Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2171 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZŐCSKE KLUB hírei

AZ ALÁBBI KÉP INNEN SZÁRMAZIK: http://www.macoka.eoldal.hu

 

network.hu

 

A képen látható nyuszik keksztésztából készültek. Nagyon jó mulatság kisgyerekekkel együtt elkészíteni ezt az édességet.

 

A pontos receptet itt találod meg:

 

http://www.macoka.eoldal.hu/cikkek/etelek-es-italok-gyerekeknek/keksznyuszik---egyutt-a-gyerekkel_

 

Az alábbi recept innen származik: http://ecet-es-olaj.freeblog.hu

 

network.hu

 

Hozzávalók:

2 kicsontozott csirkemell

8 szelet bacon

1 gerezd fokhagyma

Fél dl tej

1 zöldpaprika

só, bors

1 evőkanál olívaolaj

2 dkg vaj

 

A fokhagymát apróra vágjuk, és beáztatjuk a tejbe. A kicsontozott csirkemelleket egyenként 4 szeletre vágjuk hosszanti irányban, és a szeleteket kicsit meglapogatjuk, sózzuk, borsozzuk. Minden hússzeletet egy baconszeletre fektetünk, és csigavonalban feltekerünk, majd keresztben megtűzzük egy fogpiszkálóval.

Tovább 

 

A következő recept innen származik: http://lilahangya.blogspot.com

 

network.hu

 

Végy egy adag levelestésztát, nyújtsd ki jó vékonyra, vágd úgy 10 cm x 10 cm-s négyzetekre, tegyél a közepükre bármilyen lekvárt, nem túl leves gyümölcsöt, túrót, csokit, diót, vagy bármit. Tekerd fel, a tészta széleit csavard meg, mintha szaloncukrot, vagy bonbont csomagolnál. Kend meg őket tojással, majd hempergesd meg porcukorban. Végül 200 C-on süsd úgy 10 percig, vagy amíg szép színe nem lesz.

Tovább 

A következő recept innen származik: http://lilahangya.blogspot.com

 

network.hu

 

Hozzávalók:
500 g liszt
20 g friss élesztő
5 ek joghurt
1 tk só
2 ek cukor
2 ek mák (nem darált!)
2 citrom héja
100 ml olvasztott vaj + a kenéshez
2-3 mokkáscsészényi langyos víz

Tetejére
1 bögre magozott meggy
4-5 szem nektarin vagy őszibarack
2 ek cukor
1 csapott tk fahéj
1 tojás

A tésztához valókból nem túl kemény tésztát dagasztok, majd letakarva duplájára kelesztem. Amíg kel kivajazok egy 30 cm átmérőjű kerek sütőtálat.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Szerintem mindenki örülne a receptjeidnek kép nélkül is.
A képet utólag is a recept mellé tudod tenni, ha majd segít az unokád.

Tovább 

network.hu

 

Forrás: http://dibbuk.blogter.hu

 

Halat fogyasztani módfelett egészséges, rendkívül finom, és bónuszként vannak olyan halak is, amelyek elkészítése annyira egyszerű, hogy az ember szinte szégyelli.

A pisztráng a klasszikus példa arra, hogy milyen is az, amikor egy hozzávalónak már önmagában is annyira jó íze van, hogy gyakorlatilag csak elrontani nem szabad. Kevés són és borson kívül nem igényel semmit ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. (Parafrázis: Maximum íz, max egy kis só.)

Szóval beszerzünk egy tisztított pisztrángot, amit akár csomagolva is árulnak egyes közértekben, de a halasnál meg biztosan kapunk.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

A pisztráng nagyon finom.
Nem, nem túl szálkás. Igazából sütés után egyben ki lehet venni a gerincével együtt a szálkáit.

Tovább 

 

network.hu


Hozzávalók:
8 szelet karaj
20 dkg szalonna
6-8 db savanyú uborka
1 dl vörös bor

 

só, őrölt bors, liszt



Elkészítés:

A szalonnát apróra szeljük, kisütjük a zsírját, majd beletesszük a hosszú vékony csíkokra szelt savanyú uborkát. Ezt addig sütjük, amíg jól átsül, kicsit meg is pirul. Kiszedjük a szalonnás sült uborkát, majd a lében - ha kell, kicsit vízzel felengedve - puhára főzzük-sütjük a sózott, borsozott, lisztben megforgatott hússzeleteket.

Utolsó hozzászólás

Todorov EMILIA üzente 15 éve

EL FOGOM KÉSZÍTENI KÖSZÖNÖM

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók :
1,50  kg csirkecomb
50 dkg (lehetőleg kézi) tarhonya
4-5 db  nagy tv paprika
2 db vöröshagyma
3 db közepes paradicsom
aki szereti a csípőset: 1 db erős zöldpaprika

2 - 3  evőkanál őrölt pirospaprika        

10 dkg füstölt szalonna
50 dkg negyedbe feldarabolt burgonya
2 evőkanál zsír  vagy olaj
3 gerezd törött fokhagyma
víz

 

Elkészítés:

A felaprítjuk vöröshagymát és a tv paprikát, szalonnát, csípős paprikát, és a zsíron/olajon üvegesre pirítjuk, aztán belerakjuk a combokat, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, aztán felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje,  és hagyjuk forrni egyet.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt

25 dkg jó szaftos lekvár
10 dkg kristálycukor
1 egész tojás
1 evőkanál vaj
1 zacskó sütőpor
ízlés szerint pici fahéj, citrom héja
3 evőkanál darált dió

 

Elkészítés:

A cukrot a tojással a vajjal habosra keverjük. Beleöntjük a lekvárt az ízesítőket a darált diót. Végül a lisztet, amibe előzőleg belekeverjük a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát. Közép meleg sütőbe megsütjük. Hamar megsül, ízletes illatos sütemény.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Nagyon szépen köszönöm, hogy szóltál!
Két sor egybecsúszott. Kijavítottam.
Nagyon nagy szerencse, hogy ilyen figyelmes vagy!
Még egyszer köszönöm!

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

1,5 kg pulyka szív
2 db vöröshagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 db kisebb paradicsom (héját távolítsuk el )
1 db zöld paprika
1 kiskanál őrölt köménymag
2 evőkanál zsír vagy olaj

1 gerezd fokhagyma

bors

víz

 

Elkészítés:

A pulyka szívet összedaraboljuk és hideg vízbe kiáztatjuk, jól átmossuk. 
A hagymákat apróra vágjunk, és zsíron vagy olajon üvegesre sütjük, meghintjük pirospaprikával.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:
2 piskóta lap
14 dkg cukor
14 dkg  sárgabarack lekvár
2 e. k. rum
fél deci víz
1 db citrom héja és leve
kevés mazsola
rózsaszínű fondant

 

Elkészítés:

A  piskóta széleit vágjuk le és kockázzuk fel. Egy lábosba tegyük bele a cukrot és vizet és a citrom héjat és a levét és rumot, felforraljuk.
Lehűtjük, majd a felkockázott piskótára ráöntjük és fele lekvárral elkeverjük. A lekvár másik felével megkenjük a lapokat.

A tölteléket (a piskótakockákat, a lekvárt, a felforralt rumos szirupot, a mazsolát) összekeverjük, és az egyik tésztalapra kenjük.

Utolsó hozzászólás

Boros Andrea üzente 15 éve

jaj dejó mindig is ezt a sütit kerestem de még nem találtam rá eddig köszi

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu