Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

network.hu

Hozzávalók:

60 dkg darált marhahús 2 doboz konzerv vörösbab 1 vöröshagyma 2 sárgarépa 1 zeller 4 paradicsom 2 chilipaprika 1/4 teáskanál chilipor csipetnyi bors csipetnyi pirospaprika só 4-5 ek. olaj 1 petrezselyemgyökér

 

Elkészítés:

A húst olajban megpirítjuk, majd a felkockázott hagymát hozzáadjuk, és megsózzuk, borsozzuk, chiliport és pirospaprikát szórunk rá. A répát, a zellert, a gyökeret felkockázzuk, ezeket is a húshoz adjuk, végül a babot tesszük bele.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók
(4 fős adag)

2,5 dl búzadara

2,5 dl liszt

5 dl tej

4 tojás

2 csomag vanillincukor

10 dkg cukor
(rumba áztatott mazsola)

a sütéshez:
vaj

a tálaláshoz:
porcukor

sárgabaracklekvár


A búzadarát a lisztet és a tejet egy tálban összekeverem, és pár órán át állni hagyom, hogy a dara megszívja magát. A mazsolát kb. ugyanekkor rumba áztatom. Sütés előtt a tésztához keverem a kétféle cukrot, a leszűrt mazsolát, a tojássárgájákat és a habbá vert tojásfehérjéket.

Utolsó hozzászólás

Kiss Judith üzente 15 éve

Ez egy egszerűbb recept.
Hozzávalók:
20dkg vaj, 10dkg cukor, 20dkg liszt, 5 tojás, 3dl tej, 2 vaniliás cukor, 5kdg mazsola
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá. 14dkg vajat a cukorral és a tojássárgájával habosra keverünk. Hozzáadjuk a tejt, a van. cukrot, a mazsolát és a lisztet. Majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét. Közepes tepsi aljába beleöntjük a maradék olvasztott vajat. Előmelegített sűtőben (200 fokon) megsütjük. A kész tészta elmorzsolódik.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók 

25 dkg liszt

1-2 csomag vanillin cukor

1 csipet só

3,5 dl tej

3 dkg olvasztott vaj

2 tojás

kevés olaj a sütéshez


A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, és összekeverem a cukorral és a sóval. A vajat mikróban megolvasztom, és villával elhabarom a tojással és a tejjel. A tejes keveréket apránként a liszteshez adom, és csomómentesre keverem, ha szükséges, habverővel.

A gofrisütőt kicsit beolajozom, felmelegítem, és a sütő méretétől függően 6-8 adagban megsütöm.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók (4 fős adag)

20 dkg hosszúszemű rizs

20-25 dkg csiperkegomba

2 piros kaliforniai paprika

2-3 gerezd fokhagyma

1 hagyma

40 dkg darabolt paradicsomkonzerv

petrezselyem

só, bors

1-2 evőkanál olívaolaj

4,5 dl zöldség alaplé

1 teáskanál kakukkfű


A paprikát csíkokra, a hagymát kis kockákra, a gombát szeletekre vágom. Az olajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a gombát, a zúzott fokhagyma gerezdeket, a kakukkfüvet, és még öt percig párolom. 

Belekeverem az átmosott rizst, átforgatom, hogy mindenhol érje az olaj, majd hozzáadom a paprikát, az alaplevet és a paradicsomkonzervet.

Tovább 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2 közepes burgonya
2 kiskanál só
1 friss élesztő fele
kb. 2-3 dl langyos víz

A tetejére:

kb. 30 dkg húsos szalonna
1 nagy doboz tejföl
2 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. 17 dkg trappista sajt


Elkészítés:

1. A burgonyákat meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, ha kész, leszűrjük.

2. A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk és ebbe a mélyedésbe nyomjuk bele burgonyanyomón a megfőtt krumplit.

Tovább 

network.hu

  Hozzávalók:

1 közepes nagyságú csirkemell, 1/4 kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, 2 szelet sajt, só, gyömbérpor


Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, és két darabba vágjuk. Az ananászból néhány barabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra helyezzük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

2 kg padlizsán,

1 kis fej vöröshagyma,

1 kis kávéskanál só,

100-150 ml majonéz ízlés szerint


Elkészítés:

A padlizsánokat rezsón vagy tárcsán addig sütöm (sem a konyhai tűzhely, sem a rostély nem adja vissza ugyanazt az ízt, és mellesleg nagyon füstöl, így csak szabadban érdemes csinálni), amíg minden oldala és alja feketére nem szárad/ég, rétesszerű rétegekben kezd felválni a húsról.

Ha kihűlt, meghámozom, az égett héjáról is minden húst lekaparok.

Tovább 

network.hu

 

Csőben sült burgonya- roppanós sajttetővel


Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 3 dl tej, 1,5 dl főzőtejszín, csipet őrölt szerecsendió, só, bors, 3 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, vaj.

 

Elkészítése: A tejet felforraljuk a fűszerekkel és a meghámozott, közepesen vékony karikákra vágott burgonyát 10 percig főzzük benne. Hozzáöntjük a tejszínt is és 10-15 percig lassú tűzön pároljuk. Egy lapos, tűzálló tálat bedörzsölünk a félbevágott fokhagymával, és kikenjük vajjal. Beleöntjük a tejszínes burgonyát, és a tetejét megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük (kb.

Tovább 

network.hu

 Reggeli
- 10 dkg szőlő, 10 dkg feta sajt, 1 szelet barna kenyér
vagy
- 4 dkg műzli, 2 kockára vágott szilva, 10 dkg szőlő, 1/2 reszelt alma, 1,5 dl tej
vagy
- 1 narancs húsa, 2 mentalevél, 3 dkg műzli, 1 pohár kefír
vagy
- 1 szelet barna kenyér, 10 dkg natúr túró, evőkanál retekcsíra, örölt bors, 1,5 dl frissenfacsart narancslé


1. nap

Ebéd
Héjában főtt krumpli kukoricás-borsós öntettel
Sikáljon meg alaposan 60 dkg krumplit, majd főzze meg héjában.

Tovább 

network.hu

Hogyan kerül a tej a dobozba? Zacskóban terem-e a kenyér? - sok gyerek számára megválaszolhatatlan kérdések ezek.

 

Sokat javíthatna a helyzeten, ha az iskolások szervezett iskolai programok keretében közelebbről is megismerkedhetnének a falusi gazdaságok mindennapjaival.

 

A londoni Kingston Egyetem legfrissebb kutatása szerint a mai gyerekek nem sokat tudnak arról, honnan és hogyan kerül a tej, a kenyér, a gyümölcsök és zöldségfélék az üzletek polcaira.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu