Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A következő recept innen származik: http://lilahangya.blogspot.com
Hozzávalók:
500 g liszt
20 g friss élesztő
5 ek joghurt
1 tk só
2 ek cukor
2 ek mák (nem darált!)
2 citrom héja
100 ml olvasztott vaj + a kenéshez
2-3 mokkáscsészényi langyos víz
Tetejére
1 bögre magozott meggy
4-5 szem nektarin vagy őszibarack
2 ek cukor
1 csapott tk fahéj
1 tojás
A
tésztához valókból nem túl kemény tésztát dagasztok, majd letakarva
duplájára kelesztem. Amíg kel kivajazok egy 30 cm átmérőjű kerek
sütőtálat. A meggyet kimagozom, a nektarinokat pedig ujjnyi vastag
cikkekre vágom. Mikor a tészta megkelt a sütőtálba simítom (beolajozott
kézzel könnyebb!) úgy, hogy kicsi peremet is készítek a tésztából.
Kirakom a meggyel és a nektarinnal, picit belenyomkodom őket és további
20 percig kelesztem, majd közvetlen sütés előtt a peremét lekenem
tojással, a gyümölcsöt pedig bőven megszórom fahéjas cukorral. 180 C-ra
(alsó-felső fokozat) felfűtött sütőben kb. 40 percig sütöm. Ha a széle
kezdene nagyon megpirulni alufóliával letakarom.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
FAHÉJAS SÜTI
GYÜMÖLCSÖS ŐRGERINC - SÜTÉS NÉLKÜL
HÓKIFLIK
DESSZERT SZALON