Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Tojásleves másképpen.
Hozzávalók: Kevés zsír,vagy olaj,1 kis fej vöröshagyma,1 kis üveg csalamádé, személyenként 2 db tojás,a galuskához 1 db tojás kevés liszt,3 gerezd fokhagyma,tej,ízlés szerint só,ételízesítő,kevés zöldség zöldje,késhegynyi morzsolt tárkonylevél,őrölt pirospaprika.
Elkészítés: Leveses edényben olvasztunk egy kevés zsírt ( a zsírt olajjal is helyettesíthetjük ),a megpucolt apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta.Kevés vízzel felöntjük,és hozzáadjuk a csalamádét és annyi vizet öntünk hozzá,hogy bőven ellepje.Addig főzzük a csalamádét amíg a tartalma megpuhul.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Kakas pörkölt.
Hozzávalók: 1 kakas ( az én kakasom 1 éves volt. ),
1 nagyfej vöröshagyma,
3-4 gerzd fokhagyma,
őrölt pirospaprika,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só,ételízesítő,zőldségződje,
1 kávés kanál őrölt gyömbér,
kevés zsír,1 marék szarvacska tészta,
4-5 szem egész fekete bors.
|
|
Gyógyító elixír:a mustár.
7 ok,amiért érdemes kipróbálni.
Minden konyhában fellelhető hétköznapi fűszer,amiről talán nem is gondolnánk,hogy milyen fantasztikus hatással van az egészségünkre.
1- Fiatalon tart:A mustár szeléntartalma lassítja a rákos sejtek fejlődését,antioxidánsai segítik a sejtjeink lassabb öregedését.Étkezés előtt együnk meg napi 1 mokkáskanál magot mézzel elkeverve.
2- Gyógyít,amikor megfázunk:A mustár nagyon jól oldja a légutakban lerakodott váladékot.Továbbá fokozhatjuk a hatását,ha nem csak megesszük,hanem kenőcsöt készítünk belőle.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Melengető finomságok.
Ebben a hidegben jólesik beleburkolózni a melengető pulóverbe vagy kabátba.Ám nemcsak az öltözékünkkel tudjuk legyőzni a hűvös időjárást,hanem a különböző ételekkel is!
A hagyományos kínai orvoslás úgy véli,hogy a szervezet energiaáramlását és egyensúlyát a megfelelő ételekkel is tudjuk befolyásolni.Éppen ezért a fogásokat különböző csoportokba sorolják aszerint,hogy melegítő vagy éppen hűtő hatást fejtenek ki.Ez pedig nem arra utal,hogy az adott finomságnak milyen a hőmérséklete,hanem milyen a minősége.Nem véletlen,hogy ilyenkor télen sokkal jobban kívánunk nehezebb ételeket,például húsokat,káposztát,fűszeres dolgokat,és kevésbé kívánjuk a friss salátákat,joghurttal készült ínyencségeket.
Így készül a legfinomabb grízgaluska!
Csak 1 titkos hozzávaló kell bele!
Nem mindenki tudja,hogyan készül a jó grízgaluska,amilyet a nagyi készít.Segítünk felidézni az emlékeket-és ízeket.
Hozzávalók:2 tojás,7 evőkanál gríz,1 késhegynyi szódabikarbóna,pár csepp olaj,só.
Elkészítése:A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval,majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is.Ezután a grízt lassanként szórjuk bele,és addig kavargatjuk,míg tejfölszerű állaga lesz.Amikor a leves megfőtt,belemártunk 1 kanalat és beleszaggatjuk vele a masszát.Az edényre teszünk egy fedőt,és alacsony lángon legfeljebb 10 percig továbbfőzzük,hogy megfőjön a grízgaluskánk is.
Melegedjünk gazdag levesekkel!
A hideg napok beköszöntével egyre jobban vágyunk a tartalmasabb,melengető fogásokra-húzódjunk be a lakásba,főzzünk forró levest,és máris szép lesz az élet!
Zsályás csicsókakrémleves sonkás tekerccsel.
Hozzávalók: 4 személyre;60 dkg csicsóka,1 fej vöröshagyma,1 közepes krumpli,1 gerezd fokhagyma,5 dkg vaj,8-10 szál friss vagy 1 evőkanál szárított zsálya,só,bors,1 dl főzőtejszín,25 dkg leveles tészta,liszt a nyújtáshoz,10 dkg szeletelt szárított sonka.
Adjon a párjának fekete kenyeret!
Nemrégiben kiderült,hogy az oroszok hagyományos fekete kenyere kifejezetten gátolja a prosztatabetegségek kialakulását.A sötét rozskenyér a rozsliszten kívül rozsmalátát is tartalmaz,tehát nemcsak egészséges élelmi rostokban gazdag,de rengeteg lignánt is tartalmaz.Utóbbi egy antioxidáns és gátolja az abnormális sejtek kialakulását,illetve szaporodását.Habár ízre a fekete kenyér nem nagyon veheti fel a versenyt a finom házi búzakenyérrel,ám az egészségre gyakorolt jótékony hatása folytán célszerű a férfiak étrendjébe illeszteni.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Kelkáposzta főzelék.
Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta,1 evőkanál liszt,2 dl tejföl,köménymag,3-4 gerezd fokhagyma,majorana,só.
Elkészítés:A torzsájával együtt apróra vágjuk a kelkáposztát.3 dl hideg vízzel,az apróra vágott fokhagymával,1 mokkáskanál köménymaggal,1 mokkás kanál majorannával feltesszük főni.Ha felforrt ízlés szerint sózzuk.Ha a káposzta megpuhult,akkor tejföllel elkevert liszttel a káposztába tesszük,amit átkeverünk a káposztával.Így még főzzük 10-15 percig.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Melengető diéta.
Egyszerűen ki nem állhatjuk a hideget?Ne csak pulóverrel és kabáttal próbáljuk legyőzni ezt a cudar időjárást,hanem olyan ételekkel is,amelyek belülről melegítenek,sőt,még fogyasztanak is!
Zöldséges fűtés.
Nem véletlen,hogy ilyenkor még jobban kívánjuk a különböző zöldségekben gazdag leveseket és ragukat,mert a legnagyobb kedvenceink bizony segítenek legyőzni a hideget is .Ilyen a cékla és az édesburgonya,de a fehér és lilakáposzta is hatásos.
4 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Vörös gumók.
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu