Recept: Így készül az isteni almás pite – Ficsor Zoltán cukrászmester tippjei

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2161 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Készítsük elő a hozzávalókat:

A tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás (1 db a tésztába, 1 db a tetejére), fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin vagy zsír (lehet keverni is a zsiradékokat, oszthatjuk 10 dkg margarinra és 5 dkg zsírra), 1-2 dl 20%-os tejföl

A töltelékhez: körülbelül 2 kg alma (a lényeg, hogy meghámozva és lereszelve másfél kilót kapjunk!), 15 dkg-30 dkg cukor (a cukor mennyisége ízlés és almafajta szerint változó), 10-15 dkg darált keksz (helyettesíthető zsemlemorzsával is), egy kávéskanálnyi fahéj

Készítsünk ki egy 35X30-as tepsit, ebben fogjuk majd megsütni a piténket.

Jó tipp: Célszerű kevésbé lédús almát választani ehhez a süteményhez. Ficsor Zoltán azt javasolja, savanyú almafajtából készítsük el a tölteléket, mert azzal finomabb lesz a végeredmény. Jó választás például a pogácsa alma, a húsvéti rozmaring vagy a sándor cár (ezek mind régi magyar fajták)

Ficsor Zoltán (Fotó: Palcsek István)

1) Szitáljuk át a lisztet, keverjük hozzá a sütőport, majd ezután mehet bele a porcukor és a vaníliás cukor is.

2) Vájjunk a kezünkkel az egész közepére egy kis mélyedést, és üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a szoba-hőmérsékletű zsiradékot és a tejfölt.

3) Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd kb. 10-15 percen át pihentessük a tésztánkat (akár a hűtőben)! Osszuk két részre a tésztánkat!

4) Közben reszeljük le az almát, majd mérjük le, hogy valóban másfél kiló legyen a „reszelményünk”!

5) Facsarjuk ki az alma levének nagy részét, majd adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat!

6) Tegyük hozzá az almánkhoz a darált kekszünket, annyit, hogy jól kenhető tölteléket kapjunk!

Forrás: pixabay.com

7) Nyújtsuk ki a tésztáinkat akkorára, hogy a 30X35 cm-es tepsinket épp lefedje! Tegyünk a tepsire sütőpapírt, majd rakjuk rá az egyik kinyújtott tésztát, erre mehet az elkészített töltelék, majd a tetejére a másik kinyújtott tésztánk.

8) Kenjük meg a tészta tetejét az egész kikevert tojásunkkal, majd villával csíkozzuk be azt!

9) 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt süssük készre a piténket!

10) Miután szép barnára sült a teteje, vegyük ki a sütőből, kockázzuk fel, majd ízlés szerint porcukrozzuk!

Jó tipp: Az almát helyettesíthetjük meggyel is, és elkészíthetjük akár most is fagyasztott meggyel vagy meggybefőttből kivett, jól lecsepegtetett gyümölccsel is a meggyes piténket.

Forrás: https://oroscafe.hu/2021/02/27/igy-keszul-az-isteni-almas-pite-ficsor-zoltan-cukraszmester-tippjei/


Címkék: sütés.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu