Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Túrótorta piskótáva
Hozzávalók:
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
6 tojás
1 zacskó vaníliás cukor
1 csapott teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
24 g (8 lap) színtelen zselatin
200 g kristálycukor
1/4 l tej
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
5 dl tejszín
4 tojássárgája
500 g sovány tehéntúró
2 evőkanál porcukor
sütőpapír
Elkészítése:
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk a cukros
tojássárgát, majd a sütőporral elvegyített lisztet, és vigyázva, hogy a
hab ne törjön meg, összedolgozzuk.
Tortaformát sütőpapírral kibélelünk,és a piskótamasszát beleöntjük,
majd előmelegített sütőben 75 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb.
fél óráig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a
formából.
A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejet a maradék
cukorral, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal és a tojássárgákkal
állandó kevergetés mellett felmelegítjük (de ne főzzük!). Tálba öntjük,
és belevegyítjük a feloldott zselatint. Dermedésig hűvös helyre
tesszük.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük. A dermedő zselatinos masszába beledolgozzuk a túrót, majd a tejszínhabot.
A piskótát keresztben kétfelé vágjuk. A tejszínes túrókrémet az alsó
lapra simítjuk, befedjük a másik piskótalappal, és kb. 3 órára hűvös
helyre állítjuk. Közvetlen fogyasztás előtt porcukorral meghintjük.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!