Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!
Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.
Kis türelmet...
Be vagy lépve mint Tóth Lajosné | Kilépés
Tojásleves másképpen.
Hozzávalók: Kevés zsír,vagy olaj,1 kis fej vöröshagyma,1 kis üveg csalamádé, személyenként 2 db tojás,a galuskához 1 db tojás kevés liszt,3 gerezd fokhagyma,tej,ízlés szerint só,ételízesítő,kevés zöldség zöldje,késhegynyi morzsolt tárkonylevél,őrölt pirospaprika.
Elkészítés: Leveses edényben olvasztunk egy kevés zsírt ( a zsírt olajjal is helyettesíthetjük ),a megpucolt apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta.Kevés vízzel felöntjük,és hozzáadjuk a csalamádét és annyi vizet öntünk hozzá,hogy bőven ellepje.Addig főzzük a csalamádét amíg a tartalma megpuhul. Ha megpuhult hozzá adjuk a megpucolt és apróra vágott fokhagymát,az apróra vágott zöldség zöldet,sót,ételízesítőt,a kés hegynyi morzsolt tárkony levelet,és az őrölt pirospaprikát.Amikor felforrt egyenként beletesszük a már előzőleg feltört tojásokat.Vigyázva,hogy ne sérüljön a sárgája.Lehetőleg ne kavarjuk mert összetörjük.4-5 percig főzzük.Ezután beleszaggatjuk a galuskát.Mikor felforrt beleöntünk 2 dl tejet.Mikor a leves felforrt hagyjuk forrni még 1-2 percig s utána tálalhatjuk.
Morzsolt tárkonylevél; Ázsiában őshonos,őseink a népvándorlás során hozták be a Kárpát-medencébe.Erdélyben az egyik legismertebb és leg kedveltebb fűszernövény.
Felhasználási javaslat;levesek,raguk,borjú és bárány ételek kiváló ízesítője.
Jellegzetes aromája miatt óvatosan adagoljuk!
Forrás: saját.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!