Recept: VADÉTELEK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

VADÉTELEK - [szavazás]

Ezt a témát Csillag Virág indította 14 éve

Gyűjtsük össze ebben a topikban a kedvenc vadhúsból készült ételeink receptjeit!

SZOKTÁL VADHÚST ENNI?

6% GYAKRAN

45% RITKÁN

14% MÉG CSAK EGYSZER-KÉTSZER ETTEM

8% MÉG NEM ETTEM, DE SZERETNÉK

11% NEM ETTEM, NEM IS SZERETNÉK

17% NEM ESZEM HÚST

Hozzászólások eddig: 7

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

VADDISZNÓ RIBIZLI MÁRTÁSSAL


* Göngyölt vaddisznóvéknya ribizlimártással80 dkg vaddisznó dagadó vagy zsírosabb lapocka
* 1 fej hagyma
* 1 ek színesbors
* 1 tk só
* 1 ek olívaolaj
* 5 dl húsleves
* 2 db babérlevél
* vékony kenderzsineg borban áztava

a mártáshoz:

* 40 dkg ribizli
* 2 dl víz
* 15 dkg barnacukor
* 0,5 dl rosé

Lehetőleg hízottabb vaddisznó véknyából (más néven dagadójából), esetleg zsírosabb kiterített lapockájából készítsük az ételt az alábbi módon: A szépen megmosott húst tiszta konyharuhán leszárítjuk, majd egyenletesen megszórjuk durva tengeri sóval és frissen őrölt színesborssal, amiben feltétlenül legyen rózsabors is bőven.

Written by Kende

30319_3ab9bfb388a9_s

ribizlis_sult.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

ŐZPÖRKÖLT

* 80 dkg őzcomb
* 3 fej hagyma
* 1 fej fokhagyma
* 4-5 db sárgarépa
* 1 kg burgonya
* 30 dkg csiperke, vagy laskagomba
* 10 dkg libazsír
* 2 ek pirospaprika
* 1-1 tk kakukkfű, rozmaring, boróka bogyó, szegfűbors
* 1 db szerecsendióvirág
* 2 dl száraz vörösbor
* só, bors

A felhevített libazsíron üvegesre pároljuk a felszabdalt hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és az egészet a zsírjára pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a pirospaprika és a fokhagyma felét zúzva, sózzuk, borsozzuk, majd felöntve annyi vízzel amennyi éppen ellepi, fedő alatt (1,5-2 óra alatt) csaknem készre pároljuk. Ekkor adjuk hozzá előbb a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, majd valamivel később a burgonyát, végül pedig a maradék zúzott fokhagymát és a rusztikus darabokra vágott gombát.

Kapalló G. Gyula receptje

30318_7c08bce946a3_s

őzpörkölt.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

MUFLONPÖRKÖLT

* 1 kg mufloncomb
* 1 dl olaj
* 1 tk szódabikarbóna
* 1 ek mangalica zsír
* 2 db vöröshagyma
* 2 db tv paprika
* 1 db bácskai paprika
* 6 gerezd fokhagyma
* 4 db szárított paradicsom
* 1 tk frissen őrölt római kömény
* 2 tk oregánó
* 2 tk bazsalikom
* 1 dl narancslé
* 1 csokor friss koriander, vagy petrezselyem zöld
* 1 dl fehérbor
* só, fehérbors

A megtisztított és apróra felkockázott húst összekeverjük 1-1 púpozott teáskanálnyi szódabikarbónával, fehérborssal, római köménnyel, valamint a zúzott fokhagymával és fél deciliter olívaolajjal, majd egy éjszakán át pihentetjük. Az ilyen módon porhanyósra pácolt húst a maradék felhevített olajra tesszük, és gyakori kevergetés mellett kifehéredésig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá az igen apróra felvágott hagymát, zöldpaprikát és szárított paradicsomot, majd addig pároljuk az egészet, amíg a zöldségek teljesen szétfőnek és a hús csaknem megpuhul.

Kapalló G. Gyula receptje

30314_b9e51f56c239_s

muflonporkolt_gazdagon.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

NYÚLPECSENYE

* 2 db mezeinyúl
* 1 dl olaj
* 2 ek dijoni mustár
* 1 ek méz
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 tk örölt fehérbors
* 2-3 dl barnamártás
* 1 kis üveg feketeribizli lekvár
* 1 db póréhagyma


A megtisztított és pihentetett nyulakat feldaraboljuk, a gerincet kifilézzük, a combokat és lapockákat belső felükön a csont mentén kissé megnyitjuk. (A maradék csontot és nyakakat húsleveshez vagy barnamártás készítéséhez használhatjuk fel.) Az előkészített húsdarabokat pácoljuk be az olajból, mustárból, zúzott fokhagymából mézből és fehérborsból álló keverékkel majd hagyjuk tovább pihenni néhány órán, vagy egy éjszakán át.

Kapalló G. Gyula receptje

30313_93b4d3924ce4_s

grillezett_nyulcomb.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

VADDISZNÓSÜLT

* 80 dkg vaddisznócomb
* 1 dl olaj
* 1 tk rozmaring
* 6-8 szem borókabogyó és szegfűbors
* só, bors
* 1 kg golden alma
* 2 dl fehérbor
* 1 ek méz
* 3 dkg vaj
* 1 m kenderzsineg
* 2 dl barnamártás

A megmosott húst egy tiszta konyharuhával leszárítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük őrölt rozmaringgal. Ha ezzel megvagyunk, a vékony kendermadzagot áztassuk be hideg vízbe, és sonkaszerűen kötözzük meg vele a combot jó erősen. Ezután hevítsük fel az az olajat egy megfelelő nagyságú lábasban és hirtelen pirítsuk körbe a hús minden oldalát. Ha ezzel megvagyunk, helyezzük át egy tűzálló tálba, szórjuk köré a szeletekre vágott hagymát, a szegfűborsot és a borókabogyót, locsoljuk meg a visszamaradt zsiradékkal és egy bögre vízzel, majd lefedve süssük 180 fokon mintegy 60-70 percen keresztül.

Kapalló G. Gyula receptje

30312_6c3fb9b06a41_s

vaddiszno_barna_martassal.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

FÁCÁN LEVES

* 2 db fácán comb nélkül
* 1 db szárzeller
* 2 db szárított paradicsom
* 40 dkg vegyeszöldség
* 1 fej vöröshagyma
* 10 dkg csiperke gomba
* 25-30 dkg zöldborsó
* 1 kis darab szárított gyömbér
* 1 kis csokor petrezselyemzöld
* 0,5 dl konyak, vagy érlelt borpárlat
* só, bors

A megtisztított, megmosott fácánokat egy megfelelő méretű fazékban feltesszük főni annyi hideg vízben amennyi jól ellepi őket. Ha felforraltuk, a habot leszedjük róla, majd megsózzuk, borsozzuk és beletesszük az egész gyömbért, valamint a felaprított szárított paradicsomot. Fedő alatt addig főzzük tovább, amíg a fácán megpuhul. Ekkor kivesszük a levesből és hűlni hagyjuk, a felszeletelt zöldségeket, gombát, hagymát, és a kifejtett zöldborsót pedig belefőzzük a levesbe.


Kapalló G. Gyula receptje

30311_7cc72f4bf0bb_s

facanleves.jpg

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

SZALONNÁS SZARVAS STEAK

* 4 szelet filézett szarvasgerinc
* 4 szelet bacon
* 0,5 dl olaj
* 4 kk dijoni mustár
* színesbors
* só

A szarvasgerincből készített filéből vágjunk 4db kétujjnyi szeletet, majd ezeket kenjük be a csípős mustárból és olajból készített páccal. Hideg helyen pihentessük 5-6 órán, vagy egy egész éjszakán keresztül. Ezt követően a pác maradékát töröljük le a hússzeletekről, szórjuk meg azokat durvára őrölt színesborssal, sóval és tekerjük körbe egy-egy szeletelt húsos szalonnával, amit szükség szerint egy fogvájóval megtűzhetünk.

Kapalló G. Gyula receptje

30310_d04ad7c892f1_s

szalonnas_szarvasszuz.jpg

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu