Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csillag Virág indította 15 éve
A pörköltfőzésnek millió receptje van, és mindenki a sajátjára esküszik.
Te hogyan, miből főzöd a pörköltet?
Milyen pörkölteket szoktál főzni? (Nem csak húsból főzöttek receptjeit várjuk.)
Hozzászólások eddig: 43
Cseri Imréné üzente 13 éve
Bozsóky Ferenc üzente 13 éve
25 literes bográcsban(a bogrács csurig szokott lenni) szoktam elkészíteni, vegyes húsból(disznó,marha, őz,szarvas vagy vaddisznó).A bográcsba beleteszem a zsírral kevert olajat, vagy zsírt, lehet mangalica is bele teszem a sót, beleteszek a köménymagot, őrölt borsot, piros aranyat, pirospaprikát,babérlevelet,egy kicsit átkeverem, hogy az ízek kijöjjenek a fűszerekből, ráteszem az előre fel darabolt hagymát.(kb 1kg-ót ) felkarikázott zöldpaprikát, 1-2 db nagyobb paradicsomot beleszelek, nagyon kevés erős paprikát, lassú tűzön üvegesre pirítom. ezek után beleteszem a húsokat, amiket előzőleg ecetes vízben megáztattam, kb. 5-8 percig.Kitágulnak a rostok, elviszi az erős vad izt utána többször kiáztatom, kinyomom a vizet belőle, először beleteszem a marhahúst, a vaddisznó húst, egy kevés vízzel addig párolom míg majdnem puha lesz, majd hozzá adom a szarvas,vagy őz húst 10 perc állandó keverés mellett,az őz és a szarvas hús nagyon száraz vigyázni kell, vele legyen bőven lé hogy tunkolni lehessen a sűrű szaftot utána felöntöm, hogy ellepje a víz és készre főzöm, ha kell még egy pici fűszert adok hozzá. Főtt krumplival, dödöllével, jó nagy csipetkével lehet tálalni. 15 főre szoktam készíteni sosem maradt belőle
Kolozsvári Károly üzente 13 éve
Csender Ibolya üzente 13 éve
Kolozsvári Károly üzente 13 éve
Sajnálom,de nekem,a karfiol pörkölt sose sikerült,Károly Szeretnék kapni valakitől,nem csak húsból készült pörkölt recepteket,vagy zöldséges köreteket!Köszönőm! Károly
gasparne kati üzente 13 éve
Karfiol pörkölt:
1 fej karfiolt rozsáira szedem, sos vizben felrakom főni, nem tul puhára.
1 fej vöröshagymát megdinsztelek/olajon üvegesre párolom/ pirospaprikát, borsot szorok rá, majd a vizből kiszedett karfiolrozsákat ráteszem. Kb. 1 dl vizzel felöntöm. Megforgatom, majd két evőkanál tejföllel átforgatom. 10-15 percig főzöm.
Bármilyen körettel lehet fogyasztani.
Farkas Istvánné Veronika üzente 13 éve
Disznó- sertés comb, apró kockára vágra, megmosom. Leitatom teljesen tiszta - mosott! - -konyharuhával,v.papirtörlővel, amivel még semmit!!!! nem törölte, tehát steril. Olajat,v.zsirt forrósitok - nem égetem! sok vöröshagymát apróravágva ráteszek és utána a hust, fehérre párolom, ráteszem a sót, borsot,poros pirospaprikát és annyit vizet,hogy ellepje. Felforralom a vizet, utána takarékra teszem és fél órát főzöm igy, fedő nélkül. Utána megnézem,ha nem puha a hus, még fél óra. Az a lényeg,hogy ne legyen lötty, hanem tisztességes sürü szaftyja legyen,ami tunkolható akár,de legalább a tészta, vagy a krumpli felszivja.
Csillag Virág üzente 13 éve
Csillag Virág üzente 13 éve
Nálunk a fiam kedvence a tojáspörkölt. :)
Én teszek bele mustárt is.
Ilyen: http://www.recept-oldal.hu/cikkek/vegetarianus-etelek/tojasporkolt
Kokosné Frank Irén üzente 13 éve
Hagymás núdli
Nem nagydolog csak nagyon ízletes és laktató .
burgonyás tésztát készítek ugyan úgy mint a gombóc tészta csak nudlikat formálok belőle , készíttek egy pörkölt alapot amely piritott vöröshagyma és fokhagyma és teszek rá bors örölt paprika . a nudlikat sós vízben kifőzöm és rögtön a pőrkölt szaftba teszem így lesz egy kis leve is de tejföllel leöntve fogyasztandó .
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás