Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csillag Virág indította 14 éve
Gyűjtsük össze ebben a topikban a kedvenc vadhúsból készült ételeink receptjeit!
SZOKTÁL VADHÚST ENNI?
6% GYAKRAN
45% RITKÁN
14% MÉG CSAK EGYSZER-KÉTSZER ETTEM
8% MÉG NEM ETTEM, DE SZERETNÉK
11% NEM ETTEM, NEM IS SZERETNÉK
17% NEM ESZEM HÚST
Hozzászólások eddig: 7
Csillag Virág üzente 14 éve
VADDISZNÓ RIBIZLI MÁRTÁSSAL
* Göngyölt vaddisznóvéknya ribizlimártással80 dkg vaddisznó dagadó vagy zsírosabb lapocka
* 1 fej hagyma
* 1 ek színesbors
* 1 tk só
* 1 ek olívaolaj
* 5 dl húsleves
* 2 db babérlevél
* vékony kenderzsineg borban áztava
a mártáshoz:
* 40 dkg ribizli
* 2 dl víz
* 15 dkg barnacukor
* 0,5 dl rosé
Lehetőleg hízottabb vaddisznó véknyából (más néven dagadójából), esetleg zsírosabb kiterített lapockájából készítsük az ételt az alábbi módon: A szépen megmosott húst tiszta konyharuhán leszárítjuk, majd egyenletesen megszórjuk durva tengeri sóval és frissen őrölt színesborssal, amiben feltétlenül legyen rózsabors is bőven.
Written by Kende
Csillag Virág üzente 14 éve
ŐZPÖRKÖLT
* 80 dkg őzcomb
* 3 fej hagyma
* 1 fej fokhagyma
* 4-5 db sárgarépa
* 1 kg burgonya
* 30 dkg csiperke, vagy laskagomba
* 10 dkg libazsír
* 2 ek pirospaprika
* 1-1 tk kakukkfű, rozmaring, boróka bogyó, szegfűbors
* 1 db szerecsendióvirág
* 2 dl száraz vörösbor
* só, bors
A felhevített libazsíron üvegesre pároljuk a felszabdalt hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és az egészet a zsírjára pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a pirospaprika és a fokhagyma felét zúzva, sózzuk, borsozzuk, majd felöntve annyi vízzel amennyi éppen ellepi, fedő alatt (1,5-2 óra alatt) csaknem készre pároljuk. Ekkor adjuk hozzá előbb a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, majd valamivel később a burgonyát, végül pedig a maradék zúzott fokhagymát és a rusztikus darabokra vágott gombát.
Kapalló G. Gyula receptje
Csillag Virág üzente 14 éve
MUFLONPÖRKÖLT
* 1 kg mufloncomb
* 1 dl olaj
* 1 tk szódabikarbóna
* 1 ek mangalica zsír
* 2 db vöröshagyma
* 2 db tv paprika
* 1 db bácskai paprika
* 6 gerezd fokhagyma
* 4 db szárított paradicsom
* 1 tk frissen őrölt római kömény
* 2 tk oregánó
* 2 tk bazsalikom
* 1 dl narancslé
* 1 csokor friss koriander, vagy petrezselyem zöld
* 1 dl fehérbor
* só, fehérbors
A megtisztított és apróra felkockázott húst összekeverjük 1-1 púpozott teáskanálnyi szódabikarbónával, fehérborssal, római köménnyel, valamint a zúzott fokhagymával és fél deciliter olívaolajjal, majd egy éjszakán át pihentetjük. Az ilyen módon porhanyósra pácolt húst a maradék felhevített olajra tesszük, és gyakori kevergetés mellett kifehéredésig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá az igen apróra felvágott hagymát, zöldpaprikát és szárított paradicsomot, majd addig pároljuk az egészet, amíg a zöldségek teljesen szétfőnek és a hús csaknem megpuhul.
Kapalló G. Gyula receptje
Csillag Virág üzente 14 éve
NYÚLPECSENYE
* 2 db mezeinyúl
* 1 dl olaj
* 2 ek dijoni mustár
* 1 ek méz
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 tk örölt fehérbors
* 2-3 dl barnamártás
* 1 kis üveg feketeribizli lekvár
* 1 db póréhagyma
A megtisztított és pihentetett nyulakat feldaraboljuk, a gerincet kifilézzük, a combokat és lapockákat belső felükön a csont mentén kissé megnyitjuk. (A maradék csontot és nyakakat húsleveshez vagy barnamártás készítéséhez használhatjuk fel.) Az előkészített húsdarabokat pácoljuk be az olajból, mustárból, zúzott fokhagymából mézből és fehérborsból álló keverékkel majd hagyjuk tovább pihenni néhány órán, vagy egy éjszakán át.
Kapalló G. Gyula receptje
Csillag Virág üzente 14 éve
VADDISZNÓSÜLT
* 80 dkg vaddisznócomb
* 1 dl olaj
* 1 tk rozmaring
* 6-8 szem borókabogyó és szegfűbors
* só, bors
* 1 kg golden alma
* 2 dl fehérbor
* 1 ek méz
* 3 dkg vaj
* 1 m kenderzsineg
* 2 dl barnamártás
A megmosott húst egy tiszta konyharuhával leszárítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük őrölt rozmaringgal. Ha ezzel megvagyunk, a vékony kendermadzagot áztassuk be hideg vízbe, és sonkaszerűen kötözzük meg vele a combot jó erősen. Ezután hevítsük fel az az olajat egy megfelelő nagyságú lábasban és hirtelen pirítsuk körbe a hús minden oldalát. Ha ezzel megvagyunk, helyezzük át egy tűzálló tálba, szórjuk köré a szeletekre vágott hagymát, a szegfűborsot és a borókabogyót, locsoljuk meg a visszamaradt zsiradékkal és egy bögre vízzel, majd lefedve süssük 180 fokon mintegy 60-70 percen keresztül.
Kapalló G. Gyula receptje
Csillag Virág üzente 14 éve
FÁCÁN LEVES
* 2 db fácán comb nélkül
* 1 db szárzeller
* 2 db szárított paradicsom
* 40 dkg vegyeszöldség
* 1 fej vöröshagyma
* 10 dkg csiperke gomba
* 25-30 dkg zöldborsó
* 1 kis darab szárított gyömbér
* 1 kis csokor petrezselyemzöld
* 0,5 dl konyak, vagy érlelt borpárlat
* só, bors
A megtisztított, megmosott fácánokat egy megfelelő méretű fazékban feltesszük főni annyi hideg vízben amennyi jól ellepi őket. Ha felforraltuk, a habot leszedjük róla, majd megsózzuk, borsozzuk és beletesszük az egész gyömbért, valamint a felaprított szárított paradicsomot. Fedő alatt addig főzzük tovább, amíg a fácán megpuhul. Ekkor kivesszük a levesből és hűlni hagyjuk, a felszeletelt zöldségeket, gombát, hagymát, és a kifejtett zöldborsót pedig belefőzzük a levesbe.
Kapalló G. Gyula receptje
Csillag Virág üzente 14 éve
SZALONNÁS SZARVAS STEAK
* 4 szelet filézett szarvasgerinc
* 4 szelet bacon
* 0,5 dl olaj
* 4 kk dijoni mustár
* színesbors
* só
A szarvasgerincből készített filéből vágjunk 4db kétujjnyi szeletet, majd ezeket kenjük be a csípős mustárból és olajból készített páccal. Hideg helyen pihentessük 5-6 órán, vagy egy egész éjszakán keresztül. Ezt követően a pác maradékát töröljük le a hússzeletekről, szórjuk meg azokat durvára őrölt színesborssal, sóval és tekerjük körbe egy-egy szeletelt húsos szalonnával, amit szükség szerint egy fogvájóval megtűzhetünk.
Kapalló G. Gyula receptje
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás