Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

Hozzávalók:

1 zacskó makaróni tészta
25 dkg marhahús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű
2 ek. paradicsomszósz

Elkészítés:

Tegyünk fel vizet forrni, amibe megfőzzük a makaróni tésztáját. Miközben fő a tészta, készítsük el a feltétet. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat, amin a felaprított hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá az összetört fokhagymát is. Ha már jól összefonnyadt a hagyma, akkor tegyük rá a darált húst, illetve a paradicsomszószt.

Utolsó hozzászólás

adam marta üzente 12 éve

szoktam készíteni nagyon szeretem!

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók (négy főre):

60 dkg sertés szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 2-2 húsos zöldpaprika és paradicsom, 10-15 dkg gyulai kolbász, 1 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor, 1,2 kg burgonya, olaj a burgonya sütéséhez.

 

Elkészítés:

A szűzpecsenyéről a hártyát lefejtjük. Ezután a húst kisujjnyi vastagra fölszeleteljük, tenyerünkkel kissé ellapítjuk.

Tovább 

 

network.hu

 Hozzávalók: 500 g rétestészta, 3/4 csésze olvasztott, sótlan vaj, 2 csésze finomra vágott dió, 1 csésze finomra vágott mandula, 1/4 csésze cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1/8 teáskanál darált szegfűszeg, 2 evőkanál méz

 

Elkészítés: Vajazzunk ki egy közepes tepsit és rakjunk az aljára 9 réteslapot. Mindegyiket kenjük meg olvasztott vajjal. Keverjük össze a diót, a mandulát a cukorral és a fűszerekkel és a keverék felét öntsük a réteslapokra.

Tovább 

Hozzávalók:

Tészta:
6 db tojás
6 ek. cukor
1 dl olaj
6 ek. liszt
1 csomag sütőpor
1 ek. kakaó és 1 kiskanár instant kávé

 


Krém:
2 csomag puding
1/2 l tej
15 dkg vaj
20 dkg porcukor

Díszítésnek: olvasztott cskoládé



Elkészítése:

Egy tálba verjük fel a tojások sárgáját cukorral és az 1 dl olajjal. A liszthez keverjük hozzá a sütőport és a kávét és a kakaót. Majd öntsük össze a lisztet a tojássárgájával, s a végén adjuk hozzá a felvert tojásfehérjéket is.

Tovább 

 

 

network.hu

 

 

 

Hujber Ferenc (35) mindig a győzelemre játszik, nem volt ez másképp az RTL Klub Vacsoracsata műsorában sem, ahol mindent bevetett azért, hogy az ő estéjét ítéljék a legjobbnak vendégei. Így még attól sem riadt vissza, hogy a gatyájából kapja elő a hozzávalókat.

 

– A gyömbér igazi afrodiziákum. Ezt nagyon-nagyon sok könyv megemlíti, többek között a Káma-szútra is, hogy ez egy betyáros növény – mondta az előkészületek alatt a színész, aki a gatyájából húzta elő az említett fűszert.

Tovább 

Hozzávalók: (30 darabhoz)

5 dkg vaj
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3-4 ek. tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna

a töltelékhez:
3 dl tej
6 dkg búzadara
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
kb. 15 dkg baracklekvár

Elkészítése:

A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Majd ha egy picit meghűlt, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Négy részre osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük.

Utolsó hozzászólás

Vartek Szabina üzente 15 éve

Nagyon jól néz ki,meg is csinálom vasárnap,köszi a receptet.

Tovább 

Hozzávalók:

5 dkg tejpor
25 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
25 dkg margarin

 

Elkészítés:


Forraljunk fel 1,5 dl vizet, és adjuk hozzá a tejport. Hagyjuk kihűlni, és adjuk hozzá a vajat, porcukrot és kókuszt. Mikor jól összedolgoztuk, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen, és utána lehet gombócokat formázni belőle. A gombócok közepébe pedig egy-egy mandulát tegyünk, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.

 

Forrás: HölgyFórum

network.hu

Tiramisu gyümölcsökkel

Sági Szilárd receptje

Hozzávalók: 250 g mascarpone, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 3 evőkanál instant kávé kevés vízben feloldva, 1/4 l tejszín, vanília, 3 evőkanál rum, kakaópor, 1 fürt szőlő, 1 őszibarack, 5 dkg tejszínhab


 

Elkészítés: A tojássárgáját cukorral, vaníliával felverjük, majd hozzáadjuk a rumot. A feléhez kávét adunk. A tojásfehérjét habbá verjük. A mascarponét, fehérjehabot, sárgájahabot lazán összeforgatjuk.

Tovább 

network.hu

Szeptember elején ugyan sokan megfogadják, hogy csak finom, egészséges és változatos tízóraival indítják útra csemetéiket. Pár nap, aztán marad a szokásos szalámis zsemle, felvágottas kenyér. Aztán rájövünk, hogy praktikusabb zsebpénzzel ellátni a gyerkőcőt, s különben is, mire való az iskolai büfé meg a sarki közért. Pedig magunk is tudjuk, hogy a forintok így minden bizonnyal csokira, chipsre, mozijegyre váltódnak. Mi meg legfeljebb időnként szörnyülködünk sarjaink borzalmas ízlésén.

Utolsó hozzászólás

Pongrácz Lászlóné üzente 15 éve

Igen, a gyerkőcök jobban esznek ha kicsit más a megszokottnál. Az unokáimnak már régóta igyekszem ilyen szendvicseket kreálni, és nagy öröm mikor jönnek és kérik " tudod mama milyen szendvicset kérek..."A krémeknek nagyon örülök, gazdagithatom a repertoárt. Köszönöm.

Tovább 

network.hu

Több generációs kedvenc. Megénekelték, díjakat zsebelt be, tüntettek érte, nemzetközi rajongótábora van, recepteket ihlet. Pedig nem is követi a divatot.

 

A Túró Rudi kihívó pöttyeivel már 40 éve ingerkedik a boltok polcain. A korából még így is letagad jó néhány esztendőt, hiszen a kezdetek kezdete 1954-re datálandó.

A nagy és legyőzhetetlen Szovjetunióban kezdődött. A Magyar Tejipari Kutató Intézet három szakembert küldött ki kéthetes tanulmányútra, a szocialista tejipar tanulmányozására.

Utolsó hozzászólás

Varga Henriett üzente 15 éve

Köszönöm!
Ki fogom próbálni!Biztos nagyon ízletes

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu