Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
AZ ALÁBBI KÉP INNEN SZÁRMAZIK: http://www.macoka.eoldal.hu
A képen látható nyuszik keksztésztából készültek. Nagyon jó mulatság kisgyerekekkel együtt elkészíteni ezt az édességet.
A pontos receptet itt találod meg:
http://www.macoka.eoldal.hu/cikkek/etelek-es-italok-gyerekeknek/keksznyuszik---egyutt-a-gyerekkel_
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Az alábbi recept innen származik: http://ecet-es-olaj.freeblog.hu
Hozzávalók:
2 kicsontozott csirkemell
8 szelet bacon
1 gerezd fokhagyma
Fél dl tej
1 zöldpaprika
só, bors
1 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
A fokhagymát apróra vágjuk, és beáztatjuk a tejbe. A kicsontozott csirkemelleket egyenként 4 szeletre vágjuk hosszanti irányban, és a szeleteket kicsit meglapogatjuk, sózzuk, borsozzuk. Minden hússzeletet egy baconszeletre fektetünk, és csigavonalban feltekerünk, majd keresztben megtűzzük egy fogpiszkálóval.
|
|
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
A következő recept innen származik: http://lilahangya.blogspot.com
Végy egy adag levelestésztát, nyújtsd ki jó vékonyra, vágd úgy 10 cm x 10 cm-s négyzetekre, tegyél a közepükre bármilyen lekvárt, nem túl leves gyümölcsöt, túrót, csokit, diót, vagy bármit. Tekerd fel, a tészta széleit csavard meg, mintha szaloncukrot, vagy bonbont csomagolnál. Kend meg őket tojással, majd hempergesd meg porcukorban. Végül 200 C-on süsd úgy 10 percig, vagy amíg szép színe nem lesz.
A következő recept innen származik: http://lilahangya.blogspot.com
Hozzávalók:
500 g liszt
20 g friss élesztő
5 ek joghurt
1 tk só
2 ek cukor
2 ek mák (nem darált!)
2 citrom héja
100 ml olvasztott vaj + a kenéshez
2-3 mokkáscsészényi langyos víz
Tetejére
1 bögre magozott meggy
4-5 szem nektarin vagy őszibarack
2 ek cukor
1 csapott tk fahéj
1 tojás
A
tésztához valókból nem túl kemény tésztát dagasztok, majd letakarva
duplájára kelesztem. Amíg kel kivajazok egy 30 cm átmérőjű kerek
sütőtálat.
15 éve | Csillag Virág | 2 hozzászólás
Forrás: http://dibbuk.blogter.hu
Halat
fogyasztani módfelett egészséges, rendkívül finom, és bónuszként
vannak olyan halak is, amelyek elkészítése annyira egyszerű, hogy
az ember szinte szégyelli.
A pisztráng a
klasszikus példa arra, hogy milyen is az, amikor egy hozzávalónak
már önmagában is annyira jó íze van, hogy gyakorlatilag csak
elrontani nem szabad. Kevés són és borson kívül nem igényel semmit
ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. (Parafrázis: Maximum íz,
max egy kis só.)
Szóval beszerzünk egy tisztított pisztrángot, amit akár csomagolva is árulnak egyes közértekben, de a halasnál meg biztosan kapunk.
15 éve | Csillag Virág | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
8 szelet karaj
20 dkg szalonna
6-8 db savanyú uborka
1 dl vörös bor
só, őrölt bors, liszt
Elkészítés:
A szalonnát apróra szeljük, kisütjük a zsírját, majd beletesszük a hosszú vékony csíkokra szelt savanyú uborkát. Ezt addig sütjük, amíg jól átsül, kicsit meg is pirul. Kiszedjük a szalonnás sült uborkát, majd a lében - ha kell, kicsit vízzel felengedve - puhára főzzük-sütjük a sózott, borsozott, lisztben megforgatott hússzeleteket.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók :
1,50 kg csirkecomb
50 dkg (lehetőleg kézi) tarhonya
4-5 db nagy tv paprika
2 db vöröshagyma
3 db közepes paradicsom
aki szereti a csípőset: 1 db erős zöldpaprika
2 - 3 evőkanál őrölt pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
50 dkg negyedbe feldarabolt burgonya
2 evőkanál zsír vagy olaj
3 gerezd törött fokhagyma
víz
Elkészítés:
A felaprítjuk vöröshagymát és a tv paprikát, szalonnát, csípős paprikát, és a zsíron/olajon üvegesre pirítjuk, aztán belerakjuk a combokat, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, aztán felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és hagyjuk forrni egyet.
15 éve | Csillag Virág | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg jó szaftos lekvár
10 dkg kristálycukor
1 egész tojás
1 evőkanál vaj
1 zacskó sütőpor
ízlés szerint pici fahéj, citrom héja
3 evőkanál darált dió
Elkészítés:
A cukrot a tojással a vajjal habosra keverjük. Beleöntjük a lekvárt az ízesítőket a darált diót. Végül a lisztet, amibe előzőleg belekeverjük a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát. Közép meleg sütőbe megsütjük. Hamar megsül, ízletes illatos sütemény.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg pulyka szív
2 db vöröshagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 db kisebb paradicsom (héját távolítsuk el )
1 db zöld paprika
1 kiskanál őrölt köménymag
2 evőkanál zsír vagy olaj
1 gerezd fokhagyma
bors
só
víz
Elkészítés:
A pulyka szívet összedaraboljuk és hideg vízbe kiáztatjuk, jól átmossuk.
A hagymákat apróra vágjunk, és zsíron vagy olajon üvegesre sütjük,
meghintjük pirospaprikával.
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
Elkészítés:
A piskóta széleit vágjuk le és kockázzuk fel. Egy lábosba tegyük
bele a cukrot és vizet és a citrom héjat és a levét és rumot,
felforraljuk.
Lehűtjük, majd a felkockázott piskótára ráöntjük és fele lekvárral
elkeverjük. A lekvár másik felével megkenjük a lapokat.
A tölteléket (a piskótakockákat, a lekvárt, a felforralt rumos szirupot, a mazsolát) összekeverjük, és az egyik tésztalapra kenjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás