Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
1 zacskó makaróni tészta
25 dkg marhahús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű
2 ek. paradicsomszósz
Elkészítés:
Tegyünk fel vizet forrni, amibe megfőzzük a makaróni tésztáját.
Miközben fő a tészta, készítsük el a feltétet. Egy serpenyőbe tegyünk
kevés olajat, amin a felaprított hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá az
összetört fokhagymát is. Ha már jól összefonnyadt a hagyma, akkor
tegyük rá a darált húst, illetve a paradicsomszószt.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
60 dkg sertés szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 2-2 húsos zöldpaprika és paradicsom, 10-15 dkg gyulai kolbász, 1 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor, 1,2 kg burgonya, olaj a burgonya sütéséhez.
Elkészítés:
A szűzpecsenyéről a hártyát lefejtjük. Ezután a húst kisujjnyi vastagra fölszeleteljük, tenyerünkkel kissé ellapítjuk.
|
|
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 500 g rétestészta, 3/4 csésze olvasztott, sótlan vaj, 2 csésze finomra vágott dió, 1 csésze finomra vágott mandula, 1/4 csésze cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1/8 teáskanál darált szegfűszeg, 2 evőkanál méz
Elkészítés: Vajazzunk ki egy közepes tepsit és rakjunk az aljára 9 réteslapot. Mindegyiket kenjük meg olvasztott vajjal. Keverjük össze a diót, a mandulát a cukorral és a fűszerekkel és a keverék felét öntsük a réteslapokra.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
6 ek. cukor
1 dl olaj
6 ek. liszt
1 csomag sütőpor
1 ek. kakaó és 1 kiskanár instant kávé
Krém:
2 csomag puding
1/2 l tej
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
Díszítésnek: olvasztott cskoládé
Elkészítése:
Egy tálba verjük fel a tojások sárgáját cukorral és az 1 dl olajjal. A
liszthez keverjük hozzá a sütőport és a kávét és a kakaót. Majd öntsük
össze a lisztet a tojássárgájával, s a végén adjuk hozzá a felvert
tojásfehérjéket is.
Hujber Ferenc (35) mindig a győzelemre játszik, nem volt ez másképp az RTL Klub Vacsoracsata műsorában sem, ahol mindent bevetett azért, hogy az ő estéjét ítéljék a legjobbnak vendégei. Így még attól sem riadt vissza, hogy a gatyájából kapja elő a hozzávalókat.
– A gyömbér igazi afrodiziákum. Ezt nagyon-nagyon sok könyv megemlíti, többek között a Káma-szútra is, hogy ez egy betyáros növény – mondta az előkészületek alatt a színész, aki a gatyájából húzta elő az említett fűszert.
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók: (30 darabhoz)
5 dkg vaj
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3-4 ek. tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
a töltelékhez:
3 dl tej
6 dkg búzadara
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
kb. 15 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz
fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Majd ha egy picit meghűlt, a
lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
Négy részre osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
5 dkg tejpor
25 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
Elkészítés:
Forraljunk fel 1,5 dl vizet, és adjuk hozzá a tejport. Hagyjuk kihűlni,
és adjuk hozzá a vajat, porcukrot és kókuszt. Mikor jól összedolgoztuk,
tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen, és utána lehet gombócokat formázni
belőle. A gombócok közepébe pedig egy-egy mandulát tegyünk, majd
hempergessük meg kókuszreszelékben.
Forrás: HölgyFórum
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Tiramisu gyümölcsökkel
Sági Szilárd receptje
Hozzávalók: 250 g mascarpone, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 3 evőkanál instant kávé kevés vízben feloldva, 1/4 l tejszín, vanília, 3 evőkanál rum, kakaópor, 1 fürt szőlő, 1 őszibarack, 5 dkg tejszínhab
Elkészítés: A tojássárgáját cukorral, vaníliával felverjük, majd hozzáadjuk a rumot. A feléhez kávét adunk. A tojásfehérjét habbá verjük. A mascarponét, fehérjehabot, sárgájahabot lazán összeforgatjuk.
Szeptember elején ugyan sokan megfogadják, hogy csak finom, egészséges és változatos tízóraival indítják útra csemetéiket. Pár nap, aztán marad a szokásos szalámis zsemle, felvágottas kenyér. Aztán rájövünk, hogy praktikusabb zsebpénzzel ellátni a gyerkőcőt, s különben is, mire való az iskolai büfé meg a sarki közért. Pedig magunk is tudjuk, hogy a forintok így minden bizonnyal csokira, chipsre, mozijegyre váltódnak. Mi meg legfeljebb időnként szörnyülködünk sarjaink borzalmas ízlésén.
Több generációs kedvenc. Megénekelték, díjakat zsebelt be, tüntettek érte, nemzetközi rajongótábora van, recepteket ihlet. Pedig nem is követi a divatot.
A Túró Rudi kihívó pöttyeivel
már 40 éve ingerkedik a boltok polcain. A korából még így is letagad jó
néhány esztendőt, hiszen a kezdetek kezdete 1954-re datálandó.
A
nagy és legyőzhetetlen Szovjetunióban kezdődött. A Magyar Tejipari
Kutató Intézet három szakembert küldött ki kéthetes tanulmányútra, a
szocialista tejipar tanulmányozására.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás