Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

 Tojásleves másképpen.


Hozzávalók: Kevés zsír,vagy olaj,1 kis fej vöröshagyma,1 kis üveg csalamádé, személyenként 2 db tojás,a galuskához 1 db tojás kevés liszt,3 gerezd fokhagyma,tej,ízlés szerint só,ételízesítő,kevés zöldség zöldje,késhegynyi morzsolt tárkonylevél,őrölt pirospaprika.

Elkészítés: Leveses edényben olvasztunk egy kevés zsírt ( a zsírt olajjal is helyettesíthetjük ),a megpucolt apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta.Kevés vízzel felöntjük,és hozzáadjuk a csalamádét és annyi vizet öntünk hozzá,hogy bőven ellepje.Addig főzzük a csalamádét  amíg a tartalma megpuhul.

Tovább 

 Kakas pörkölt.

Hozzávalók: 1 kakas ( az én kakasom 1 éves volt. ),
                     1 nagyfej vöröshagyma,
                     3-4 gerzd fokhagyma,
                     őrölt pirospaprika,
                     2 dl tejföl,
                     ízlés szerint só,ételízesítő,zőldségződje,
                     1 kávés kanál őrölt gyömbér,
                     kevés zsír,1 marék szarvacska tészta,
                     4-5 szem egész fekete bors.

Tovább 

 

Gyógyító elixír:a mustár.


7 ok,amiért érdemes kipróbálni.
Minden konyhában fellelhető hétköznapi fűszer,amiről talán nem is gondolnánk,hogy milyen fantasztikus hatással van az egészségünkre.
1- Fiatalon tart:A mustár szeléntartalma lassítja a rákos sejtek fejlődését,antioxidánsai segítik a sejtjeink lassabb öregedését.Étkezés előtt együnk meg napi 1 mokkáskanál magot mézzel elkeverve.
2- Gyógyít,amikor megfázunk:A mustár nagyon jól oldja a légutakban lerakodott váladékot.Továbbá fokozhatjuk a hatását,ha nem csak megesszük,hanem kenőcsöt készítünk belőle.

Tovább 

 Melengető finomságok.



Ebben a hidegben jólesik beleburkolózni a melengető pulóverbe vagy kabátba.Ám nemcsak az öltözékünkkel tudjuk legyőzni a hűvös időjárást,hanem a különböző ételekkel is!
A hagyományos kínai orvoslás úgy véli,hogy a szervezet energiaáramlását és egyensúlyát a megfelelő ételekkel is tudjuk befolyásolni.Éppen ezért a fogásokat különböző csoportokba sorolják aszerint,hogy melegítő vagy éppen hűtő hatást fejtenek ki.Ez pedig nem arra utal,hogy az adott finomságnak milyen a hőmérséklete,hanem milyen a minősége.Nem véletlen,hogy ilyenkor télen sokkal jobban kívánunk nehezebb ételeket,például húsokat,káposztát,fűszeres dolgokat,és kevésbé kívánjuk a friss salátákat,joghurttal készült ínyencségeket.

Tovább 

Így készül a legfinomabb grízgaluska!


Csak 1 titkos hozzávaló kell bele!
Nem mindenki tudja,hogyan készül a jó grízgaluska,amilyet a nagyi készít.Segítünk felidézni az emlékeket-és ízeket.

Hozzávalók:2 tojás,7 evőkanál gríz,1 késhegynyi szódabikarbóna,pár csepp olaj,só.
Elkészítése:A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval,majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is.Ezután a grízt lassanként szórjuk bele,és addig kavargatjuk,míg tejfölszerű állaga lesz.Amikor a leves megfőtt,belemártunk 1 kanalat és beleszaggatjuk vele a masszát.Az edényre teszünk egy fedőt,és alacsony lángon legfeljebb 10 percig továbbfőzzük,hogy megfőjön a grízgaluskánk is.

Tovább 

  Melegedjünk gazdag levesekkel!
A hideg napok beköszöntével egyre jobban vágyunk a tartalmasabb,melengető fogásokra-húzódjunk be a lakásba,főzzünk forró levest,és máris szép lesz az élet!



Zsályás csicsókakrémleves sonkás tekerccsel.
Hozzávalók: 4 személyre;60 dkg csicsóka,1 fej vöröshagyma,1 közepes krumpli,1 gerezd fokhagyma,5 dkg vaj,8-10 szál friss vagy 1 evőkanál szárított zsálya,só,bors,1 dl főzőtejszín,25 dkg leveles tészta,liszt a nyújtáshoz,10 dkg szeletelt  szárított sonka.

Tovább 

Adjon a párjának fekete kenyeret!

Házi fekete kenyér

Nemrégiben kiderült,hogy az oroszok hagyományos fekete kenyere kifejezetten gátolja a prosztatabetegségek kialakulását.A sötét rozskenyér a rozsliszten kívül rozsmalátát is tartalmaz,tehát nemcsak egészséges élelmi rostokban gazdag,de rengeteg lignánt is tartalmaz.Utóbbi egy antioxidáns és gátolja az abnormális sejtek kialakulását,illetve szaporodását.Habár ízre a fekete kenyér nem nagyon veheti fel a versenyt a finom házi búzakenyérrel,ám az egészségre gyakorolt jótékony hatása folytán célszerű a férfiak étrendjébe illeszteni.

Tovább 

 Kelkáposzta főzelék.



Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta,1 evőkanál liszt,2 dl tejföl,köménymag,3-4 gerezd fokhagyma,majorana,só.

Elkészítés:A torzsájával együtt apróra vágjuk a kelkáposztát.3 dl hideg vízzel,az apróra vágott fokhagymával,1 mokkáskanál köménymaggal,1 mokkás kanál majorannával feltesszük főni.Ha felforrt ízlés szerint sózzuk.Ha a káposzta megpuhult,akkor tejföllel elkevert liszttel a káposztába tesszük,amit átkeverünk a káposztával.Így még főzzük 10-15 percig.

Tovább 

  Melengető diéta.


Egyszerűen ki nem állhatjuk a hideget?Ne csak pulóverrel és kabáttal próbáljuk legyőzni ezt a cudar időjárást,hanem olyan ételekkel is,amelyek belülről melegítenek,sőt,még fogyasztanak is!

Zöldséges fűtés.
Nem véletlen,hogy ilyenkor még jobban kívánjuk a különböző zöldségekben gazdag leveseket és ragukat,mert a legnagyobb kedvenceink bizony segítenek legyőzni a hideget is .Ilyen a cékla és az édesburgonya,de a fehér és lilakáposzta is hatásos.

Tovább 

Vörös gumók.



Háziorvos helyett ajánljuk a vörös gumót,mert valódi csodaszer a hidegben.
Érdemes kipróbálni a céklát több formában is!

-Sült sajt párolt céklával:
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg kemény feta sajt,5 evőkanál olívaolaj,1 teáskanál currypor,40 dkg cékla,2 evőkanál balzsamecet,20 dkg brokkoli,1 evőkanál vaj,12 szem apró paradicsom,1 teáskanál finomra vágott bazsalikom,5 dkg zúzott,pörkölt dióbél.
1.-A sajtot vágja 4 szeletre.Keverjen össze 4 evőkanál olajat a curryvel,majd kenje a sajtszeletekre.Csomagolja be,és a hűtőben egy éjszakán át pihentesse.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2195274_5426_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194935_3265_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu