor
1 vaníliás cukor
2 csomag téglalap alakú keksz

Elkészítés

A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, a vajat és a porcukrot habosra keverjük. A vajat és a főzött krémet összekeverjük. Kétfelé vesszük, az egyikhez a túrót, a másikhoz a kakaót keverjük. A keksznek azt a felét, amelyikre a krém megy, belemártjuk a tejbe egy pillanatra. Szorosan egymás mellé rakjuk úgy, hogy 3 keksz megy egy sorba, és 6 keksz egy oszlopba, (folpackra). Középső sorba rakjuk a kakaós krémet, rá a túrósat. Ezután a két szélsőt felhajtjuk és háztetőt formálunk belőle. Fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 1-2 órát.

34864_27c0d3b9a224_s

kekszház.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 7 éve

ZEBRA SZELET

3 tojás
15 evőkanál liszt
15 evőkanál cukor
3 db tejföl (175 gr-os)
3 mokkáskanál szódabikarbóna
1,5 evőkanál kakaópor
5 evőkanál darált dió
5 evőkanál darált mák
# Krémhez
2 cs vaníliás pudingpor
0,5 l tej
15 dkg porcukor
1 vaj
1 citrom reszelt héja és leve


Elkészítés

A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, a 3 tejfölt és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk, az elsőbe a kakaót, a másodikba a diót, a harmadikba a mákot keverjük. Külön-külön sütőpapíros tepsiben megsütjük.
Krém: a pudingokat megfőzzük a tejben és kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, a citrom héjával és levével, majd a kihűtött krémmel összekeverjük, és ezzel töltjük a lapokat.
Csokimázat teszünk a tetejére.

Csilla receptje

34863_b2bd4fb3162f_s

zebra.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 7 éve

GOMBA

50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
3 dkg kakaó
1. cs van.cukor
2,5 dl tej
1 rum aroma
# Krém
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
# A gomba szára
1 cs babapiskóta
# Valamint
tortabevonó


Elkészítés

A kekszet a porcukorral, van.cukorral, rum aromával, tejjel, és a kakaóval összegyúrjuk. Porcukorba mártott szűrőbe formázzuk. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Kettétörjük a babapiskótát, összeragasztjuk, megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk és kevés krémmel a kalapjába ragasztjuk. A kalapot olvasztott csokiba mártjuk, de krémmel is megkenhetjük, majd ezt is kókuszreszelékbe forgatjuk.

Kicsi receptje

34862_48801fd359e5_s

gomba.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 7 éve

FEKETE RÓZSA

* Tészta
60 dkg liszt
30 dkg porcukor
1 egész tojás
1 cs. sütőpor
kevés szódabikarbóna
10 dkg margarin
1,5 dl. tejföl
* Töltelék
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg darált dió
2,5 dl tej
1 nagy, reszelt alma
1 citrom reszelt héja
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
* Krém
8 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
* Máz
20 dkg ét tortabevonó
1 evőkanál étolaj

Elkészítés

A hozzávalókat nyújtható tésztává összedolgozzuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Két lapot sütünk, (egyenként téglalap formájú tepsiben). A többi lapot kinyújtjuk és megtöltjük a töltelékekkel, felgöngyöljük mint a bejglit. A 4 db feltekert tésztát egy téglalap formájú tepsibe tesszük és közepes hőfokon megsütjük. Nem kell szétválasztani, sütés után egybe ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűlni. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a megsült, és kihűlt diós tekercseket, befedjük a krém másik felével és ráhelyezzük a másik lapot, majd az egészet bevonjuk csokimázzal. Másnapra megpuhul a tészta. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Jutka receptje

34861_2b68516eb8c3_s

fekete.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 7 éve

PUDINGOS KEKSZ

25 dkg puha Rama sütőmargarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
10 dkg pudingpor (vanília, citrom, puncs vagy csoki)

Elkészítés

A puha margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a pudingport. A tésztából kisebb, dió nagyságú golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Egy villával rányomunk. 180-200 fokon 10-12 percig sütjük, világos maradjon. Rácson hagyjuk kihűlni. Lányom esküvőjére több ízben sütöttem már vaníliásat, kakaósat, málnásat és fahéjasat. Tejcsokival két-két színt összeragasztottam, szép, és fincsi köszönő ajándék lett belőle.

Ircsi receptje

34860_58349d91b934_s

pudingos.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu