Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához: 1 kg alma, 6 tojás, 35 dkg cukor, 2 dl víz, 40 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Egy
nagy tepsit alufóliával kibélelünk. 1 kg almát meghámozunk, s a tepsi
aljára szeleteljük. A tojásfehérjéket habbá verjük. A cukrot, a vizet
és a tojások sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert
lisztet. A tojásfehérjéből készült habot óvatosan belekeverjük. A
masszát kétfelé vesszük, egyik felébe 2 evőkanál kakaóport teszünk, és
az almára öntjük, majd pedig a sárga tésztát is ráöntjük.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dg félzsíros tehéntúró, 2 dl kefir, 2 dl tejszín, 4-5 ek porcukor, 2 cs vanilincukor, 2 ek zselatinpor, 1 dl tej, 4 ek bármilyen gyümölcs, kimagozva vagy befőtt kockára vágva, 1 csomag babapiskóta
Elkészítés:
Kis lábosban áztassuk tejbe a zselatint (ne ijedjünk meg, ha kocsonyás
lesz, ez az állapot melegítéskor elmúlik!), majd lassan melegítve,
folytonos keverés mellett oldjuk fel (ne forraljuk!).
A
tehéntúrót törjük át, keverjük össze a kefirrel, a porcukorral, a
vanilincukorral és az összevágott gyümölccsel.
|
|
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz
50 dkg mascaropne
áfonyadzsem
1 csomag zselatin
5 dl tej
5 ek. barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 ek. porcukor
1 citrom héja
1 narancs héja
vaj
Elkészítése:
Először elkészítjük a keksztésztát. A kekszet összetörjük apró
darabkákra és tejjel illetve egy csomag vaníliás cukorral és
barnacukorral összekeverjük. Majd egy kivajazott hőálló tálba
belesimítjuk, és 180 fokon 15 percig sütjük.
15 éve | Csillag Virág | 2 hozzászólás
A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/hazi-kremes
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 ananász-konzerv (körszeletes), 3 ek barna cukor, 15 dkg vaj, 5 tojás, 22 dkg liszt, 10 dkg cukor, csipet só
Elkészítés:
A barna cukrot egy jénai tálba szórjuk, majd szépen elhelyezzük az lecsepegetett ananászkarikákat. A maradék ananászt apróra vágjuk. A megolvasztott vajat egy tálban a cukorral és a tojásokkal összekavarjuk, majd hozzákavarjuk a sóval elvegyített lisztet és végül a maradék ananászdarabokat. Rásimítjuk az ananászkarikákra és 180 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
15 éve | Csillag Virág | 3 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 12,5 dkg vaj, 25 dkg darált keksz, kicsi rum
9 dl tej, 3 csomag vaníliapuding, 6 ek cukor, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 4 dl tejszín, kb. 18-20 db babapiskóta
Elkészítés:
A
gesztenyemasszát 12,5 dkg vajjal, a darált keksszel, a rummal
összedolgozzuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk.
A pudingot a tejjel, a 6 ek cukorral felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral simára keverjük, majd a pudinghoz adjuk.
Hozzávalók:
krumpli, kétféle sajt (trappistát és karavánt használtam), bacon szalonna
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, három felé vágjuk, majd "összerakjuk" krumpli-sajt-krumpli-sajt-krumpli, és a szalonnával áttekerjük, fogpiszkálóval "összetűzzük". Tepsibe rakjuk, és addig sütjük míg a sajt megolvad, a szalonna megpirul.
Forrás: Csibe a konyhában
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás, 10 dkg porcukor,4 dkg kakaó, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
A TÉSZTÁBA LISZT NEM KELL !!
A krémhez:
3 dl tej, 3 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 2 vanillin cukor, 1 evőkanál kakaó
A bevonathoz: 1 tábla étcsoki (10 dkg), és 5 dkg vaj
A töltelékbe: 2 db banán
Elkészítés: Tésztához a 6
tojássárgáját a 10 dkg porcukorral kikeverni, hozzáadni a kakaót és a
szódabikarbónát. A tojásfehérjét felverni és a tojásos masszával
összekeverni óvatosan.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
A képen látható pogácsa receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/sajtos-pogacsa
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
A képen látható sós sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/sajtos-hajtovany
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás