Recept: LEGYEN EZ A MESTERMŰVED: CITROMOS TORTÁCSKA TEJ- ÉS GLUTÉNMENTESEN

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2157 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2157 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2157 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2157 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

LEGYEN EZ A MESTERMŰVED: CITROMOS TORTÁCSKA TEJ- ÉS GLUTÉNMENTESEN

A helyes életmód egészségmegőrző szerepe mellett egyre több embernek az ételintoleranciát is számításba kell vennie. A tej- és gluténmentes ételek azonban bárki számára fogyaszthatók, így biztosan nem lövünk mellé, ha „vegyes társaságot” szeretnénk elkápráztatni süteményünkkel!

Citromos tortácska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comCitromos tortácska

A különböző textúrákat felvonultató, réteges és elképesztően finom citromos tortácska a megszólalásig hasonlít az eredetileg megalkotott süteményhez. Az édesszájúaknak sem kell félnie ezektől a falatnyi tortáktól: a fanyarkás citromos ízt a süti tetején helyet foglaló hab édessége tökéletesen kiegészíti. Irány a biobolt!

A glutén- és tejmentes citromos tortácska hozzávalóiA tésztához:

1 csésze kókuszliszt

fél csésze kókuszolaj

4 ek. méz

1 tk. (gluténmentes) vaníliakivonat

A töltelékhez:

900 gr tejmentes sajtkrém (vagy ehhez hasonló más, semleges ízű, de krémes készítmény)

1/3 csésze tejmentes „tejföl”

¾ cs. méz

3 db tojás

3 ek. friss citromlé

A habhoz:

7 db tojás fehérjéje

1 tk. (gluténmentes) vaníliakivonat

1 cs. méz

1 csipet borkő (opcionális)

Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és béleljünk ki egy piteformát. a tészta nedves hozzávalóit, azaz az olajat, a vaníliát és a mézet keverjük el egymással először, majd adagoljuk apránként a kókuszlisztet is hozzá. Az elkészült tésztát egyenletesen terítsük el a formában.

  2. A tejmentes krémet és tejfölt verjük fel egy keverőtálban, és kevertessük el velük a mézet is. A tojásokat egyesével kell hozzáadni a krémhez. Végül a citrom levét is hozzáadhatjuk, és megtölthetjük a tésztát a citromos krémmel. Egy órányi sütés után tegyük félre a félkész tortát, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha másnap frissebben szeretnénk felszolgálni, nyugodtan fedjük le és tegyük be a hűtőbe!)

  3. Miután a torta kihűlt, ismét melegítsük fel a sütőt az előbbi 160 fokra. Közben verjük fel a tojáshabhoz szükséges tojásfehérjéket, mielőtt kellően kemény lenne, a borkő is mehet bele. Amikor kemény habot kaptunk, óvatosan keverjük el benne a mézet, hogy szépen kicukrosodjon. Végezetül a vaníliakivonatot is hozzákeverhetjük. A hideg tortánk tetejére halmozott habot kb. 10 percig kell sütnünk, majd a kihűlt tortát minimum egy órányi hűtőben tartás után ajánlott tárolni. Erre azért van szükség, hogy a citromos krém tökéletes állagú legyen.

Jó étvágyat mindenkinek!

Forrás: www.womandailymagazine.com

Címkék: torta.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu