Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

network.hu

A valóságshow-k új generációja szívesen választ olyan témát, ahol egy-egy állás, pozíció betöltésére keresik a legrátermettebb személyt. Ehhez nemcsak szakmai tudásról kell számot adni, hanem igazi nyomáspróbát kell kiállnia a jelentkezőnek. És vajon mire képes a jelölt álmai eléréséért?


 









 







Gordon Ramsay nevére már itthon is sokan felkapják a fejüket, hiszen évek óta játsszák műsorait a különböző tévécsatornák.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Tulajdonképpen ők vállalták el ezt a szenvedést.
És nem kicsi a győztes jutalma.
Valamit valamiért. :)

Tovább 

A világ leghíresebb lakberendezési áruházlánca a világ különböző országaiban 14 ezer embert kérdezett meg konyhai szokásairól - mint kiderült, minden harmadik magyar megkérdezett a konyhában tölti a legtöbb időt.



A nők számára a konyha fontosabb a nappalinál, hiszen 31 százalékuk itt tölti a legtöbb időt, míg a férfiaknak mindössze 10 százaléka vallja ugyanezt. Mi minden történik a konyhában?

 

Az erre a kérdésre adott válaszokból kiderült, hogy sokszor itt zajlanak a családi beszélgetések, a viták, a főzés mellett a hobbi tevékenységek, a tévénézés, a házi feladat készítés, a játék, a munka, az internetezés - nem utolsósorban a "romantika" és a szex is.

Tovább 

 

 

A környezettudatos életmód a konyhában sem elérhetetlen! Egy kis odafigyeléssel és apró trükkök bevetésével saját háztartásunkban is sokat tehetünk azért, hogy megfékezzük az éghajlatváltozást.


Bolygónkra nézve egyre komolyabb veszélyforrást jelent a klímaváltozás, egyre gyakrabban kongatják a vészharangot a globális felmelegedés miatt, amelynek a háztartásokból kibocsátott káros vegyi anyagok is okozói. Az őserdők területének mintegy 80 százalékát már kiirtották, pedig az erdők növényzete megszűri a levegőt, tisztítja a vizet és szabályozza az éghajlatot azáltal, hogy egyensúlyban tartja a csapadék mennyiségét és a talajvíz párolgását.

Tovább 

"Jó néhány évvel ezelőtt, mint minden öregedő férfi, rádöbbentem, hogy a konyhában elég jó az élet, ha elkezdünk kotyvasztani. Azután kiköltöztünk Olaszországba a párom munkája miatt, és ott megismerkedtem az olasz konyhával" - mesélte lelkesen Csiszár Jenő, aki hazatérve rendszeresen próbált itáliai ételeket főzni.

 

"Van egy régi barátom, Alessandro Arena, alias Sandro, aki Európcsiszár jenõa-hírű séf, néhány éve Magyarországon él. Sűrűn kértem tőle telefonos segítséget. Egyszer tele lett a hócipője, és azt mondta: menjek vele Olaszországba, ott megtanít mindenre" - elevenítette fel az indulás nehézségeit a mára kitűnően főző Jenő. Egyébként Sandro nemrégiben elnyerte az olasz szakácsművészet egyik rangos díját, és barátjával megbeszélték, együtt utaznak az átadó ünnepségre. Az Olasz meló ötlete pedig már jött magától, lemennek autóval, utaznak, szórakoznak, főznek, Jenő pedig tanul, és ha már így van, legyen velük egy-két kamera is.

Tovább 

A rettegett sztárséf rigorózus, kíméletet, tapintatot nem ismerő konyhafőnökként vált ismertté. Az utóbbi napokban azonban azzal a váddal kellett szembenéznie, hogy a magánéletben is könyörtelenül viselkedik.

Gordon Ramsay öccsét nemrégiben az utcán látták, egy hálózsákban szunyókálva Plymouth-ban. A sajtó kiderítette, hogy a séf testvére hajléktalan, és újságárusításból él. Ronnie-t évekkel ezelőtt kitaszította a Ramsay család, mivel notórius drogfüggő volt.

Tovább 

Fűszernövények, amelyek nélkülözhetetlenek a főzésben, illatosak, és jól mutatnak a munkapulton és az ablakban.



Bazsalikom
Az aromás fűszernövénynek a meleg és világos hely ideális. Folyamatos öntözést igényel, de mindig csak alulról, vagyis a cserépalátétből kapjon vizet. Remekül illik paradicsomhoz, paradicsomos fogásokhoz és tésztákhoz, valamint olaszos salátákhoz.

Kakukkfű
A közvetlen napfényt kimondottan kedveli. Ügyeljen rá, hogy ne öntözze túl, és csak havonta kapjon tápoldatot!

Tovább 

Shirley Corriher biokémikus volt, mielőtt elkezdett foglalkozni a főzés művészetével. Szerinte aki egy kicsit járatosabb a kémiában, a főzéssel is tökéletesen elboldogul.

A biokémikus azt állítja, a főzés egyszerűen kémiai folyamatok összessége, tehát nem árt pár alapot ismerni. Például a mélyzöld spárgát, ha sokáig hagyjuk forró vízben, a szürke árnyalatát veszi fel, mivel a szerkezete kitágul és így összeesik.

Shirley Corriher nemzetközileg elismert biokémikus és szakács.

Tovább 

Semmilyen konyhai robotgépet és egyéb elektromos ketyerét nem használ  Clara Cannucciani, amikor főzni kezd. Olyan szimpla fogásokat tálal, mint zöldborsós tészta vagy sült paprikás rántotta, mégis milliónyi szempár követi minden mozdulatát. Great depression cooking with Clara a címe a Youtube-on futó online főzőműsorának, amelynek epizódjait unokája, Christopher készíti, és teszi fel az internetre. A mostani gazdasági válság nem az első Clara életében.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Nagyon helyes néni lehet. :)

Tovább 

Elsötétültek a Liszt Ferenc téren lévő vendéglők és szórakozóhelyek, miután kedden 22 órakor életbe lépett a terézvárosi "csendrendelet", igaz csak percekre, mert a vendéglátóipari egységek üzemeltetői öt perc elteltével újra felkapcsolták a fényeket és folytatódott a kiszolgálás.

A téren működő éttermek és kávézók asztalára elhelyezett kétnyelvű tájékoztatók szerint a kerületi vendéglátósokat tömörítő Broadway Egyesület által szervezett akcióval azt demonstrálták, hogy milyen "szomorú, élettelen és üres térré" válna a Liszt Ferenc tér a rendelet hatására.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

A vendéglősök,étterem tulajdonosok számára biztos szomorú lenne,mert sok bevételtől esnének el. Az ott lakó pihenni vágyó embereket meg ki a fene érdekli.
Menjenek ők is mulatni,enni,inni.
Hol van itt nehéz gazdasági helyzet.
Ha inni kell akkor van pénz.Ez katasztrófa.

Tovább 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne szakácskönyvből főzz. Hagyatkozz az érzéseidre!

 

Másfél-két kiló krumplit főzz meg hajában, 3 tojással. Fél kiló brokkolit szintén főzz meg, vajpuhára.


Mialatt főnek, elkészítjük az "ízbombáinkat":
10 deka nagyon apróra vagdalt parasztkolbászt, 10deka bacont, 2pár apróra vagdalt (nyers) virslit alaposan összesütünk.
A keményre főzött tojásokat alaposan összenyomkodjuk, és hozzákeverünk 2 nyers (egész) tojást, és egy kisdoboz tejfölt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

REMEK!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu