Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Krumpli
Búzadara
Libazsír
Fokhagyma
A krumpli szeleteket 4 percig előfőzőm sós vízben, majd kiszedem, és
lehűtöm. Egy serpenyőbe grízt szórók, majd beledobálom a krumplikat, és
addig rázogatom a serpenyőt, amíg mindenhol rátapad a krumplira a
búzadara.
Egy tepsiben kevés libazsírt olvasztok, abba teszem a krumplikat, és a
sütőben félig megsütöm. Ekkor megforgatom a krumplikat, a zsírba pedig
beledobok egy összezúzott fokhagymát.
15 éve | kis magdolna | 1 hozzászólás
Hozzávalók
80 dkg csirke-, pulyka-
vagy libazúza
2 közepes vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál édes-nemes
pirospaprika, 1 kiskanál só
2-2 paprika és paradicsom
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
30 dkg frissen kifejtett zöldborsó
A zúza tisztításával kezdjük: ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a benne lévő szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk, és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon kevergetve üvegesre sütjük.
|
|
15 éve | Csillag Virág | 4 hozzászólás
Londoni szelet
Tészta:
Mikróban megpuhítok 14 dkg margarint. Egy tálba teszem és
hozzáöntök 8 dkg cukrot, 21 dkg lisztet 1/2 kávéskanál szódabikarbónát
és hozzáütöm 3 tojás sárgáját. Ezt az egészet fakanállal összedolgozom,
amíg bírom utána pedig néhány mozdulattal könnyen összegyúrom. Nagyon
könnyen összeálló tészta. Kézzel egy kivajazott, kilisztezett vagy
sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletes rétegben belenyomkodom. (Én a
szokásos kb.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A süteménylaphoz:
25 dkg vaj
fél kg liszt
3 evőkanál víz
3 tojássárgája
csipet só
A krémhez
fél l tej
1/2 cs. vaniliás cukor
12 dkg cukor
3 evőkanál liszt
1 csipet só
6 tojás sárgája
Vastagon kivajazunk két db 20- 22 cm-es sütőlapot és félretesszük.
A lisztet a sóval és a vajjal összemorzsoljuk. A
vizet és tojássárgáját összekeverjük, és belekeverjük a lisztbe. Nem
kell összegyúrni. A tésztát két részre osztjuk, és belenyomkodjuk a
tepsikbe.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók (4-6 személyre):
1 csomag réteslap
30 dkg finommetélt
Kb
20 dkg jó minőségű aszaltszilvát beáztatunk finom vörösborba. Azért,
hogy alaposan megszívja magát nedvességgel. Legalább 1 napig hagyjuk
érlelődni.
1 kg pulykamellfilét felszeletelünk, kiklopfolunk. Kb 12 szelet lesz.
Az egyik oldalukat a szeleteknek megsózom, beborsozom.
A másik felénk lévő oldalukat is megsózom, beborsozom és megszórom egy kevés őrölt fahéjjal.
Az egyik szeletre rárakok 2-3 aszaltszilvát egymás mellé szépen.
Majd ráhajtom a szelet szélét, összefogom a szilvákat, hogy ne csússzanak ki.
![]() |
Hozzávalók:
egész pulyka
25 dkg vegyes aszalt gyümölcs
15 dkg fehér kenyér
5 dkg vaj
1 dl tej
1 tojás
1 dl tejföl
Elkészítése:
Áztassuk be az aszalt gyümölcsöket, hogy megpuhuljanak. A megtisztított
pulykát sóval, borssal megszórjuk. A kenyeret pedig kockázzuk fel. A
kenyeret felforrósított vajban megpirítjuk. Az aszalt gyümölcsöt
felvágjuk apróra, a kenyérhez adjuk, majd a felforralt tejet hozzá
öntjük. Ekkor ráütjük a tojást, s besűrítjük.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt vágd félbe, magját kapard ki, és tedd be sütőbe. Kb. 200 fokon, 40-45 perc alatt lesz kész. Közben a vajjal párold meg a hagymát, majd csorgass rá 2-3 evőkanál mézet, és kicsit karamellizáld. Öntsd fel 1,2 vízzel, dobd bele a húsleveskockákat és a már megpucolt-felkockázott almát. Amikor megpuhult, kapard a puhára sült tök húsát a levesbe.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók: (4 főre)
4 szelet sertéskaraj
1 evőkanál olvasztott vaj
1 nagy kaliforniai paprika
10 dkg. kemény sajt (emenzáli, vagy gouda)
mokkáskanálnyi örölt, édesnemes piros paprika
4 vékony szelet vaj
Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt 220 fokra, hogy felmelegedjen, mire elkészülünk a hússal.
A hússzeleteket mossuk meg, szárítsuk le törlőpapírral, dörzsöljük be kevés sóval és borssal. (Vigyázzunk a sóval, mert a sajt is sós!). A kaliforniai paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás