Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Készítsük elő a hozzávalókat:
A tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás (1 db a tésztába, 1 db a tetejére), fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin vagy zsír (lehet keverni is a zsiradékokat, oszthatjuk 10 dkg margarinra és 5 dkg zsírra), 1-2 dl 20%-os tejföl
A töltelékhez: körülbelül 2 kg alma (a lényeg, hogy meghámozva és lereszelve másfél kilót kapjunk!), 15 dkg-30 dkg cukor (a cukor mennyisége ízlés és almafajta szerint változó), 10-15 dkg darált keksz (helyettesíthető zsemlemorzsával is), egy kávéskanálnyi fahéj
Készítsünk ki egy 35X30-as tepsit, ebben fogjuk majd megsütni a piténket.
Jó tipp: Célszerű kevésbé lédús almát választani ehhez a süteményhez. Ficsor Zoltán azt javasolja, savanyú almafajtából készítsük el a tölteléket, mert azzal finomabb lesz a végeredmény. Jó választás például a pogácsa alma, a húsvéti rozmaring vagy a sándor cár (ezek mind régi magyar fajták)
Ficsor Zoltán (Fotó: Palcsek István)
1) Szitáljuk át a lisztet, keverjük hozzá a sütőport, majd ezután mehet bele a porcukor és a vaníliás cukor is.
2) Vájjunk a kezünkkel az egész közepére egy kis mélyedést, és üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a szoba-hőmérsékletű zsiradékot és a tejfölt.
3) Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd kb. 10-15 percen át pihentessük a tésztánkat (akár a hűtőben)! Osszuk két részre a tésztánkat!
4) Közben reszeljük le az almát, majd mérjük le, hogy valóban másfél kiló legyen a „reszelményünk”!
5) Facsarjuk ki az alma levének nagy részét, majd adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat!
6) Tegyük hozzá az almánkhoz a darált kekszünket, annyit, hogy jól kenhető tölteléket kapjunk!
Forrás: pixabay.com
7) Nyújtsuk ki a tésztáinkat akkorára, hogy a 30X35 cm-es tepsinket épp lefedje! Tegyünk a tepsire sütőpapírt, majd rakjuk rá az egyik kinyújtott tésztát, erre mehet az elkészített töltelék, majd a tetejére a másik kinyújtott tésztánk.
8) Kenjük meg a tészta tetejét az egész kikevert tojásunkkal, majd villával csíkozzuk be azt!
9) 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt süssük készre a piténket!
10) Miután szép barnára sült a teteje, vegyük ki a sütőből, kockázzuk fel, majd ízlés szerint porcukrozzuk!
Jó tipp: Az almát helyettesíthetjük meggyel is, és elkészíthetjük akár most is fagyasztott meggyel vagy meggybefőttből kivett, jól lecsepegtetett gyümölccsel is a meggyes piténket.
Forrás: https://oroscafe.hu/2021/02/27/igy-keszul-az-isteni-almas-pite-ficsor-zoltan-cukraszmester-tippjei/
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KEVERT MEGGYES SÜTI
Édes banán és Nutella rakott recept
Bejgli.( Ezt a receptet Erikától kaptam)