Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

network.hu

Hozzávalók:
Krumpli
Búzadara
Libazsír
Fokhagyma


A krumpli szeleteket 4 percig előfőzőm sós vízben, majd kiszedem, és lehűtöm. Egy serpenyőbe grízt szórók, majd beledobálom a krumplikat, és addig rázogatom a serpenyőt, amíg mindenhol rátapad a krumplira a búzadara.
Egy tepsiben kevés libazsírt olvasztok, abba teszem a krumplikat, és a sütőben félig megsütöm. Ekkor megforgatom a krumplikat, a zsírba pedig beledobok egy összezúzott fokhagymát.

Utolsó hozzászólás

szabó anita üzente 14 éve

elmegy

Tovább 

Hozzávalók

80 dkg csirke-, pulyka-
vagy libazúza
2 közepes vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál édes-nemes
pirospaprika, 1 kiskanál só
2-2 paprika és paradicsom
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
30 dkg frissen kifejtett zöldborsó

A zúza tisztításával kezdjük: ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a benne lévő szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk, és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon kevergetve üvegesre sütjük.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Nagyon jó lehet.

Tovább 

 

network.hu

 

Londoni szelet
Tészta:
Mikróban megpuhítok 14 dkg margarint. Egy tálba teszem és hozzáöntök 8 dkg cukrot, 21 dkg lisztet 1/2 kávéskanál szódabikarbónát és hozzáütöm 3 tojás sárgáját. Ezt az egészet fakanállal összedolgozom, amíg bírom utána pedig néhány mozdulattal könnyen összegyúrom. Nagyon könnyen összeálló tészta. Kézzel egy kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletes rétegben belenyomkodom. (Én a szokásos kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm ezt a receptet. Gyermekkoromat idézi. Régóta keresem, de egyik szakácskönyvben sem találtam meg. Valóban nagyon finom. Lenne azonban egy kérdésem, lehet szódabikrabóna helyett esetleg sütöport is használni?

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók:

A süteménylaphoz:

25 dkg vaj
fél kg liszt
3 evőkanál víz
3 tojássárgája
csipet só

A krémhez

fél l tej
1/2 cs. vaniliás cukor
12 dkg cukor
3 evőkanál liszt
1 csipet só
6 tojás sárgája

Vastagon kivajazunk két db 20- 22 cm-es sütőlapot és félretesszük.

A lisztet a sóval és a vajjal összemorzsoljuk. A vizet és tojássárgáját összekeverjük, és belekeverjük a lisztbe. Nem kell összegyúrni. A tésztát két részre osztjuk, és belenyomkodjuk a tepsikbe.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók (4-6 személyre):
1 csomag réteslap
30 dkg finommetélt

 

50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg
margarin
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 dkg
vaníliáscukor
reszelt citromhéj
Az
áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá és óvatos keverés mellet ezt is add a masszához.

Tovább 

 

Kb 20 dkg jó minőségű aszaltszilvát beáztatunk finom vörösborba. Azért, hogy alaposan megszívja magát nedvességgel. Legalább 1 napig hagyjuk érlelődni.
1 kg pulykamellfilét felszeletelünk, kiklopfolunk. Kb 12 szelet lesz.
Az egyik oldalukat a szeleteknek megsózom, beborsozom.
A másik felénk lévő oldalukat is megsózom, beborsozom és megszórom egy kevés őrölt fahéjjal.
Az egyik szeletre rárakok 2-3 aszaltszilvát egymás mellé szépen.
Majd ráhajtom a szelet szélét, összefogom a szilvákat, hogy ne csússzanak ki.

Tovább 

Hozzávalók:

egész pulyka
25 dkg vegyes aszalt gyümölcs
15 dkg fehér kenyér
5 dkg vaj
1 dl tej
1 tojás
1 dl tejföl


Elkészítése:

Áztassuk be az aszalt gyümölcsöket, hogy megpuhuljanak. A megtisztított pulykát sóval, borssal megszórjuk. A kenyeret pedig kockázzuk fel. A kenyeret felforrósított vajban megpirítjuk. Az aszalt gyümölcsöt felvágjuk apróra, a kenyérhez adjuk, majd a felforralt tejet hozzá öntjük. Ekkor ráütjük a tojást, s besűrítjük.

Utolsó hozzászólás

Faragó Judit üzente 15 éve

Biztos nagyon-nagyon finom lehet, de gondolom, kicsit hosszadalmas az elkészítése, de szerintem megéri bíbelődni vele. Én még el tudom ilyen módon elkészítve képzelni kacsából, vagy libából is.

Tovább 

  

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Karko Irén üzente 15 éve

Hát ezt kiprobálom ,nagyon guszta!

network.hu

 Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 db alma
  • 1 póréhagyma
  • 2-3 ek. méz
  • 2 db húsleveskocka
  • só, bors, szerecsendió, curry
  • 5 dkg vaj

 

Elkészítése:

A sütőtököt vágd félbe, magját kapard ki, és tedd be sütőbe. Kb. 200 fokon, 40-45 perc alatt lesz kész. Közben a vajjal párold meg a hagymát, majd csorgass rá 2-3 evőkanál mézet, és kicsit karamellizáld. Öntsd fel 1,2 vízzel, dobd bele a húsleveskockákat és a már megpucolt-felkockázott almát. Amikor megpuhult, kapard a puhára sült tök húsát a levesbe.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók: (4 főre)

4 szelet sertéskaraj

1 evőkanál olvasztott vaj

1 nagy kaliforniai paprika

10 dkg. kemény sajt (emenzáli, vagy gouda)

mokkáskanálnyi örölt, édesnemes piros paprika

4 vékony szelet vaj

 

Elkészítés:

Kapcsoljuk be a sütőt 220 fokra, hogy felmelegedjen, mire elkészülünk a hússal.

A hússzeleteket mossuk meg, szárítsuk le törlőpapírral, dörzsöljük be kevés sóval és borssal. (Vigyázzunk a sóval, mert a sajt is sós!). A kaliforniai paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk kb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu