Recept: Grízes zserbó (kép)

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 2162 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 294 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 28 db

Üdvözlettel,

FŐZŐCSKE KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Grízes zserbó

60dkg lisztben elkeverek 1cs sütőport,egy csipet sót,1cs száritott élesztőt,és összemorzsolgatom 35dkg margarinnal.Belekeverek 2tojássárgáját, 5dkg porcukrot,majd tejjel könnyen kezelhető tésztát gyúrunk.(A tej kb 1dl)1/2l tejben 5 evőkanál cukorral,1cs vaniliáscukorral 6 evőkanál grízzel, sűrű tejbedarát főzünk,majd kihűtjük.Közben a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk,és kettesével kisütjük a következő módon: Egy lapot lappá nyújtok, megkenem lekvárral és megszórom darált dióval,majd rá a másik lap és így sütöm sütőpapíros tepsiben!A másik kettő lapot szintén így megsütöm.10dkg margarint kikeverek 10dkg porcukorral,és hozzákeverem a kihűlt tejbedarát. Összeállítom a sütit: Diós lap- darás krém- diós lap-és csokimáz a teteje. Másnapra a legjobb,de pár óra múlva fogyasztható! Jó étvágyat!

Látta 3584 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Csilla!
Az lenne a kérdésem,hogy mekkora tepsiben sült a süti?
Még grízeset nem sütöttem,tetszik a recept és a süti is.
Kipróbálnám.
Köszönöm a válaszod.
Üdv:Edit.

Válasz

jakubec zsuzsanna üzente 13 éve

tevedes volt elnezest , nem ide szol ez az uzenet , udv

Válasz

Buda Józsefné üzente 13 éve

Szia Zsuzsa!! Milyen kalácsról beszélsz?? Ja és milyen sajátról?? Ezt én sütöttem meg,de ilyen hogy saját nemigazán van!Mindenki valakitől kapja a receptet vagy kinézi valahonnan!! A kép az a sajátom,mert én készítettem,és én nem írtam ide hogy saját recept!! Üdv:Csilla.

Válasz

jakubec zsuzsanna üzente 13 éve

most csalodott vagyok , en azt gondoltam mindenki sajat kalacsat rakja fel
, en maset nem tennem fel ,
nagyon jol nez ki gratulalok annak aki sutte

Válasz

Buda Józsefné üzente 13 éve

JA!!ÉS az 1dl tej szerintem értelmesen van leírva,csak a 0,5l lett egy kicsit elütve!Erzsébet!Hidd el ,hogy nem kell 1l tej,mert én ezt valóban megsütöttem és az én felvételem van fenn!

Válasz

Buda Józsefné üzente 13 éve

Elnézést kérek,de a Jutka ezt jól megválaszolta helyettem,mert én itthon sem voltam!Köszönöm Jutka a védelmedet ez nagyon jól esett,ugyanis kórházban voltam!!

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

a tésztát kb 1dl tejjel gyurja össze,de a krémhez,0,5l-azaz fél liter tej szükséges.csak az ürmérték jele lett elirva, de nekünk ez már nem lehet probléma.

Válasz

toth erzsebet üzente 13 éve

Szerintem az 1liter tej lessz,amugy jol nézki,biztosan finom is,de csak ugy tudjuk meg ha kiprobáljuk,Betuska

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Csilla!
A grízes krémedet szerintem elírtad!
Fél vagy 1 dl tejjel 6 ek. búzadarából sosem lesz gríz!
Üdv:Edit.

Válasz

Moravecz Judit üzente 13 éve

szia!!a tejbedarához a tej valóban fél dl???Köszi a választ

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Spargasipok_rantva_2190947_1983_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu