Recept: Bejgli.( Ezt a receptet Erikától kaptam)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 2145 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 283 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 2145 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 283 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 2145 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 283 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 2145 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 283 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 Bejgli.( Ezt a receptet Erikától kaptam)



                                               



1,5 deci tejben 3 kis kanál cukrot teszünk,és ezt meglangyítjuk (Ne legyen forró!).Beletesszük az élesztőt,és felfuttatjuk.(2,5 deka élesztő kell hozzá).1 csomag puha margarint;60 dkg liszttel elmorzsolunk.Hozzá adjuk a 2 darab tojást (a tojásokat jól felverjük),a tejet az élesztővel,és ezeket jól összedolgozzuk.Ha szükséges tehetünk még hozzá lisztet,hogy ne ragadjon a tészta.Ezt langyos helyen letakarva kelesztjük 2 órán át.Kb:duplájára kelesztjük,ekkor lehet nyújtani a tésztát.1 adagot 2 felé vesszük,2 rúd bejglit nyújtunk belőle.Kb: 25 x 25 cm - es lapot nyújtunk belőle,belekenjük a tölteléket úgy,hogy a széleket 2 cm - es szélességben üresen hagyjuk.Ezt ráhajtjuk körbe a töltelékre,majd lazán feltekerjük,hogy legyen helye ha még kel.Ne legyen túl vékony a tészta,túl vastag a töltelék,mert akkor sütés közben felreped a bejglink.Felcsavarás után,úgy kell a tepsibe helyezni,hogy a szél alulra kerüljön.Bekenjük tojássárgájával,és 1 óráig még langyos helyen kelesztjük.Ezután lekenjük tojás fehérjével és fél óráig hidegre tesszük.Sütés előtt vékony tűvel óvatosan,de alaposan meg szurkáljuk az oldalain és a tetején is.Forró sütőbe kell tenni!Előtte fel kell jól melegíteni a sütőt,és a hideg helyről rögtön a sütőbe kerüljön a bejgli.Kb: 5 percig teljes lángon sütjük,utána  5 percig közepes lángon,majd 15-20 percig takarék lángon sütjük.A sütő ajtaját nyitogatni tilos 10 percig!Ha kisült tiszta terítőre rakjuk,enyhén meglocsoljuk vízzel,majd szintén tiszta terítőt rakunk rá,s a terítőt is meglocsoljuk vízzel(nem kell meg ijedni,ha gőzölögni fog).Másnap reggelre ki hűl a tészta és lehet fel szeletelni.(Én a bejglit este szoktam ki sütni.)Dió töltelék:2 rúd bejglihez; 30 dkg darált diót,20 dkg cukrot,10 dkg zsemlemorzsa,kevés citromlé.3 deci vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk.Ebbe beleöntjük a többi hozzávalót és jól összekeverjük.Mák töltelék: 2 bejglihez; 30 dkg darált mák,20 dkg cukor,3 deci tej,kevés fahéj ( kb : 1 teáskanálnyi),néhány kanálnyi ( 1-2 ) citromlé,5dkg zsemlemorzsa.A tejet felforraljuk,ebbe tesszük a mákot,ezt elkeverjük,majd a többi hozzávalókat is hozzá adjuk.A tölteléket hidegen kenjük a tésztára,ezért célszerű előző nap elkészíteni.A bejglit csak kihűlve szeljük.Melegen könnyen törhet.

Címkék: sütés.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu