Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rég várt technológiát valósítottak meg holland kutatók: sikeresen állítottak elő ("növesztettek") valódi disznóhúst anélkül, hogy ehhez egyetlen disznót is le kellett volna ölniük.
Ez persze még csak az első
lépés, és bőven van még mit tökéletesíteni az eljáráson, de
mindenképpen rendkívül ígéretes kezdet.
A frissiben előállított mesterséges disznóizom-szövetük persze még nem
igazán ehető - miután az izomszövet soha nem lett semmiféle munkára
fogva, igencsak "löttyedt" is lett. Emiatt most annak járnak
majd utána, hogy miként lehetne növesztés közben egyben tonizálni is a
húst, hogy valóban egészséges és étvágygerjesztő legyen a végtermék.
A tudósok becslése szerint az eljárás végső tökéletesítése úgy öt év
múlva várható - ez pedig igen jó hír. Túl azon, hogy azok a
vegetáriánusok is megízlelhetik majd az eddig kihagyott finomságokat,
akik pusztán az állatok iránti szimpátiából döntöttek a húsmentes
étrend mellett, ha az eljárás kellően olcsóvá válik és elterjed, leszámolhat a
túlzsúfolt, ipari állattenyésztő üzemekkel is. Mi több, elejét veheti -
legalábbis az emberek szempontjából - a különböző "állati járványok"
(mint pl. a madárinfluenza vagy a H1N1) rémének is.
Régen esedékes volt már ez a fejlesztés. Reméljük, mihamarabb
tökéletesítik, és valóban egészséges, ízletes, tápláló húsokat tudnak
majd növeszteni, és hogy valóban kellően olcsó
is lesz majd az eljárás.
Forrás: xMagazin
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
GYEREKKLUB
Akciós ”Rekord Hét” a Tupperware -ral
A MAGYAR KONYHA ANGOL SZEMMEL
A FŐZÉS NEM MÁS, MINT KÉMIA?