Recept: EPERLEKVÁR - VÁLTOZATOK EGY TÉMÁRA

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

EPERLEKVÁR - VÁLTOZATOK EGY TÉMÁRAEperlekvár, darabosan

A mennyiségek egy kilogramm eperből kiindulva: 1 kg eper 85 dkg cukor 1 citrom leve

Mossuk meg és daraboljuk fel az epret, bár elég, ha csak a nagyobbakat vágjuk félbe, negyedbe. Egy edényben adjuk hozzá a citromlevet és a cukrot, keverjük át és hagyjuk állni hűtőben egy éjszakát. Ne fémtálat válasszunk, inkább műanyagot vagy kerámiát. Másnap forraljuk fedő nélkül egy fazékban vagy serpenyőben, míg bugyogni kezd, majd vegyük le a tűzről, és öntsük vissza a pihentető tálba, hagyjuk kihűlni. Hűtőben töltsön egy újabb éjszakát, és a következő napon szűrjük le. A levet forraljuk fel ismét kb. 105 Celsius fokosra, majd ekkor adjuk hozzá megint az epreket. Főzzük jó öt percig, közben habozzuk le, ha szükséges- ahogy a húslevest szokás. Töltsük forrón sterilizált üvegekbe, zárjuk le és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A leggyorsabb – chia magos eperlekvár

Szükség lesz hozzá: 20 dkg eperre 2 evőkanál chia magra 2 evőkanál vízre 2 evőkanál mézre Ha szeretjük, vaníliára.

Az alaposan megmosott és nagyobb darabokra vágott epreket és a többi hozzávalót tegyük mixerbe, és alaposan dolgozzuk át vele. Másnapra a chia szemek megduzzadnak, a lekvárunk besűrűsödik, az ízek összeérnek. Ekkor már fogyaszthatjuk is! Hűtőben néhány napig eláll, ám a kamrapolcra ez a verzió nem alkalmas!

Levendulás eperlekvár

Kelleni fog: 1,5 kg eper 30 dkg kristálycukor 6 levendula ág (drogériában, gyógynövényboltban csomagolva is tudunk venni) 1 csomag dzsemfix

A megtisztított epret tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és melegítsük míg levet ereszt. Ekkora turmixoljuk át alaposan. Tegyük hozzá a dzsemfixet és a levendula virágját, majd kevergetés mellett ismét forraljuk fel és főzzük sűrűbbre. Sterilizált üvegbe töltsük még forrón, majd fejjel felé fordítva, száraz dunsztban hűtsük ki. Jó étvágyat!

Forrás: NOSALTY NOSALTY NOSALTY

Címkék: lekvár.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194935_3265_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu