Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tejes kalács
Van aki perecnek hivja,vam aki csak kelt kalácsnak.
Hozzávalók: a hozzávalókat kb-re irom ugyanis már én nem mérek semmit, mert jól begyakoroltam az évek során.
1/2 l tej,
2 evőkanál cukor +izlés szerint ki mennyire akarja, hogy édes legyen.
2 tojássárgája
pici só,
kb 70 dkg liszt
egy olvasztott margarin
tojássárgája a tetejére
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe előtte cukrot teszünk, egy tálba beleütjük a két tojássárgáját, majd a felfuttatott élesztőt, pici sót, cukrot, lisztet, és közben kezünkkel /jobb helyeken dagasztógéppel/ dagasztjuk közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olvasztott margarint, addig kell csipkodva dagasztani amig az edény falától könnyedén elválik a tészta. Majd meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük .
Amikor megkelt átgyurjuk hosszukás cipóba formáljuk és késsel keresztbe kis rudakat vágunk, amit liszt segitségével kezünkkel huzzuk hosszabbra közbe ellenkező irányban sodorjuk majd össze fonjuk egyenként . Én sütőpapirral bélelt tepsibe teszem, megkenem tojássárgájával és fél órát még pihentetem. Azután előmelegitett sütőben szép pirosra sütöm, először erős lángon, majd fél időben takarékra veszem a lángot.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!