Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

network.hu

Hozzávalók
(4 fős adag)

30 dkg arborio rizs

20-25 dkg apróra vágott csirkemellfilé

1 pohár fehérbor

1-2 evőkanál olaj

1 fej hagyma

1 nagy bögre mirelit borsó

1-2 maréknyi reszelt sajt

diónyi vaj

1 liter zöldség alaplé

2 gerezd fokhagyma

só, bors

(esetleg 1-2 szelet húsos szalonna)


Az alaplevet elkezdem melegíteni, hogy mire szükség lesz rá, felforrjon. A felhevített olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a rizst és az áttört fokhagymát, majd miután opálossá válik a rizs, ráöntöm a bort.

Utolsó hozzászólás

Pongrácz Lászlóné üzente 15 éve

szuper jó lehet, én bevallom még sohasem csináltam rizottot, de a kedv megjött.

Tovább 

 

network.hu

65 éves korában elhunyt a sajátos főzési stílusáról és életigenlő temperamentumáról ismert sztárséf, Keith Floyd.

 

 

„Keith nemcsak az egyik legjobb volt, ő volt a legjobb televíziós szakács. Egy hihetetlen ember, aki teljesen kiélvezte az életet, inspirációt jelentett nekem és másoknak is" - mondta róla Jamie Oliver.

 

Floyd nemcsak televíziós műsoraival ért el sikereket, de számtalan szakácskönyvet is írt, amelyek közül 20 bestseller lett.

Tovább 

 

network.hu

Hurrá itt a szőlőszezon.

Szebbnél szebb szőlőfürtök kínálják magukat a zöldséges pultokon, használja ki a szőlő szezont, amíg lehet. Íme, három finom őszi szőlős recept a konyhába!

 

 

Szőlőleves:


Hozzávalók: 50dkg szőlő piros fehér, 4 dl kefir, 15 dkg porcukor, 1 kanál főzés nélküli vaníliás pudingpor, só.

A szőlőt mossuk, meg majd szemezzük le. A szőlőszemeket tegyük bele egy turmixgépbe, és a cukorral együtt turmixszoljuk össze.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

  • 250 g mirelit leveles tészta,
  • 3-4 evőkanál tejföl,
  • 15 dkg juhtúró,
  • 5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom,
  • 10 dkg mozzarella

 

A leveles tésztát olvaszd fel és nyújtsd ki vékonyra. Bélelj ki vele egy tepsit. Kend meg tejföllel, szórd rá a juhtúrót és az aszalt paradicsomot. Fűszerezd oregánóval, bazsalkikommal és fedd be mozzarella sajttal! Előmelegített sütőben süsd pirulásig!

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Jó lenne, ha beírnád a receptjét és föltennéd a képét. Biztosan nagyon finom lehet.

Zsidek László, az Ízvadász, kedvence a tradicionális magyar konyha, amelynek rangjáért igyekszik minden fórumon sokat tenni. Legutóbbi ízélményét Berekfürdőn, egy főzőversenyen szerezte, ahol egy páratlan birkapörköltet kóstolt. Ebből is kiderül, nem a puccos, különleges kreációkat keresi, hanem azt, ami eredeti.

 

"Nemrég Máltán jártam, ahol olyan házikenyeret ettem, amit valaha az Alföldön sütöttek az asszonyok - mondta Zsidek László. - Egy ilyen valódi íznek akkor is igazán örülni tudok, ha az csak egy egyszerű kenyér, kevés paradicsommal, kapribogyóval és olívával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Sziasztok!!
Szívből gratulálok és nagyon sok sikert kívánok Tisztelt Zsidek László úrnak ehhez a nagyon nemes munkához!!Való igaz,hogy az alapanyagok változása,ha úgy tetszik a minőség romlása sokat tett annak érdekében,hogy a Magyar konyha ne a megérdemelt helyen legyen!!Rajtunk is múlik,hogy ez ne legyen így!!A rohanó élet sem tesz jót a hírnevünknek,de ez egy másik téma lehetne!!
Tisztelettel és Szeretettel:János

Tovább 

Mindenki, aki külföldre indul, vagy érdeklődik más népek étkezési szokásai iránt, vagy csak egyszerűen szeretne egy szórakoztató olvasmányt az éjjeliszekrényre, szerezze be Quentin Crewe Nemzetközi étlapkalauz című gasztronómiai utazását.

 

 

Quentin Crewe angol író, újságíró és utazó, de főképp szellemes és kíváncsi ember, aki haláláig megőrizte jó kedélyét és optimizmusát. 16 évesen kissé csalódottan vette tudomásul, hogy semmi változás nem történt az életében, pedig egy Harley street-i specialista izomsorvadást diagnosztizálva ennyi időt jósolt neki – és elhatározta, hogy író lesz.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Eszembe nem jutott volna, hogy éppen a tökfőzelék ízlik egy külföldinek. :DDD

Tovább 

Új saját gyártású műsort készít a TV Paprika Casting – Ki lesz a TV Paprika új szakácsa? címmel. A tehetségkutató műsor végigköveti és bemutatja azt a folyamatot, ahogy közel hatszáz jelentkező közül kiválasztják a csatorna új képernyős szakácsát.

 

Itt nem elég, ha a jelentkezők jól tudnak főzni, a kamerák előtt is helyt kell állniuk, és szellemességüket, humorukat is bizonyítaniuk kell.
 
Amellett, hogy a játékosoknak ízletes és látványos ételeket kell készíteniük (akár adott alapanyagokból egy meghatározott ételt, akár saját a fantáziájukra bízzák, hogy mit hoznak ki egy kosár hozzávalóból, vagy bizonyos alapanyagokból), a zsűri tagjai a lehető legkülönfélébb módokon tesztelik a versenyzőket. 
 
A verseny:
 
A műsorban már csak a legjobb 12 versenyző vehet részt.

Tovább 

A skót sztárszakács nálunk is látható tévéműsoraiban mindig úgy tűnik, mintha pontosan tudná, mitől lesz egy étterem sikeres, milyen menüsorral lehet vendégeket fogni, és hogy kell kinéznie egy kulináris élvezeteket nyújtó létesítménynek. Nagy-Britanniában azonban nemrég megjelent egy étteremkalauz, amiből az derül ki, hogy Ramsay éttermei közül négy is a szigetország tíz legkiábrándítóbb vendéglője közé tartozik.

 

A káromkodásokkal és látványos üvöltözésekkel tarkított éttermátalakítós reality, a Kitchen Nightmares vagy a Pokol konyhája címre hallgató szakácsképző valóságshow műsorvezetője nem ma kezdte a szakmát, első éttermét, a Gordon Ramsay at Royal Hospital Roadot 1998-ban nyitotta Londonban.

Tovább 

Már a majmok is betörtek a vendéglátóiparba - legalábbis egy japán étterem majom pincért fogadott fel.

 

A Tokiótól nem messze található Kajabuki városka egyik éttermében nagyon fellendült az üzlet: az egyik pincér ugyanis egy majom, és a vendégek csak úgy özönlenek, hogy megtekintsék a szokatlan munkaerőt.

 

A Fuku-Chan nevű majom rendkívül elegáns, és nagyon otthonosan mozog az étteremben. Roppant udvariasan üdvözli a vendégeket, és japán szokás szerint ő visz nekik forró kéztörlőt az étkezés végén.

 

Teljesen véletlenül derült ki, hogy a pöttöm makákó pincérként is megállja a helyét, a tulaj csak úgy kíváncsiságból a kezébe adott egy meleg kendőt, Fuku-Chan pedig annak rendje s módja szerint egyből kivitte az egyik vendégnek.

 

A rendhagyó személyzet természetesen hatalmas vonzerőt jelent, az étterem még soha nem ment ilyen jól: minden helyet már hetekkel előre lefoglalnak a kíváncsi vendégek.

Tovább 

A csatorna  korábbi  gasztronómiai műsorai – A nagy étteremalakítás,  Gordon  Ramsay  sorozatai    után egy, már több országban nagy sikert aratott realityt indít október végén.

 

A heti négy adással, főműsoridőben jelentkező tehetségkutatóban 12 önjelölt szakács ragad fakanalat, és méri össze a tudását, a sok millió értékű főnyeremény megszerzésének reményében. Az egyes epizódokban különböző feladatokat kapnak a játékosok.

 

A Viasat képernyőjén heti négy adást lehet majd látni, főműsoridőben.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu