Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

 12 szelet, kb. 1055 kJ

(250 kcal) szeletenként 4,3 9 fehérje, 19,2 9 zsiradék, 16,5 9 szénhidrát, 1,7 9 rostanyag

 

 

network.hu

 

Hozzávalók:

120 g búzaliszt,

40 g vaj,

1/2 l víz,

csipet tengeri só,

2-3 tojás,

vaj a forma kenéséhez,

500 g sötétszemű cseresznye,

75 g hársvirágméz,

1/4 kávéskanál vaníliapor,

3 lap zselatin,

1/2 l tejszín.

 

Őröljük finomra a búzát, a korpát szitáljuk ki. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet!

Tovább 

A képen szereplő péksütemény részletes, az elkészítés fázisait is bemutató fotókkal itt találod meg:

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/sajtos-kalasz

 

network.hu

 

network.hu

 Hozzávalók:

40 g orsótészta
150 g cukkini

10 dkg sonka vagy bacon

2 evőkanál étolaj
1 leveskocka
0,5 dl főzőtejszín
1 citrom leve
4 szál petrezselyem

 

Elkészítés:

A cukkinit és a sonkát felkockázzuk, megpirítjuk az olajon. A megpuhult cukkinire ráöntünk 2 dl vizet, majd rátesszük a leveskockát, az apróra vágott petrezselymet és a kifacsart citrom levét. Ízlés szerint sózzuk. Végül tejszínnel felengedjük és főzzük még 5 percig. Sós vízben kifőzött orsótésztával tálaljuk.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg pancetta (húsos császárszalonna) apró kockákra vágva,
6 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma finomra vágva,
40 dkg rizottó rizs (például Arborio),
2,5 dl szobahőmérsékletű Guinness sör,
1,3-1,5 liter felmelegített és leszűrt csirke vagy tyúkhúsleves,
1 kávéscsészényi (körülbelül 60 ml) frissen reszelt parmezán,
3 kávéscsészényi frissen reszelt Asiago sajt,
15 dkg főtt zöldborsó,
só, bors.


Elkészítés:

Egy kényelmes méretű lábosban odatesszük a vajat, és felolvasztjuk.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:

 

1 megtisztított csirke

1 nagyobb fürt szőlő

2 nagy alma

2 dl fehérbor

     

     

    Elkészítése:


    Tedd egy nagy tűzálló tálba a csirkét. Sózd meg alaposan. Az egyik alma felét dugd a csirke hasüregébe. Szemezd le a szőlőt, és egy keveset dugj a csirkébe az alma mellé. A többi szőlőszemet szórd a csirkére, illetve köré. A maradék almát vágd cikkekre, és szórd a csirke köré. A bort öntsd rá, majd alufóliával vagy a tűzálló tál tetejével lefedve, 160 fokon süsd másfél-két órán át, közben pedig locsolgasd a saját levével.

    Utolsó hozzászólás

    Száz Istvánné üzente 15 éve

    Ez a recept nagyon tetszik,biztos finom lehet.

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók:

    • 1 pulykaszárny
    • 3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 zellergumó
    • 1 karalábé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 szem paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 10 szem egész fekete bors

     

     

    Elkészítése: a pulykaszárnyat tedd fel főni annyi vízzel, amennyi kétujjnyira ellepi. Közben pucold meg a zöldségeket, és a répát karikázd fel, a zellert, a fehérrépát, a karalábét vágd nagyobb darabokra, a többit pedig hagyd egészben. Ha a víz forr, szűrőkanállal szedd le a tetejéről a habot, majd add hozzá a zöldségeket és a fűszereket.

    Utolsó hozzászólás

    Karko Irén üzente 15 éve

    Én is mindig pulykaszárny vagy pulyka nyakbol ,illetve vegyesen fözöm.En kuktában teszem fel és mindent bele teszek söt még sáfránybol egy kicsit és szerecsendiobol is egy kicsit. Nem kell lehabozni és gyorsabban kész van.A kuktában az izek jobban megmaradnak,én nagyon szeretem használni mindenre.És még egy szelet kelkáposztát is teszek bele.Családnak nagyon izlik.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    5 dkg búzadara
    1,5 dl tej
    4 dkg vaj
    20 dkg porcukor
    10 dkg háztartási keksz
    mandula aroma
    kakaópor

    Elkészítése:

    Kis lángon a búzadarát keverjük el a tejjel és kevergessük addig, amíg fel nem szívja a tejet a dara. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tejet, a vajat, a darált kekszet, a porcukrot és az aromát. Jól gyúrjuk össze a tésztát, s ha összeállt a tészta, formázzunk belőle gombócokat, amiket forgassunk meg kakaóporban.

    Tovább 

     

    network.hu

    Hozzávalók:

     

    A zöld részhez: 30 dkg darált keksz, fél margarin, 10 dkg porcukor, kis rum, 0,75dl víz, zöld ételszínezék.

    A piros részhez: 30 dkg darált keksz, fél margarin, 10 dkg porcukor, kis rum, 0,75dl víz, piros ételszínezék.

     

    Elkészítés:

    A zöld és a piros összetevőket külön összegyúrjuk. Az tésztákból mandarin nagyságú golyókat gyúrunk. A zöldet tenyérben nyomkodva kilapítjuk és a piros golyókat belecsomagoljuk. 5-6 óra hűtőben tárolás után négyfelé vágjuk.

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók:

    5 darab tojás, 15 dkg cukor, 16 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 dkg mandula (őrölt), 4 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 darab vaníliarúd, só, 40 dkg étcsokoládé, 12 dkg tejszín, 3 dkg cukor, 40 dkg sárgabaracklekvár.

     

    Elkészítés:

    A tojássárgákat keverjük ki 10 dkg cukorral, csipetnyi sóval, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és habverővel keverjük simára. Hasítsuk ketté a vaníliarudat, és a belsejét adjuk a tojásokhoz. A maradék cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét.

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók:

    3 dl tej, 10dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 dkg vaníliás cukor, 1 dkg só, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola, 3 dkg kakaópor

     

    Elkészítés:

    2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1 evőkanál cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt, majd hozzákeverek 20 dkg lisztet, ezt kb. 20-25 percig, kelesztem.

    Vajat a maradék cukorral, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral habosra keverem, és ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot.

    Tovább 

     Frissebb bejegyzések

    Régebbi bejegyzések 

    Ez történt a közösségben:

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu