Recept: Töltött tészták (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5801 fő
  • Képek - 2084 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5801 fő
  • Képek - 2084 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5801 fő
  • Képek - 2084 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5801 fő
  • Képek - 2084 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Töltött tészták

Ezt a témát Forgács Erika indította 9 éve

Légyszíves segítsetek: pár hete láttam valahol egy receptet, óriási olasz kagylótészta-szerűség volt kifőzve és egyenként megtöltve valamilyen krémmel. Mire beszereztem a tésztát nem tudom hol van a recept (valószínüleg a TV-ben láttam). Bármilyen ötletet megköszönnék.

Hozzászólások eddig: 20

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 8 éve

Ricottás kagylótészta

Hozzávalók: 30-40 dkg kagylótészta, 25 dkg ricotta, 3 szelet bacon, 10-15 dkg zsíros háziszalonna, bazsalikom, tejföl, só, bors
A tésztát feltettem főni. Csak addig főztem, amíg éppenhogy kicsit megpuhult. A szalonnákat felkockáztam és egy serpenyőben zsírjára pirítottam, jó ropogós lett. A ricottát kicsit megborsoztam minimálisan sóztam, elkevertem bazsalikommal -sajna csak szárított volt otthon - majd ráöntöttem a szalonnából kisült zsírt. Elkevertem és utólag hozzáadtam a szalonnapörcök két harmadát. Ezzel töltöttem meg a tésztákat. A tésztákat olíva olajjal kikent jénaiba sorakoztattam, szorosan egymás mellé. Rászórtam a maradék szalonnát és egy teáskanállal tejfölt pakolásztam rá. Így toltam a sütőbe, 180 fokra, kb. 20 percre.

Forrás: lorikonyha.blogspot.com

31838_900a6469d988_s

ricottasteszta.JPG

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

Húsos tészta - Mesianyu receptje

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
1 kis fej hagyma
só, bors, petrezselyem, kakukkfű
orsótészta
füstölt sajt és tejföl a tálaláshoz

A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket. Ha hús kezd lesülni, ráborítjuk a főtt tésztát és ezzel is lesütjük, akkor jó, ha egy kis színt kap. Sok tejföllel és még több sajttal tálaljuk, mert önmagában nagyon száraz.

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

Spagetti carbonara - Mesianyu receptje

Hozzávalók:

25 dkg sonka
1 kis fej hagyma vagy 10 cm póréhagyma
2 dl főzőtejszín
fokhagyma, petrezselyem, szerecsendió, bors

A hagymát olíva olajon megdinszteljük, rádobjuk az apróra vágott sonkát, kicsit megpirítjuk, ráöntjük a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel. A tejszín sűrűségétől függően hígítjuk vagy kevés étkezési keményítővel sűrítjük. Főtt spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk.

Válasz

Apró Kata üzente 8 éve

Nagyon egyszerü. Csinálsz egy paradicsomszószt / ne legyen túl híg, de tul sürü sem/ ebbe teszed majd a töltött tésztát. a tésztát nem kell megfőzni mert nem lehet tölteni. Darálthúsból csinálsz egy sürü pörköltet, izlés szerint izesited. Tehetsz bele tejfölt is ha ugy gondolod. izt töltöd a vastagluku tésztába, és belefekteted. a paradicsim szószba. Sajtot reszelsz rá és bele a paraducsom szósz ba. akkor kész ha a tészta megpuhult. közepes sütöbe Kb. 25-30 perc. utána levested a tetöt és pirosra sütöd. Nagyon finom. Sok sikert és jó étvágyat. Igen a TV-ben volt, az olasz fiuknál. szia. Kati

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

ZÖLDSÉGES CANNELLONI

HOZZÁVALÓK:

25 dkg sárgarépa
60 dkg póréhagyma
15 dkg szalonna
2 dkg vaj
1 dl húsleves (leveskockából)
10-10 dkg snidlinges krémsajt és reszelt ementáli sajt
1,5 dl tejszín
2 evőkanál snidling (apróra vágott)
8 lasagne tésztalap
őrölt bors




ELKÉSZÍTÉS


1. A sütőt előmelegítjük, a tepsit vajjal kikenjük. A répákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A póré fehér részét lasagna nagyságú részekre vágjuk, és 16 levélre szedjük. A maradékot és a zöld részt karikákra vágjuk.

2. A vajban megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd kivesszük, és a zsiradékban a répát és a pórét megpároljuk, a húslevessel felöntjük, felforraljuk, majd 5 percig kislángon főzzük.

3. A krémsajtot a tejszínnel simára keverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a szalonnát, a snidlinget, és sóval, borssal ízesítjük. A nagy pórélapokat sós vízben 1 percig főzzük (blansírozzuk), majd kivesszük, és a vízben a lasagne-lapokat előírás szerint megfőzzük. A lapokat konyhai törlőre szedjük.

4. Minden lasagne-lapra 2 fehér pórélapot teszünk, a zöldséges krém felével megkenjük, és canellonigyűrűket készítünk belőlük, azaz a tekercseket felgöngyöljük. Tepsibe tesszük, a maradék krémmel megkenjük, és a sajttal megszórjuk. Forró sütőben 10 percig sütjük.

Variáció
Olaszországban tejszín helyett mascarpone sajtot használnak, krémsajt helyett gorgonzolát, ementáli helyett pedig parmezán sajtot. Ha így készítjük el az ételt, ne füstölt szalonnát tegyünk bele, hiszen a sajtok miatt már elég sós lesz!

Forrás: Fakanál

20721_acc2a59281bd_s

cannelloni3.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

MARHAHÚSOS CANNELLONI

HOZZÁVALÓK:

10 canelloni (készen kapható)
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2,5-2,5 dkg vaj és reszelt parmezán sajt
40 dkg darált marhahús
2 tojás
1 doboz sűrített paradicsom
4 evőkanál apróra vágott bazsalikom
35 dkg ricotta sajt
1 dl marhahúsleves (leveskockából)

A besamelhez
1 dl tej
5-5 dkg vaj és liszt
4 evőkanál tejszín
20 dkg reszelt mozzarella sajt
szerecsendió (reszelt)
őrölt bors




ELKÉSZÍTÉS


1. A töltelékhez az olajban és a vajban a finomra vágott hagymát a zúzott fokhagymával állandóan kevergetve 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és 5 percig közepes tűzön főzzük. (Vigyázzunk, hogy a hús morzsás állagú maradjon!)

2. A tojásfehérjéket, a paradicsompürét, a bazsalikomot, az átszitált lisztet szerecsendióval, sóval, borssal ízesítve habbá verjük, majd belekeverjük a ricottát, a parmezánt és a hagymás húst. A besamelhez a tejet meglangyosítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a lisztet, és apránként a tejszínt meg a tejet. Állandóan kevergetve újra a tűzre tesszük, és 10 percig kislángon főzzük. Hozzákeverjük a mozzarella felét.

3. A tölteléket a cannellonikba töltjük. A megtöltött gyűrűket olajjal kikent, lapos agyagtálra tesszük. A maradék tölteléket a húslevessel elkeverjük, és a cannellonikra öntjük. A besamellel meglocsoljuk, majd alufóliával lefedjük.

4. Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük (kb. 1 óra). A sütés háromnegyedénél levesszük az alufóliát, és a maradék mozzarellát rászórjuk. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Forrás: Fakanál

20720_2318253a05c6_s

cannelloni2.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

PULYKÁS CANNELLONI

HOZZÁVALÓK:

20 dkg bőr nélküli, főtt pulykahús
10 dkg rokfort sajt
1 csomag canelloni (készen kapható)
2,5-2,5 dl tejszín és csirkehúsleves (leveskockából)
2 csipetnyi reszelt szerecsendió
1,5 dl besamelmártás
2 evőkanál apróra vágott snidling
8 dkg reszelt ementáli sajt
1 kávéskanál vaj
őrölt bors




ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk az elmorzsolt rokfortot, és kislángon krémesre főzzük. A leves felével felöntjük, és belekeverjük a megdarált húst. Szerecsendióval, borssal, sóval ízesítjük. A cannellonikat kiskanál segítségével megtöltjük, kivajazott sütőlapra tesszük. A besamelt megforrósítjuk, a maradék húslevessel simára keverjük, és a snidlinggel ízesítjük. Ezzel meglocsoljuk a cannellonikat, a sajttal megszórjuk, és forró sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.


