Recept: Almás-krémes papucs (kép)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 2165 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Almás-krémes papucs

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (ez frissből készült, de jó a mirelit is).

Töltelék: 50 dkg ( kb. 3 nagyobb, savanykás alma), 1/2 citrom leve, cukor ízlés szerint, 1/2 cs vaníliás pudingpor, 1 tk őrölt fahéj.

A meghámozott, tisztított almákat a magház eltávolítása után apró kockákra vágjuk. Lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk citromlével, meghintjük őrölt fahéjjal, és forrás után még pár percig
főzzük. Közben a pudingport kevés vízben (kb 4 ek) simára keverjük, a párolt almához öntjük, és 1-2 perc alatt besűrítjük, majd kihűtjük.
8x14 cm-es téglalapra vágjuk a tésztát, az egyik oldalára 2 evőkanál tölteléket halmozunk, és a széleit lekenjük tojásfehérjével.
A szabadon maradt tésztalapot 4-5 helyen párhuzamosan bevágjuk, és ráhajtjuk a töltelékre. A széleket lenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak ki sütés közben. A tetejét megkenjük tojássárgájával ( én most nem tettem), és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a papucsokat, majd vízbe mártott kézzel megspricceljük , ettől gőz keletkezik, és jobban feljön a tészta. Középső bordamagasságban, előmelegített-forró sütőben kb. 20 percig sütjük.
Tepsiben hagyva kihűtjük, és fahéjas porcukorral tálaljuk.

Látta 568 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2195274_5426_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu