Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (ez frissből készült, de jó a mirelit is).
Töltelék: 50 dkg ( kb. 3 nagyobb, savanykás alma), 1/2 citrom leve, cukor ízlés szerint, 1/2 cs vaníliás pudingpor, 1 tk őrölt fahéj.
A meghámozott, tisztított almákat a magház eltávolítása után apró kockákra vágjuk. Lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk citromlével, meghintjük őrölt fahéjjal, és forrás után még pár percig
főzzük. Közben a pudingport kevés vízben (kb 4 ek) simára keverjük, a párolt almához öntjük, és 1-2 perc alatt besűrítjük, majd kihűtjük.
8x14 cm-es téglalapra vágjuk a tésztát, az egyik oldalára 2 evőkanál tölteléket halmozunk, és a széleit lekenjük tojásfehérjével.
A szabadon maradt tésztalapot 4-5 helyen párhuzamosan bevágjuk, és ráhajtjuk a töltelékre. A széleket lenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak ki sütés közben. A tetejét megkenjük tojássárgájával ( én most nem tettem), és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a papucsokat, majd vízbe mártott kézzel megspricceljük , ettől gőz keletkezik, és jobban feljön a tészta. Középső bordamagasságban, előmelegített-forró sütőben kb. 20 percig sütjük.
Tepsiben hagyva kihűtjük, és fahéjas porcukorral tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!