Recept: HÚS ÁLLATOK LEÖLÉSE NÉLKÜL

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2164 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Rég várt technológiát valósítottak meg holland kutatók: sikeresen állítottak elő ("növesztettek") valódi disznóhúst anélkül, hogy ehhez egyetlen disznót is le kellett volna ölniük.

Ez persze még csak az első lépés, és bőven van még mit tökéletesíteni az eljáráson, de mindenképpen rendkívül ígéretes kezdet.

 A frissiben előállított mesterséges disznóizom-szövetük persze még nem igazán ehető - miután az izomszövet soha nem lett semmiféle munkára fogva, igencsak "löttyedt" is lett. Emiatt most annak járnak majd utána, hogy miként lehetne növesztés közben egyben tonizálni is a húst, hogy valóban egészséges és étvágygerjesztő legyen a végtermék.

A tudósok becslése szerint az eljárás végső tökéletesítése úgy öt év múlva várható - ez pedig igen jó hír. Túl azon, hogy azok a vegetáriánusok is megízlelhetik majd az eddig kihagyott finomságokat, akik pusztán az állatok iránti szimpátiából döntöttek a húsmentes étrend mellett, ha az eljárás kellően olcsóvá válik és elterjed, leszámolhat a túlzsúfolt, ipari állattenyésztő üzemekkel is. Mi több, elejét veheti - legalábbis az emberek szempontjából - a különböző "állati járványok" (mint pl. a madárinfluenza vagy a H1N1) rémének is.

Régen esedékes volt már ez a fejlesztés. Reméljük, mihamarabb tökéletesítik, és valóban egészséges, ízletes, tápláló húsokat tudnak majd növeszteni, és hogy valóban kellően olcsó is lesz majd az eljárás.

 

Forrás: xMagazin

Címkék: főzés gasztronómia hús környezetbarát sütés technika tudomány állatbarát állatvédő újdonság

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194935_3265_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu