Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 szelet, kb. 1055 kJ
Hozzávalók:
120 g búzaliszt,
40 g vaj,
1/2 l víz,
csipet tengeri só,
2-3 tojás,
vaj a forma kenéséhez,
500 g sötétszemű cseresznye,
75 g hársvirágméz,
1/4 kávéskanál vaníliapor,
3 lap zselatin,
1/2 l tejszín.
Őröljük finomra a búzát, a korpát szitáljuk ki. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
A képen szereplő péksütemény részletes, az elkészítés fázisait is bemutató fotókkal itt találod meg:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/sajtos-kalasz
|
|
Hozzávalók:
40 g orsótészta
150 g cukkini
10 dkg sonka vagy bacon
2 evőkanál étolaj
1 leveskocka
0,5 dl főzőtejszín
1 citrom leve
4 szál petrezselyem
só
Elkészítés:
A cukkinit és a sonkát felkockázzuk, megpirítjuk az olajon. A megpuhult cukkinire ráöntünk 2 dl vizet, majd rátesszük a leveskockát, az apróra vágott petrezselymet és a kifacsart citrom levét. Ízlés szerint sózzuk. Végül tejszínnel felengedjük és főzzük még 5 percig. Sós vízben kifőzött orsótésztával tálaljuk.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:
Egy kényelmes méretű lábosban odatesszük a vajat, és felolvasztjuk.
Hozzávalók:
1 megtisztított csirke
1 nagyobb fürt szőlő
2 nagy alma
2 dl fehérbor
só
Elkészítése:
Tedd egy nagy tűzálló tálba a csirkét. Sózd meg alaposan. Az egyik alma felét dugd a csirke hasüregébe. Szemezd le a szőlőt, és egy keveset dugj a csirkébe az alma mellé. A többi szőlőszemet szórd a csirkére, illetve köré. A maradék almát vágd cikkekre, és szórd a csirke köré. A bort öntsd rá, majd alufóliával vagy a tűzálló tál tetejével lefedve, 160 fokon süsd másfél-két órán át, közben pedig locsolgasd a saját levével.
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése: a pulykaszárnyat tedd fel főni annyi vízzel, amennyi kétujjnyira ellepi. Közben pucold meg a zöldségeket, és a répát karikázd fel, a zellert, a fehérrépát, a karalábét vágd nagyobb darabokra, a többit pedig hagyd egészben. Ha a víz forr, szűrőkanállal szedd le a tetejéről a habot, majd add hozzá a zöldségeket és a fűszereket.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
5 dkg búzadara
1,5 dl tej
4 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg háztartási keksz
mandula aroma
kakaópor
Elkészítése:
Kis lángon a búzadarát keverjük el a tejjel és kevergessük addig, amíg
fel nem szívja a tejet a dara. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a
tejet, a vajat, a darált kekszet, a porcukrot és az aromát. Jól gyúrjuk
össze a tésztát, s ha összeállt a tészta, formázzunk belőle gombócokat,
amiket forgassunk meg kakaóporban.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zöld részhez: 30 dkg darált keksz, fél margarin, 10 dkg porcukor, kis rum, 0,75dl víz, zöld ételszínezék.
A piros részhez: 30 dkg darált keksz, fél margarin, 10 dkg porcukor, kis rum, 0,75dl víz, piros ételszínezék.
Elkészítés:
A zöld és a piros összetevőket külön összegyúrjuk. Az tésztákból mandarin nagyságú golyókat gyúrunk. A zöldet tenyérben nyomkodva kilapítjuk és a piros golyókat belecsomagoljuk. 5-6 óra hűtőben tárolás után négyfelé vágjuk.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 darab tojás, 15 dkg cukor, 16 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 dkg mandula (őrölt), 4 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 darab vaníliarúd, só, 40 dkg étcsokoládé, 12 dkg tejszín, 3 dkg cukor, 40 dkg sárgabaracklekvár.
Elkészítés:
A tojássárgákat keverjük ki 10 dkg cukorral, csipetnyi sóval, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és habverővel keverjük simára. Hasítsuk ketté a vaníliarudat, és a belsejét adjuk a tojásokhoz. A maradék cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 dl tej, 10dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 dkg vaníliás cukor, 1 dkg só, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola, 3 dkg kakaópor
Elkészítés:
2 dl tejet meglangyosítok,
hozzáadok 1 evőkanál cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt, majd
hozzákeverek 20 dkg lisztet, ezt kb. 20-25 percig, kelesztem.
Vajat
a maradék cukorral, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral habosra
keverem, és ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás