Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagymamám receptje : Kelt Csöröge a jó kis magyar étel.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 1 kanál rum, csipet cö, cüt óoóhca olaj vagy zsír. Hintésre 10 dkg vaniliás cukor, és 20 dkg ba racklekvár.
Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk és a többi anyaggal összevegyítve a tész tát jól kidolgozzuk, hogy rétestészta keménységű legyen. V2 óráig pihentet jük. Kinyújt juk 3 mm vékonyra, és derelyemet szővel 10 cm nagyságú lapokat vágunk belőle. A lapoknak a belsejéLell Iioasz á bari még két vágást végzunk a derelyemetsző vel, és a végeket a vágásokon keresztül áthúz zuk. Forró, bő zsír ban vagy olajban, fedővel letakarva, mindkét oldalát ropogós pirosra süt jük. Szűrőlapáttal kiszedjük szűrőpapírral (vagy se lyempapírral) kibélelt tepsibe, hogy az a felesleges zsírt magába szívja, Még melegen vaniliás cukorral meghint jük és csinosan tálra halmozzuk. Melegen tálaljuk és rummal hígított barack lekvárt adunk hozzá.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!