Recept: Grízes zserbó (kép)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 2105 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 2105 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 2105 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5804 fő
  • Képek - 2105 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 233 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Grízes zserbó

60dkg lisztben elkeverek 1cs sütőport,egy csipet sót,1cs száritott élesztőt,és összemorzsolgatom 35dkg margarinnal.Belekeverek 2tojássárgáját, 5dkg porcukrot,majd tejjel könnyen kezelhető tésztát gyúrunk.(A tej kb 1dl)1/2l tejben 5 evőkanál cukorral,1cs vaniliáscukorral 6 evőkanál grízzel, sűrű tejbedarát főzünk,majd kihűtjük.Közben a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk,és kettesével kisütjük a következő módon: Egy lapot lappá nyújtok, megkenem lekvárral és megszórom darált dióval,majd rá a másik lap és így sütöm sütőpapíros tepsiben!A másik kettő lapot szintén így megsütöm.10dkg margarint kikeverek 10dkg porcukorral,és hozzákeverem a kihűlt tejbedarát. Összeállítom a sütit: Diós lap- darás krém- diós lap-és csokimáz a teteje. Másnapra a legjobb,de pár óra múlva fogyasztható! Jó étvágyat!

Látta 3318 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Kedves Csilla!
Az lenne a kérdésem,hogy mekkora tepsiben sült a süti?
Még grízeset nem sütöttem,tetszik a recept és a süti is.
Kipróbálnám.
Köszönöm a válaszod.
Üdv:Edit.

Válasz

jakubec zsuzsanna üzente 8 éve

tevedes volt elnezest , nem ide szol ez az uzenet , udv

Válasz

Buda Józsefné üzente 8 éve

Szia Zsuzsa!! Milyen kalácsról beszélsz?? Ja és milyen sajátról?? Ezt én sütöttem meg,de ilyen hogy saját nemigazán van!Mindenki valakitől kapja a receptet vagy kinézi valahonnan!! A kép az a sajátom,mert én készítettem,és én nem írtam ide hogy saját recept!! Üdv:Csilla.

Válasz

jakubec zsuzsanna üzente 8 éve

most csalodott vagyok , en azt gondoltam mindenki sajat kalacsat rakja fel
, en maset nem tennem fel ,
nagyon jol nez ki gratulalok annak aki sutte

Válasz

Buda Józsefné üzente 8 éve

JA!!ÉS az 1dl tej szerintem értelmesen van leírva,csak a 0,5l lett egy kicsit elütve!Erzsébet!Hidd el ,hogy nem kell 1l tej,mert én ezt valóban megsütöttem és az én felvételem van fenn!

Válasz

Buda Józsefné üzente 8 éve

Elnézést kérek,de a Jutka ezt jól megválaszolta helyettem,mert én itthon sem voltam!Köszönöm Jutka a védelmedet ez nagyon jól esett,ugyanis kórházban voltam!!

Válasz

Molnár Jutka üzente 8 éve

a tésztát kb 1dl tejjel gyurja össze,de a krémhez,0,5l-azaz fél liter tej szükséges.csak az ürmérték jele lett elirva, de nekünk ez már nem lehet probléma.

Válasz

toth erzsebet üzente 8 éve

Szerintem az 1liter tej lessz,amugy jol nézki,biztosan finom is,de csak ugy tudjuk meg ha kiprobáljuk,Betuska

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Csilla!
A grízes krémedet szerintem elírtad!
Fél vagy 1 dl tejjel 6 ek. búzadarából sosem lesz gríz!
Üdv:Edit.

Válasz

Moravecz Judit üzente 8 éve

szia!!a tejbedarához a tej valóban fél dl???Köszi a választ

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Cukkini_fozelek_2098690_2019_s

Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:

Kaprosturos_retes_2096875_9700_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu