Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2020.01.06. Vízkereszt Ünnepe
Hagyományok- hiedelmek
_____________________
Vízkereszt (január 6.) napjával zárul a karácsonyi ünnepkör, és kezdődik a farsang. Vízkereszt az egyik legrégibb egyházi ünnep: a IV. századig ezen a napon ünnepelték Jézus születésnapját és az évkezdetet is.
Vízkereszt napjától a nagyböjt kezdetét jelentő hamvazószerdáig tart a farsang, a karneválok ünnepi időszaka. Ez a közelgő tavasz örömünnepe, egyben a tél és a tavasz jelképes küzdelmének a megjelenítése.
8 éve | Paszti Toth Judit | 0 hozzászólás
Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?
Kedvezz a vérkeringésednek!Katt ide:
|
|
8 éve | Vörös Gyula -- MentorCLUB2022 | 0 hozzászólás
DÍJMENTES regisztráció - Új Klub-Tagoknak ...
Adj egy esélyt magadnak, és a Betterware kiváló termékeinek!
Főzőcske - Betterware - Klub ... T: 06(20)3820028
(Segítség a konyhában, a háztartásban és a ház körül ...)
8 éve | barat bettina | 0 hozzászólás
Tejes kalács
Van aki perecnek hivja,vam aki csak kelt kalácsnak.
Hozzávalók: a hozzávalókat kb-re irom ugyanis már én nem mérek semmit, mert jól begyakoroltam az évek során.
1/2 l tej,
2 evőkanál cukor +izlés szerint ki mennyire akarja, hogy édes legyen.
2 tojássárgája
pici só,
kb 70 dkg liszt
egy olvasztott margarin
tojássárgája a tetejére
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe előtte cukrot teszünk, egy tálba beleütjük a két tojássárgáját, majd a felfuttatott élesztőt, pici sót, cukrot, lisztet, és közben kezünkkel /jobb helyeken dagasztógéppel/ dagasztjuk közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olvasztott margarint, addig kell csipkodva dagasztani amig az edény falától könnyedén elválik a tészta.
9 éve | obál kata | 1 hozzászólás
Nagymamám receptje : Kelt Csöröge a jó kis magyar étel.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 1 kanál rum, csipet cö, cüt óoóhca olaj vagy zsír. Hintésre 10 dkg vaniliás cukor, és 20 dkg ba racklekvár.
Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk és a többi anyaggal összevegyítve a tész tát jól kidolgozzuk, hogy rétestészta keménységű legyen. V2 óráig pihentet jük.
9 éve | Czudor Viktor | 0 hozzászólás
Esküvők, Bálok, Álló fogadások, Koktél partik, Céges rendezvények, Osztálytalálkozók, Baráti összejövetelek teljes körű szervezését, lebonyolítását, házias ízekből álló menüsorokkal vállaljuk, kistermekben 30 főig, nagytermekben 250 főig.
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
20 dkg ementáli sajtot és 50 dkg hámozott, kimagozott almát metéltre vágunk. Az almára rácsavarjuk fél citrom levét, és az egészet 6 dkg majonézzel és 5 dkg tejszínhabbal lazán összekeverjük.
Az évente egyszeri leolvasztás és az alapos kitakarítás az előfeltétele annak, hogy a hús fagyasztása eredményes legyen és megőrizze az eredeti ízét.
Cikkünkből megtudhatja, milyen szabályokat kell betartania a helyes húsfagyasztáshoz.
10 éve | Klubkoordinátor Edit | 1 hozzászólás
Kedves Network
Közösség!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Network.hu életében tulajdonosváltás történt.
Tele vagyunk friss ötletekkel, tervekkel arra vonatkozólag, hogyan tehetnénk még szórakoztatóbbá és értékesebbé az itt eltöltött időt.
ELSŐDLEGES CÉLJAINK:
- NAPRAKÉSZ és KEZELŐBARÁT felület (szem előtt tartva, hogy korábbi felhasználóink még könnyebben eligazodjanak kedvenc közösségeikben.)
- a közösségek tagjait aktívabb kommunikációra BÍZTATJUK !
10 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg cukkini, 1 vöröshagyma, 4 dkg vaj (olaj), 1 liter zöldségleves, 4 dkg liszt, 4 ek tejszín, só,
bors, 2 tojás sárgája.
A megmosott cukkiniból 10 dkg-ot héjastól csíkokra vágunk, a többit meghámozzuk, és felkockázzuk.
A hagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A cukkini csíkokat kevés vajon megfuttatjuk,
majd kevés levessel felöntve nem túl puhára pároljuk.
A többi vajat (olajat) egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, világosra pirítjuk rajta a lisztet és a
hagymafélét, hozzáadjuk a cukkinit és takaréklángon megdinszteljük.
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás