Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg darált marhahús 2 doboz konzerv vörösbab 1 vöröshagyma 2 sárgarépa 1 zeller 4 paradicsom 2 chilipaprika 1/4 teáskanál chilipor csipetnyi bors csipetnyi pirospaprika só 4-5 ek. olaj 1 petrezselyemgyökér
Elkészítés:
A húst olajban megpirítjuk, majd a felkockázott hagymát hozzáadjuk, és megsózzuk, borsozzuk, chiliport és pirospaprikát szórunk rá. A répát, a zellert, a gyökeret felkockázzuk, ezeket is a húshoz adjuk, végül a babot tesszük bele.
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
Hozzávalók
(4 fős adag)
2,5 dl búzadara
2,5 dl liszt
5 dl tej
4 tojás
2 csomag vanillincukor
10 dkg cukor
(rumba áztatott mazsola)
a sütéshez:
vaj
a tálaláshoz:
porcukor
sárgabaracklekvár
A búzadarát a lisztet és a
tejet egy tálban összekeverem, és pár órán át állni hagyom, hogy a dara
megszívja magát. A mazsolát kb. ugyanekkor rumba áztatom. Sütés előtt a
tésztához keverem a kétféle cukrot, a leszűrt mazsolát, a
tojássárgájákat és a habbá vert tojásfehérjéket.
|
|
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók
25 dkg liszt
1-2 csomag vanillin cukor
1 csipet só
3,5 dl tej
3 dkg olvasztott vaj
2 tojás
kevés olaj a sütéshez
A
lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, és összekeverem a cukorral és
a sóval. A vajat mikróban megolvasztom, és villával elhabarom a
tojással és a tejjel. A tejes keveréket apránként a liszteshez adom, és
csomómentesre keverem, ha szükséges, habverővel.
A
gofrisütőt kicsit beolajozom, felmelegítem, és a sütő méretétől függően
6-8 adagban megsütöm.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók (4 fős adag)
20 dkg hosszúszemű rizs
20-25 dkg csiperkegomba
2 piros kaliforniai paprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 hagyma
40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
petrezselyem
só, bors
1-2 evőkanál olívaolaj
4,5 dl zöldség alaplé
1 teáskanál kakukkfű
A
paprikát csíkokra, a hagymát kis kockákra, a gombát szeletekre vágom.
Az olajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a gombát, a zúzott
fokhagyma gerezdeket, a kakukkfüvet, és még öt percig párolom.
Belekeverem
az átmosott rizst, átforgatom, hogy mindenhol érje az olaj, majd
hozzáadom a paprikát, az alaplevet és a paradicsomkonzervet.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 közepes burgonya
2 kiskanál só
1 friss élesztő fele
kb. 2-3 dl langyos víz
A tetejére:
kb. 30 dkg húsos szalonna
1 nagy doboz tejföl
2 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. 17 dkg trappista sajt
Elkészítés:
1. A burgonyákat meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, ha kész, leszűrjük.
2. A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk és ebbe a
mélyedésbe nyomjuk bele burgonyanyomón a megfőtt krumplit.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
1 közepes nagyságú csirkemell, 1/4 kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, 2 szelet sajt, só, gyömbérpor
Elkészítés:
A csirkemellet lebőrözzük, és két darabba vágjuk. Az ananászból néhány barabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra helyezzük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg.
2 kg padlizsán,
1 kis fej vöröshagyma,
1 kis kávéskanál só,
100-150 ml majonéz ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánokat rezsón vagy tárcsán addig sütöm (sem a konyhai tűzhely, sem a rostély nem adja vissza ugyanazt az ízt, és mellesleg nagyon füstöl, így csak szabadban érdemes csinálni), amíg minden oldala és alja feketére nem szárad/ég, rétesszerű rétegekben kezd felválni a húsról.
Ha kihűlt, meghámozom, az égett héjáról is minden húst lekaparok.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Csőben sült burgonya- roppanós sajttetővel
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 3 dl tej, 1,5 dl főzőtejszín, csipet őrölt szerecsendió, só, bors, 3 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, vaj.
Elkészítése: A tejet felforraljuk a fűszerekkel és a meghámozott, közepesen vékony karikákra vágott burgonyát 10 percig főzzük benne. Hozzáöntjük a tejszínt is és 10-15 percig lassú tűzön pároljuk. Egy lapos, tűzálló tálat bedörzsölünk a félbevágott fokhagymával, és kikenjük vajjal. Beleöntjük a tejszínes burgonyát, és a tetejét megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük (kb.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Reggeli
Hogyan kerül a tej a dobozba? Zacskóban terem-e a kenyér? - sok gyerek számára megválaszolhatatlan kérdések ezek.
Sokat javíthatna a helyzeten, ha az iskolások szervezett iskolai programok keretében közelebbről is megismerkedhetnének a falusi gazdaságok mindennapjaival.
A londoni Kingston Egyetem legfrissebb kutatása szerint a mai gyerekek nem sokat tudnak arról, honnan és hogyan kerül a tej, a kenyér, a gyümölcsök és zöldségfélék az üzletek polcaira.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás