Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŐZŐCSKE KLUB oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! Itt hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
FŐZŐCSKE KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
50 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír,
2 tojás, 1/2 csomag sütőpor,
15 dkg porcukor,2-3 evőkanál tejföl,
1 citrom reszelt héja.
A töltelék hozzávalói:
2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál baracklekvár,
2 evőkanál erős feketekávé, 1/2 dl rum (vagy rumaroma),
2-3 evőkanál porcukor, 5 dkg vaj,
A mázhoz:
20 dkg porcukor, 1 evőkanál rum (vagy aroma),
1/2 dl meggylé, 1 (kisebb) citrom leve,
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s egy kb. 25× 35 cm-es
tepsi hátán két vékonyabb, s egy vastagabb lapot sütünk belőle.
Ezt a vastag lapot, ha kész van, elmorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk,
s hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt kávét, rumot, majd
ízlés szerinti porcukrot, s a puha vajat is. Jól összekeverjük,
majd a két linzerlap közé töltjük.
A mázhoz a a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggyét,
s ha szükséges, még annyi vizet, hogy kenhető legyen.
A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük.
Amikor száradni kezd, a szeletek mentén bevagdossuk,
s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeletelhetjük.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!