Recept: EGÉSZSÉGESEN FINOM: ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES VÖRÖSLENCSÉVEL

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

EGÉSZSÉGESEN FINOM: ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES VÖRÖSLENCSÉVEL

 

Az édesburgonya - más néven: a batáta - antioxidáns tartalma lenyűgöző, továbbá vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag zöldség, illetve a rendkívül alacsony zsírtartalma okán nagyon finom és egészséges ételek készíthetők belőle.

Édesburgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comÉdesburgonya

Ma már szerencsére itthon is beszerezhetjük ezt a remek vitaminbombát. Te tudtad, hogy a szervezetünknek oly fontos béta-karotin tartalma is magasabb, mint a sárgarépának? Ezen felül pedig nem szűkölködik C-vitaminban, B5- és B6 vitaminban, E-vitaminban. Ásványi anyagok közül pedig káliumban, kalciumban, mangánban, nátriumban, foszforban, szelénben, cinkben, vasban, rézben és magnéziumban. A családunk egészsége védelmében, érdemes ebből a csemegéből sokat fogyasztanunk. Éppen ezért hoztunk nektek, egy nagyon ízletes és kiadós receptet:

Krémleves édesburgonyából és vöröslencséből

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 4 sárgarépa
  • 2-3 ág kakukkfű (vagy szárított)
  • 250 g vöröslencse
  • 1 liter víz
  • só és bors
  • őrölt kömény
  • csipet kurkuma

Elkészítés

A hagymát darabold fel, és olajon párold üvegesre.

Az édesburgonyát kockázd fel, a répát reszeld le és a kakukkfűvel ezt forgasd jól össze. Ezután tedd hozzá a lecsepegtetett, leöblített vöröslencsét, majd ízesítsd sóval és borssal. Öntsd rá az egy liter vizet és főzd legalább 25-30 percig, hogy megpuhuljanak a zöldségek. (lefedve)

Amikor megfőttek a zöldségek tedd bele a kurkumát és a köményt, ha kakukkfűágat használtál, akkor azt vedd ki a levesedből, majd ezt követően egy botmixer segítségével pürésítsd. Ugye milyen egyszerű?

Tipp

Az édesburgonyát télen-nyáron beszerezheted. Ha frisset szeretnél, figyeld a héját, ugyanis ebben az esetben a külseje feszes és sima. Viszont ne feledd! A batátát csak pár napig tudod tárolni, de ne hűtőben. Szereti a száraz és hűvös helyet, viszont a 10°C hőmérséklet alatti a kémiai hatásokra keserűvé válhat.

Forrás: Proaktívdirekt.com

Címkék: Édesburgonya.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 22 órája új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu