Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A mennyiségek egy kilogramm eperből kiindulva: 1 kg eper 85 dkg cukor 1 citrom leve
Mossuk meg és daraboljuk fel az epret, bár elég, ha csak a nagyobbakat vágjuk félbe, negyedbe. Egy edényben adjuk hozzá a citromlevet és a cukrot, keverjük át és hagyjuk állni hűtőben egy éjszakát. Ne fémtálat válasszunk, inkább műanyagot vagy kerámiát. Másnap forraljuk fedő nélkül egy fazékban vagy serpenyőben, míg bugyogni kezd, majd vegyük le a tűzről, és öntsük vissza a pihentető tálba, hagyjuk kihűlni. Hűtőben töltsön egy újabb éjszakát, és a következő napon szűrjük le. A levet forraljuk fel ismét kb. 105 Celsius fokosra, majd ekkor adjuk hozzá megint az epreket. Főzzük jó öt percig, közben habozzuk le, ha szükséges- ahogy a húslevest szokás. Töltsük forrón sterilizált üvegekbe, zárjuk le és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A leggyorsabb – chia magos eperlekvárSzükség lesz hozzá: 20 dkg eperre 2 evőkanál chia magra 2 evőkanál vízre 2 evőkanál mézre Ha szeretjük, vaníliára.
Az alaposan megmosott és nagyobb darabokra vágott epreket és a többi hozzávalót tegyük mixerbe, és alaposan dolgozzuk át vele. Másnapra a chia szemek megduzzadnak, a lekvárunk besűrűsödik, az ízek összeérnek. Ekkor már fogyaszthatjuk is! Hűtőben néhány napig eláll, ám a kamrapolcra ez a verzió nem alkalmas!
Levendulás eperlekvárKelleni fog: 1,5 kg eper 30 dkg kristálycukor 6 levendula ág (drogériában, gyógynövényboltban csomagolva is tudunk venni) 1 csomag dzsemfix
A megtisztított epret tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és melegítsük míg levet ereszt. Ekkora turmixoljuk át alaposan. Tegyük hozzá a dzsemfixet és a levendula virágját, majd kevergetés mellett ismét forraljuk fel és főzzük sűrűbbre. Sterilizált üvegbe töltsük még forrón, majd fejjel felé fordítva, száraz dunsztban hűtsük ki. Jó étvágyat!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!