Ha szükséges, a szószba még keverjünk levest vagy tejszínt, mert a cannellonik sok folyadékot szívnak fel sütéskor.

Forrás: Fakanál

20719_cf8002965d6a_s

cannelloni1.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

KAGYLÓTÉSZTA A TENGER GYÜMÖLCSEIVEL

HOZZÁVALÓK:

1 kg fekete kagyló
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csípős pirospaprika
50 dkg (fagyasztott, tisztított) tenger gyümölcsei
6 evőkanál olívaolaj
1 citrom
1 evőkanál korianderlevél
40 dkg kagylótészta
2 szár angol zeller
10 dkg rucola saláta
őrölt bors




ELKÉSZÍTÉS

A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A kagylót kefével megtisztítjuk, megmossuk, az egyik hagymával és a fokhagymával együtt lábasba tesszük, és 5 percig melegítjük, amíg a kagylók szétnyílnak. Kiszedjük a húsát, és egy tálban félretesszük. A másik hagymát és a pirospaprikát felaprítjuk, a felengedett tenger gyümölcseit kevés olajban néhány perc alatt átforgatjuk, majd tálba öntjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, a citrom levével, beletesszük a hagymát, a paprikát, a finomra vágott koriandert, majd megsózzuk és megborsozzuk. Lefedjük fóliával, és 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A kihűlt tésztát salátástálba öntjük, a zellerszárakat felkarikázzuk, a ruccolát durvára vágjuk, és hozzákeverjük a tésztához. Végül hozzáadjuk a kagylókat meg a tenger gyümölcseit is, és alaposan átkeverjük. Előételként kínálhatjuk, de olyan laktató, hogy egy könnyű ebéd főétele is lehet.

Forrás: Fakanál

20718_5ab1cd3a73f6_s

kagylótészta.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

CSIRKÉS PALACSINTA

HOZZÁVALÓK:

2 kg csirkemellfilé
4 dkg vaj
20 dkg vöröshagyma
20 dkg felkockázott sonka
75 dkg paprika
1 kg paradicsom (zúzott)
csipetnyi pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
3,5 dl fehérbor
fél csokor petrezselyem
fél csokor zellerlevél
őrölt bors


A palancsintákhoz
2 tojás
50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
1 evőkanál olaj
5 dl tej
csipetnyi só



ELKÉSZÍTÉS

A húst kockákra vágjuk, és a vajban aranyszínűre sütjük, majd kivesszük az edényből, és a zsiradékban a hagymát meg a sonkát puhára pároljuk. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, a bort, a zöld csokrot, és sóval, borssal ízesítjük. 30 percig pároljuk, majd kihűtjük. A palacsintákhoz a lisztet, a sót és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgákat és a tejet. Lefedjük, és 2 óráig állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és a palacsintatésztába keverjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, kihűtjük, majd a sonkás töltelékkel megtöltjük. A felénél egymásra hajtjuk, majd még egyszer, és négyesével alufóliába tesszük úgy, hogy mindegyik után folpackot rakunk. Összezárjuk, és fagyasztóba tesszük. A fogyasztás napján kivesszük a csomagolásból, olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben átsütjük.

Fagyasztóban 3 hónapig eltartható.

Forrás: Fakanál

20708_45b0f3422ee5_s

CSIRKÉS PALACSINTA.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

CSIRKÉS BURRITO

HOZZÁVALÓK:

40 dkg csirkemell
8 darab tortilla
4 dl sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj

őrölt bors
római kömény
oreganó (szurokfű)



ELKÉSZÍTÉS

Vágjunk vékony csíkokat a húsból, és pácoljuk be a fűszerekkel. Ha csípősen szeretnénk, chilliport is tegyünk a pácba. Hevítsünk olajat a serpenyőben, és pirítsuk meg a pácolt csirkét. Öntsük rá a paradicsomot, szórjuk bele a zúzott fokhagymát, és forraljuk össze. A kukoricalepényt melegítsük meg a mikróban, úgy könnyebb lesz feltekerni, majd töltsük meg a raguval. Kísérőként salátát kínáljunk hozzá.

Forrás: Fakanál

20707_53edb890d1ff_s

burrito.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Szilvas_batyu_2079559_4129_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Hekk_sutve_2078246_3468_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu