Recept: GLUTÉNMENTES RÁNTOTT HÚS? LÉTEZIK ÉS FINOM!

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

GLUTÉNMENTES RÁNTOTT HÚS? LÉTEZIK ÉS FINOM!

A gluténérzékenység, ha egy családtagunkról kiderül, fenekestül felforgatja a táplálkozási szokásainkat. Joggal esünk kétségbe, ha a gluténérzékenység okán azt feltételezzük, hogy nem tudjuk elkészíteni az általunk imádott tradicionális ételünket, mint például a rántott húst. Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen egyszerű praktikák bevetésével egyáltalán nem kell lemondanunk erről a finomságról.

Gluténmentesen is finom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comGluténmentesen is finom

A gluténérzékenység elsősorban a vékonybelet érintő autoimmun betegség, amely sajnos ma még nem gyógyítható, de diétával nagyon jól kezelhető. A glutén alkotóelemei a búzában található gliadin, a rozsban előforduló szekalin és az árpában jelen lévő hordein. Ezek a fehérjék a bélbe jutva helyi gyulladásos reakciót okoznak a gluténérzékenyeknek, és ez hosszú távon bélnyálkahártya károsodáshoz, továbbá a bélbolyhok eltűnéséhez vezet. A bélbolyhoknak nagy szerepe van a bélben található nyálkahártya felületnek, ami a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok zavartalan felszívódásához segíti hozzá a szervezetünket. Ezért is kell komolyan venni ezt a fajta érzékenységet, hiszen komoly hiánybetegségek alakulhatnak ki, ha nem figyelünk a gluténérzékenységre, mint betegségre.

Gluténmentes rántott hús

Hozzávalók 4-6 fő részére:

  • 1 kg csirkemell
  • 3 db közepes méretű tojás
  • 50 ml rizsital (rizstej)
  • ízlés szerint só
  • 5 evőkanál burgonyapehely
  • 5 evőkanál kukoricaliszt
  • étolaj a sütéshez

Semmi mást nem kell másként csinálnunk, mint a régi bevált rántott hús készítésénél. A csirkemellet mossuk meg alaposan és vágjuk fel szeletekre, majd ízlés szerint sózzuk meg a húsokat. A tojásokat a rizstejjel keverjük ki. Rizstej helyett, ha arra van igényünk és nincs laktózérzékenységünk, akkor használhatunk tehéntejet is. A burgonyapelyhet és a kukoricalisztet bátran keverjük össze, és ebben az egyvelegben forgassuk meg a csirkét, majd a tojásban és újra a burgonyapelyhes kukoricalisztben. Ezután a felforrósodott olajban süssük ki. Mindössze 30 perc alatt elkészíthető és a kívánt körettel tálalható.

Forrás: glutenerzekeny.hu wikipedia

Címkék: konyha.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu